ATEbank Romania are o lichiditate si o rata de adecvare a capitalului peste limitele minime impuse de BNR, a anuntat luni banca, dupa ce ATEbank Grecia nu a reusit sa treaca testul de stres efectuat de autoritatile de reglementare a sistemului bancar din Uniunea Europeana. Institutia de credit mai precizeaza ca a trecut testele de stres la care a fost supusa de catre autoritatea de supraveghere a bancii centrale.

"Banca prezinta bilanturi cu profit de la data achizitionarii acesteia de catre ATEbank Greece (2006-2010). Lichiditatea si adecvarea capitalului bancii depasesc limitele minime instituite si monitorizate de catre BNR. Banca a facut fata cu succes testelor de stres corespunzatoare la care a fost supusa de catre autoritatea de supraveghere a BNR", se arata intr-un comunicat al ATEbank Romania.

Autoritatile de supraveghere a sistemului bancar din Uniunea Europeana au anuntat vineri ca sapte din cele 91 de banci testate cu privire la rezistenta financiara nu au reusit sa indeplineasca normele cerute de BCE, printre acestea fiind si ATEbank Grecia, prezenta si pe piata romaneasca.

Conform testelor efectuate de UE si prezentate de banca elena, in cazul unui scenariu nefavorabil, care ia in considerare riscul fiscal al tarilor europene, ATE Bank are o rata de adecvare a capitalului de 4,36%, sub pragul de 6% stabilit de UE. Astfel, rezultatele exercitiului arata un deficit de 242,6 milioane de euro asupra capitalurilor Tier 1, arata reprezentantii ATEbank.