Executivul face simulari privind strategia fiscala si masurile de relansare economica, variantele urmand a fi discutate si cu oficialii FMI aflati in Romania, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, transmite Agerpres.

"Exista o comisie care se ocupa de acest lucru si fiecare partid din arcul guvernamental are specialisti din acest domeniu. De la noi Adriean Videanu, cu o echipa de specialisti, lucreaza la o simulare privind masurile economice si la finalul acestor aplicatii va vom face cunoscuta strategia de relansare economica, ce se pregateste in momentul de fata", a declarat Flutur, ca raspuns la intrebarea daca in planul de masuri de relansare a economiei sau in strategia fiscala este luata in calcul si varianta majorarii TVA cu inca un procent si reducerea cotei unice.

El a estimat ca simularea va fi foarte repede finalizata, intrucat reprezentantii FMI se afla in tara. Intrebat daca strategia fiscala se va discuta si cu delegatia FMI, vicepresedintele PDL nu a exclus aceasta posibilitate. "Eu cred ca se va discuta. (...) Se pregateste un mandat pentru delegatia care va discuta cu FMI", a afirmat Flutur.

Acesta nu a putut preciza ce variante ale cotei unice au fost discutate in coalitie, spunand doar ca rezultatul final al simularilor din punct de vedere economic vor fi facute publice la momentul potrivit.

"Nu am niciun element sa va spun concret astazi, pentru ca specialistii fac simulari pe crestere economica", a mai spus Flutur.

Intrebat daca se ia in calcul reducerea cotei unice la zece procente, Flutur a declarat ca nu are un raspuns final, intrucat simularile trebuie sa arate ce se poate intampla pana in 2013.

"Raspunsul il va da echipa. E o discutie si in coalitie si cu specialistii. Mai mult de atat nu sunt mandatat sa va raspund pentru ca nu avem un raspuns final", a adaugat Flutur.

Potrivit unor surse citate luni de Evenimentul Zilei, membrii coalitiei vor da unda verde reprezentantilor de la Ministerul Finantelor sa inceapa negocierile cu FMI pentru reducerea cotei unice la 10% si cresterea TVA la 25%.