Moody's a plasat ratingul "Baa1" al Ungariei sub evaluare pentru o posibila retrogradare, pe fondul cresterii incertitudinilor privind perspectivele fiscale si economice ale tarii, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Aceasta incertitudine este determinata de intreruperea discutiilor cu FMI si UE privind acordul de imprumut extern incheiat in 2008, care a dus la suspendarea urmatoarei transe a pachetului de asistenta financiara in valoare de 20 miliarde de euro.

Agentia de rating apreciaza ca taxa pe banci adoptata de Ungaria reprezinta inca o potentiala frana a activitatii economice deoarece ar putea afecta negativ provizioanele pentru credite ale bancilor si climatul de investitii din tara. De asemenea, reprezentantii Moody's sustin ca o astfel de taxa ar putea determina bancile straine sa-si reduca operatiunile din Ungaria.

Moody's mai arata ca evaluarea ratingului de tara al Ungariei se va concentra pe disponibilitatea guvernului de a formula o agenda coerenta de reforma care sa poata stabiliza economia si situatia financiara a statului.