Descarca fisierul audio in format MP3

Franta si Germania doresc sa suspende dreptul de vot al statelor membre ale Uniunii Europene care au deficite bugetare de peste 3% din PIB si sa impuna sanctiuni financiare acestor tari.

Mecanismul ar trebui inclus in orice revizuire a tratatului Uniunii Europene care ar putea fi adoptata in viitor", se arata in propunerea celor doua tari.

Pana la o revizuire a tratatului, astfel de sanctiuni ar putea fi impuse tarilor cu un deficit bugetar ce depaseste 3% din PIB in urma unui acord politic.

Propunerile urmeaza sa fie trimise presedintelui UE Herman Van Rompuy intr-o scrisoare semnata de ministrul francez de finante Christine Lagarde si omologul sau german, Wolfgang Schaeuble.

Isărescu: Vom ieşi din recesiune numai prin constrângeri bugetare tari

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu declara că România va ieşi din recesiune doar prin aplicarea unor constrângeri bugetare tari, arătând că absenţa acestora duce la relaxare şi o înclinaţie spre protecţia socială.

"Dacă avem constrângeri bugetare slabe descurajăm în continuare munca, nu avem cum să ieşim, nu se iese aşa din recesiune, iar creşterea economică nu este un dat în jurul căruia se învârt toate celelalte, ci este un rezultat", a mai spus Isărescu.

Isărescu a subliniat că nu este de acord cu ideea că Fondul Monetar Internaţional ne-a salvat ca stat, ci doar ne-a finanţat balanţa de plăţi.

Potrivit oficialului BNR, deşi firmele româneşti afirmă că sunt supraimpozitate, totusi statul nu are bani.

Sondaj: 48% dintre romani sunt datori la banca, CAR, cunoscuti sau camatari

48% dintre romani sunt datornici la banca, CAR, cunoscuti sau camatari, releva sondajul "Comportamente de economisire si castig ale romanilor", realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, in perioada 1-3 iulie 2010. Doar 27% dintre respondenti au economii la banca, 72% au declarat ca nu au, iar 1% au refuzat sa raspunda.

28% dintre cei chestionati spun ca au jucat, in ultimul an, la Loto, pariuri sportive sau alte jocuri de noroc, in timp ce 71% nu si-au incercat norocul in acest fel. Concursurile realizate de ziare sau televiziuni sunt cel mai putin preferate de romani, doar 12% dintre respondenti declarand ca au jucat. 13% dintre cei care au jucat la Loto sau concursuri de noroc au declarat ca au si castigat.

Primele maşini chinezeşti marca Chery au ajuns în România

Primele 24 de maşini marca Chery au ajuns în România prin intermediul diviziei China Car Import SRL, a anunţat New Kopel Group, singura companie care oferă, în acelaşi timp, servicii de leasing operaţional pe plan local.

Potrivit sursei citate, China Car Import SRL a importat din China primele 24 de maşini Chery, modelele M11 Sedan, M11 Hatchback şi SUV-ul Chery, Tiggo, acestea urmând să fie folosite timp de câteva luni de Sixt, divizia de rent-a-car a Grupului.

Chery, cel mai mare producător independent din China, a vândut, în zece ani de producţie, peste un milion de maşini în întreaga lume, fiind pe cale să devină o prezenţă foarte puternică pe piaţa europeană, în general, şi pe piaţa din România, în special.