Familia Ionescu, executarea silita si creditele care se vand de la o firma la alta

de D.P.     Dan Popa's Weblog
Marţi, 27 iulie 2010, 9:32 Economie | Finanţe & Bănci


Familia Ionescu locuieste la tara, undeva pe langa Brasov. A luat un credit de la una dintre cele mai mari banci comerciale de la noi ca sa intre in business. Domnului Ionescu ii venise intr-o seara ideea sa-si construiasca o pensiune, asa cum aveau majoritatea vecinilor. A imprumutat 70.000 de euro in 2007 si au inceput ridicarea pensiunii. In 2008 catre finalul anului, pensiunea era utilata ca-n filme si astepta sa-i vina clientii. A venit in schimb, criza, scrie Dan Popa pe blogul lui.


Domnul Ionescu lucra la o firma de constructii la poarta careia erau pana nu demult, cozi de 3 kilometri. Patronul firmei se imprumutase si el la banca pentru a mai cumpara o linie de productie ca sa isi mareasca afacerea. In martie 2009, coada scazuse la un kilometru lungime. In luna mai, inca veneau zilnic 30 de masini. Din iulie, suna patronul pe la firme sa intrebe daca nu au nevoie de ciment bun si ieftin. Nu mai avea nimeni nevoie.
Septembrie 2009 l-a prins pe domnul Ionescu in somaj tehnic. Atunci a inregistrat prima rata restanta la credit. Din ianuarie 2010, domnul Ionescu a fost disponibilizat cu totul. Firma a intrat in insolventa din cauza datoriilor si a facturilor neincasate. Domnul Ionescu s-a luat cu mainile de cap. S-a dus la banca sa vada ce s-ar putea face pentru a nu-si pierde si pensiunea. Avea trei rate restante, doar n-o crapa banca din cauza restantelor mele. Cei de la banca au fost draguti cu el. L-au pasuit de la plata principalului, 9 luni. Urma sa vada pe urma ce se va mai intampla.

Dupa nici doua luni, banca i-a vandut insa creditul unei firme de recuperare. “Am semnat un acord de evitare a executarii silite pentru 12 luni urmand sa platesc o rata aproximativ egala cu cea de la banca timp de un an, urmand sa prelungim acordul cu inca 12 luni”, spune dl. Ionescu.
Cateva luni a platit rata cea noua fara probleme dupa care, la un moment dat a aflat ca au fost preluati cu credit cu tot de o alta firma de recuperare. Astia noii nu prea stiau de mila. Au venit direct acasa la familia Ionescu si le-au pus in fata un contract.

Stimate Client,

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca SC ... SRL, membra a grupului international specializat in colectarea de creante, este mandatat sa actioneze in numele si pe seama ... SRL in vederea recuperarii creantelor pe care cea din urma le are impotriva dvs, izvorate din contractul de credit indicat mai jos, pe calea executarii silite.

Va aducem la cunostinta ca între dvs. şi BANCA ...., s-a incheiat contractul de credit 200832../ 04.03.07(denumit în continuare “Contractul de Credit”), în baza căruia BANCA ...v-a acordat un Credit. Urmare a nerespectarii conditiilor contractuale, Contractul de Credit a fost cesionat catre .... SRL.

Intrucât Creditul nu a fost restituit conform graficului de rambursare, la data prezentei sunteţi obligat să achitaţi către .... SRL o sumă totală de 171.863,83 EUR, calculata la data de 15.07.2010. În raport cu faptele menţionate mai sus, vă solicităm prin prezenta să achitaţi în decurs de 15 zile de la primirea prezentei suma specificată mai sus în contul bancar nr. .... Va atragem atentia ca sumele indicate in prezenta notificare cresc in fiecare zi cu valoarea penalitatilor de intarziere si a costurilor aferente recuperarii.

In cazul in care nu veti achita obligatiile de plata, vom declanşa imediat colectarea creanţelor prin procedura de executare silita, inclusiv prin vanzarea de catre Executorul Judecatoresc a bunurilor dvs. imobiliare. In acest caz veţi fi obligat să plătiţi în plus toate costurile aferente procesului de colectare prin executare silită, care vor suplimenta suma totala datorata de catre dvs. catre .... SRL.

Vă rugăm să reţineţi că există, de asemenea, posibilitatea de a soluţiona pe cale amiabilă problema prin vânzarea voluntară a imobilului cu care ati garantat. Acest proces ar putea elimina generarea costurilor suplimentare şi a costurilor materiale de executare silita şi ar putea duce la realizarea unui preţ de achiziţie mai mare pentru imobilul ipotecat decât în licitaţia de execuţare silita. Dacă sunteţi interesat în mod serios de această posibilitate, o să vă oferim asistenţă relevanta", scria in scrisoarea firmei de colectare

Asta era hartia oficiala. Neoficial, omul care i-a adus-o i-a spus asa: “Intrucat avocatii sunt scumpi, singura ta varianta ar fi sa dai anunt ca vinzi casa si sa incerci sa te intelegi cu cine il cumpara ca mai intai sa-ti dea suma care sa acopere creanta si sa scapi de colectorul de debite iar ulterior sa-ti mai dea cateva mii de euro. Daca stii sa vinzi, vei gasi un cumparator. Altfel, te vei trezi ca ti se vinde casa la o licitatie trucata de care nu a auzit nimeni, pe 20.000 de euro si ramai si fara casa si cu rata la firma de colectare. Mai bine vinzi, ramai cu cateva mii si astfel o iei practic de la zero. Nu e sfarsitul lumii sa ramai fara casa”, au incercat sa-l lamureasca cei de la colectare.

Domnul Ionescu avea doua posibilitati. Ori il executa pe loc, ori semneaza un nou acord de evitare a executarii pentru 12 luni (dar in conditii mult diferite: timp de 11 luni au de plata o rata cu vreo 110 euro mai mare decat o aveau la cealalta firma de recuperare, iar a 12-a rata va fi diferenta ce ramane neplatita din intreg creditul). Domnul Ionescu a incercat sa isi vanda pensiunea pe care o visase atata vreme, dar lumea nu are acum bani de bagat in imobiliare.


Domnul Ionescu e disperat. Se intreaba de ce naibii creditul in care el e parte a ajuns obiect de vanzare si ce ar zice banca daca si el, Ionescu, i-ar scrie bancii ca si-a vandut creditul lui Popescu de pilda.

Pe urma, zice dl Ionescu, eu am semnat cu banca un contract pe 30 de ani. Cum sa vina o terta firma sa imi spuna sa dau intr-un an banii inapoi? A sunat la un avocat, a sunat la Protectia Consumatorului si acum asteapta sa vada ce se poate face. Intre timp si-a gasit de lucru si intra pe toate forumurile posibile sa vada daca nu sunt mai multi in situatia lui, sa se uneasca si sa rastoarne impreuna starea asta de lucruri.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan PopaCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12059 vizualizari

 • -13 (17 voturi)    
  de ce (Marţi, 27 iulie 2010, 9:40)

  marius [anonim]

  De ce trebuie sa ii plangem pe cei care au vrut sa se imbogateasca si nu au reusit ? Daca ii mergea afacerea primeam si noi ceva ? dona o parte din profit unei scoli sau unui spital ? Cand faci un imprumut de 70 mii euro sa ridici o pensiune inseamna ca iti asumi un risc si ca ai niste bani (avans) pentru acel imprumut.
  Sunt multe familii care nu pot lua un avans sa-si cumpere o casa unde sa locuiasca iar voi vreti sa plangem pe cineva care dorea sa isi faca o pensiune.
  • +11 (13 voturi)    
   Pentru Marius (Marţi, 27 iulie 2010, 10:09)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui marius

   Domnule Marius
   Cu o pensiune nu te imbogatesti. Apoi sigur ca dona o parte din profit : ai auzit de impozite? O alta parte se ducea pe cateva salarii care la randul lor plateau impozite. Cu ura si invidia pentru cei care risca nu ajungem departe.
   Cu stima
   • +3 (3 voturi)    
    Stimabile (Marţi, 27 iulie 2010, 10:43)

    hm [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Nu trebuie sa il plangem, dar trebuie sa ne gandim ca oricare dintre noi poate pati ce a patit dl. din articol. Ajunge cu gandirea comunista, "sa moara capra vecinului".
    S-a comis un abuz, a fost inselata buna credinta, etc, etc..
    • -5 (5 voturi)    
     absenta (Marţi, 27 iulie 2010, 11:18)

     Kris [anonim] i-a raspuns lui hm

     In afaceri nu exista buna credinta...exista doar interese...
     Banca nu a vut nici un interes sa-l execute pe acest creditor sau pe altul...sau sa-i cedeze creanta..
     Omul a gresit cand s-a aruncat in ceva cu capul inainte fara minime precautii...cred ca nu si-a facut nici macar un plan de afaceri, ceva de care sa se agate...
     Jale!!
   • +3 (3 voturi)    
    D-le Bogdan (Marţi, 27 iulie 2010, 10:46)

    ixulescovici [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Faptul că i-ar fi ţinut chestia nu înseamnă că ar fi funcţionat cu ea ,automat,legal,nu ?
    Iar,doi,de ce nu aud şi că Ionescu,Popescu au făcut un împrumut la bancă să fabrice şuruburi,curele,cuie...mai ştiu eu ce.Ceva productiv.
    Acel individ a riscat (deoarece era un risc să-ţi faci şi tu pensiune cînd toţi bizonii au deja) şi a pierdut.
    Românii nu vor să priceapă că în afaceri există şi pierderi,nu numai câştiguri,şi,în Rrrromânica,afaceri care să le amortizezi intr-un an-doi.
    • 0 (0 voturi)    
     domnule, de economie ai auzit? (Marţi, 27 iulie 2010, 11:34)

     Daniel [anonim] i-a raspuns lui ixulescovici

     Poate nu stiti dar o pensiune, o casa, orice alta cladire se ridica cu betoane, fier beton, suruburi, cuie, deci omul cand a investit intr-o constructie, de fapt a investiti in economia tarii, dar ca sa intelegi asta trebuie sa arunciu o privire lipsita de invidie si dincolo de curtea vecinului .
     • +1 (1 vot)    
      pariu (Marţi, 27 iulie 2010, 16:25)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui Daniel

      eu fac pariu ca marius si ixulescovici sunt pdl-isti.
      prea sunt invrajbiti ca sa fie oameni rationali.
      daca gresesc sa-si asume public optiunea politica.
      daca nu gresesc, dati-mi minusuri ;)
     • 0 (0 voturi)    
      Nu-i musai ca, atunci când cumperi (Marţi, 27 iulie 2010, 17:52)

      ixulescovici [anonim] i-a raspuns lui Daniel

      materiale de construcţii,să ajuţi economia naţională.A altor ţări,poate,plus pe mititeii de importatori !
      Iar eu,spre deosebire de alţii de fac comentarii,nu sunt deloc invidios pe stupizenia investitorului Ionescu .
  • +1 (1 vot)    
   sa moara si capra... (Marţi, 27 iulie 2010, 10:15)

   luci [anonim] i-a raspuns lui marius

   partidu' ceausescu romania....

   de unde drak voi astia de nu ati avut curajul sa intrati in zona antreprenoriala gasiti in schimb atata satisfactie in cvasi-esecul (omul se pare ca nu s-a dat inca batut) unuia care l-a avut?!
 • +2 (10 voturi)    
  nu inteleg mesajul acestui articol (Marţi, 27 iulie 2010, 9:54)

  radu [anonim]

  in business, orice parte (banca cea care crediteaza sau clientul) vrea sa faca o afacere si termenii contractului initial trebuie respectati...

  daca toti domnii ionescu ar pasui banca pt cateva luni/ani, banca de unde sa-si mai plateasca obligatiile? daca nu ar apela la aceste firme de recuperare (firme ca oricare alta, care doar fac ca acest sistem financiar sa meraga inainte), ar intra in faliment.

  deci nu vad care este problema aici... traiesc in germania si aceste firme de recuperare sunt parte a sistemului.

  acest articol este bun pt cei care nu au inteles ca toate angajamentele pe care le-ai semnat initial cu banca tb returnate integral. banca nu este firma de binefacere/caritate. ce ai semnat initial cand ai luat creditul tb platit integral, indiferemnt daca in 2 sau 50 de ani. tineti minte, banca vrea si ultimul cent la care ti-ai dat consimtamantul.

  viata e dura si daca nu esti pregatit te ingenuncheaza. de aceea exista consultanti financiari inainte de a incepe o afacere si a lua un credit... asa am si eu multe "idei in multe seri", dar cand e vb de bani mai intreaba si un profesionist care mai stie ca businessul are urcusuri si coborasuri si daca te ghidezi numai dupa o perioda scurta de timp (2007/2008 in cazul de fata), tb sa-ti pui intrebarea daca stii ce faci.

  concluzia: business-ul nu este pentru oricine si castigurile unora se proiecteaza in falimentul altora. crud dar 100% adevarat din hanoi pana in las vegas...
  • +3 (3 voturi)    
   Firme de succes (Marţi, 27 iulie 2010, 10:38)

   Richard [anonim] i-a raspuns lui radu

   Nu sunt de acord cu aceasta conceptie. Banca cand cesioneaza contractul de credit, deja nu mai castiga aceiasi valoare ca in contractul de credit. Prin cesionare este constienta ca acel contract nu a fost performant si isi asuma o pierdere. De ce inainte de a cesiona contractul, nu il intreaba pe creditor, daca nu este dispus sa ii dea aceiasi suma de bani pe care a luat-o de la firma de recuperare? Oare firmele de recuperare nu sunt un business facut de niste smecheri cu bancile? Iar fraierii care au semnat contracte de credit in ideea ca vor castiga si ei si banca, se vad acum ramasi in fundul gol? Firmele de recuperare nu fac sistemul sa mearga mai departe..., ele fac decat profit de pe urma oamenilor slabi. Sunt de acord doar ca viata este dura.....
   • 0 (2 voturi)    
    sunt de acord cu tine, (Marţi, 27 iulie 2010, 11:27)

    radu [anonim] i-a raspuns lui Richard

    dar rolul unei banci este sa faca profit, nu sa alerge dupa toti cei care nu-si mai pot plati datoriile.

    In Ro. exists peste 600.000 restantieri, daca angajatii din banci s-ar ocupa numai cu recuperarea datoriilor neplatite, ar da faliment.

    Tu daca ai o problema, te duci la avocat sa-ti rezolvi problema. S-au dus vremurile in care romanul era destept la toate si nepriceput la nimic. CU CARPELILE nu mai merge, acum tb sa intelegem rolul fiecarei institutii in societate.

    Daca vrem societate, altfel ne bazam pe legea facuta dupa bunul plac si ajungem precum in Columbia sau tarile din Africa Centrala.
    • 0 (0 voturi)    
     cred ca tu nu ai auzit de clauze abuzive (Marţi, 27 iulie 2010, 16:35)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui radu

     stii ca daca iti iei credit de la o banca pentru achizitionarea unui imobil ai vreo 20 de motive pentru care banca iti paote cere banii inapoi? inclusiv pentru simplul fapt ca ti-ai schimbat locul de munca? stii ca aceste motive sunt incununate de cel mai tare - daca banca vrea poate sa-ti ceara banii inapoi cand vrea ea? adica ti-am dat motivele de mai sus, pe care aproape sigur le incalci dar si daca esti bun platnic si nu incalci niciuna din conditiile de mai sus, eu tot pot sa-ti cer banii cand vreau eu.
     asta ti se pare corect?
     nu-mi spune ca nu e corect si oamenii ar trebui sa deschida ochii cand semneaza ca eu cred ca si tu ai semnat un contract de comunicatii (telefonie, internet) fara sa fii de acord in totalitate cu termenii dar nu-i puteai schimba.
     • 0 (0 voturi)    
      comportamentul bancilor din Ro. este unul primitiv (Marţi, 27 iulie 2010, 18:08)

      radu [anonim] i-a raspuns lui adrian

      Sunt perfect de acord cu tine, cand bancile din Ro vad ca pierd bani vin cu zeci de clauze abuzive, inacceptabile in tarile westice.
      Nu mi se pare corect deloc, eu vorbeam de principiile bancare din Ger/UK, care nu-si permit astfel de "camatarii", ca altfel nu le pot numi.

      100% corect, orice contract cu o banca tb citit de 10 ori si daca ceva nu e clar tb contactat un specialist care intelege "dedesubturile" bancilor... din pacate 80% din clinetii bancilor refuza sa inteleaga/sau chiar sa citeasca contractele in intregime si daca semneaza in ac conditii, e numai vina lor.

      In concluzie, tin partea sistemului bancar ca structura a societatii, dar in Romania bancile seamana mai mult a camatarie si schimbarea regulilor peste noapte, dupa bunul lor plac. Mai spuneam acum cateva zile, vina asta o are BNR + legislatia din Ro. care permite...
   • 0 (0 voturi)    
    recuperari (Marţi, 27 iulie 2010, 16:07)

    titi [anonim] i-a raspuns lui Richard

    Firmele de recuperari creante nu cumpara doar creditul lui Ionescu. Ele preiau zeci, sute de astfel de datorii, din acest motiv bancii ii convine si accepta un pret mai mic. Scapa de niste presiuni - credite neperformante - care sunt socotite si de BNR cand evalueaza o banca.
    Cat despre Ionescu, a semnat un contract in care scria ca datoria lui poate fi vanduta de banca. In tot acest timp trebuia sa se ocupe de pensiune ca sa o puna pe picioare. Azi ar fi avut bani sa plateasca.
    • 0 (0 voturi)    
     Teapa !!!!!!! (Marţi, 27 iulie 2010, 20:23)

     AMALIA [anonim] i-a raspuns lui titi

     Da , si eu am avut o afacere performanta , o ciupercarie moderna , dar cum am vrut sa vand totul , am primit teapa , cumparatorul fiind un mafiot din Tg mures , a intocmit acte false , si nu a platit creditul la banca > Pana sa dovedesc falsul ,creditul s-a triplat , nu am avut posibilitati de achitare , am intrat in lichidare . Si toata casa e pe firma !!!
   • 0 (0 voturi)    
    parerea mea (Marţi, 27 iulie 2010, 16:08)

    john doe [anonim] i-a raspuns lui Richard

    Ce comentarii aiurea de genul " De ce inainte de a cesiona contractul, nu il intreaba pe creditor, daca nu este dispus sa ii dea aceiasi suma de bani pe care a luat-o de la firma de recuperare". pai daca Ionescu avea macar 70.000 de euro se rezolva totul nu trebuia sa treaca 12 luni ca banca sa ia o decizie. Nu intelegeti ca banca nu mai vrea 70.000 de euro. Ea vrea 170.000 de euro pe care Ionescu avea sansa sa o dea in 30 de ani in conditii omenesti. probabil ca vandut aceasta creanta cu vreo 60-80.000 de euro ( bani cash) si astfel Ionescu e si mai afectat prin faptul ca a intarziat si si-a sabotat singur aceasta sansa de a iesii omeneste din afacere. Acum executorii nu mai vor banii, nici chiar 90.000, ei vor efectiv pensiunea( sa o evalueze pe la 50.000 de euro) plus sa ramai efectiv inglodat in datorii pentru restul de bani!!! Fiiindca ei sunt intr-adevar rechini si musca pana la sange ca doar din asta traiesc. Si inca ceva...cand vezi ca afacerile nu-ti merg ,vinzi dupa 3-6 luni de scaderi adica in 2008, nu astepti pana in 2010 sa vezi ca esti falit. Sorry dar nu prea vad vinovatia bancii. O vad doar pe cea a Lui Ionescu. Ce credea el ca urmeaza dupa 9-12 luni de neplata???
 • -1 (9 voturi)    
  s-a procedat foarte corect... (Marţi, 27 iulie 2010, 10:09)

  dan [anonim]

  Da, Ionescu avea un contract cu banca pe 30 ani....
  Pe care el nu l-a respectat, neplatind ratele, deci contractul el l-a rupt. Daca il respecta, nu se intampla nimic.
  Banca ar fi trebuit sa se duca la avocati si protectia consumatorului contra lui, nu invers.
  Iar "pensiunile" sunt in foarte mica masura afaceri, cele mai multe sunt pure vise imobiliare de grandomanie care au umplut tara. Proprietarii lor habar n-au ce este turismul, nici o pregatire in servicii, nici o idee despre piata turistica si evolutia ei. Au vrut oamenii sa faca o mare speculatie imobiliara care 3-4 ani parea ca merge, si s-au fript.
  • +1 (1 vot)    
   banca si-a respectat angajamentul? (Marţi, 27 iulie 2010, 10:40)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui dan

   DA, si-a respecatat, adica: a marit dobanda la valori maxime si a mentinut-o la acele valori chiar daca indicii (eurobor, referinta, etc...) scadeau, banca isi rzerva dreptul la comisioane (comision de zambet, etc.), in contrcat se stipuleaza de 1000x "banca isi rezerva dreptul". da, banca si-a respectat contractul, insa este un contract camataresc bine protejat de legile romanesti. asa este usor sa traiesti: magariile mele sunt legale, faptul ca ai saracit din cauza magariilor mele este ilegal. viata buna cea de bancher, are toti asii in mana. concurenta...care concurenta? toate bancile fac la fel. a venit ordonanta ANPC. se gandesc bancile sa opereze modificarile? NU, BCR se gandeste sa faca un alt contrcat, nicidecum sa scoata comisioanele cu pricina, un contrcat in care rata "[...] va scadea putin", in conditiile in care 70% (cel putin din rata este data de comisioana camataresti). consider ca ionescu are dreptate, insa este dreptatea haiducului
   • 0 (0 voturi)    
    rau necesar (Marţi, 27 iulie 2010, 11:08)

    Kris [anonim] i-a raspuns lui nenea

    Nici mie nu-mi plac bancile...dar sunt un rau necesar...
    Creditele bancare nu sunt obligatorii si e optiunea individuala a fiecaruiade a accesa acest instrument de finantare...Creditele inseamna costuri...aceste costuri se calculeaza inainte, se iau marje de siguranta pentru a reduce riscul....in caz contrar ajungi la executare silita!!
    • 0 (0 voturi)    
     Kris, estenta este... (Miercuri, 28 iulie 2010, 9:29)

     nenea [anonim] i-a raspuns lui Kris

     ....ca nu ai ce costuri sa caluclezi inainte, daca pana acum au fost comisioane ascunse. nu ai cum sa faci un plan financiar, daca sunt legi care favorizeaza opacitatea bancilor si spatiul lor de manevra. exemplu: avem ordonanta de urgenta...se aplica in trei luni, desi ea este valabila din iunie. pana se gandesc si se rascolesc bancile, clientul plateste. cine inapoiaza banii clientului? nimeni,! atunci ce fel de plan financiar sa-ti faci? ar merge un plan financiar in care introduci postuolatul: banca intotdeauna ia mai multi bani decat o lasa legea sa ia si nu pateste nimic, pentru ca nimeni nu verifica (stiu si eu cum se fac auditurile)
 • +2 (6 voturi)    
  normalitate (Marţi, 27 iulie 2010, 10:11)

  Kris [anonim]

  Asta e normalitatea afacerilor ... din pacate acest domn habar nu avea...a inceput prost...si-a facut pensiunea pentru ca a vazut la altii...si asa a terminat!!
  • +1 (1 vot)    
   .... (Marţi, 27 iulie 2010, 10:42)

   xyz [anonim] i-a raspuns lui Kris

   Asa este, Kris, insa, vezi, tu, oamenii fug de adevar ca ala negru de tamaie. D'aia iti iei si minusuri tu si dan de mai sus si d'aia exista si pseudo care speculeaza prostia oamenilor ca sa faca rating. In loc sa prezinte lucrurile responsabil si realist, merg la sentiment: 'vai, saracii oameni, au luat bani si banca ii vrea inapoi, camatari nenorociti, ii iau casa omului'. Si uite asa citesc oamenii si suspina in loc sa bage la cap ca inainte sa intri intr-o afacere trebuie sa te astepti sa te imbogatesti, dar si sa ramai sarac daca nu te pricepi sau daca nu ai un plan de rezerva. Respect pentru cei care isi asuma riscuri in cunostiinta de cauza si mila pentru naivii care intra in afaceri 'ca asa au facut si altii'.
 • +1 (1 vot)    
  Romanul... (Marţi, 27 iulie 2010, 10:18)

  Vlad [anonim]

  este mereu mancat de invidie! Nu inteleg comentariile celor doi, radu si marius, ca daca lui ii mergea bine, noi primeam ceva?, ca ce sa faca saraca banca, cum sa mai traiasca? (buna, buna!!!) Marius probabil este un bugetar caruia i se taie 25% si nu intelege de ce si Radu probabil este angajat la o b.com. si e suparat ca nu-si mai ia bonusurile din 2008. Oameni buni, cititi toate articolele cu dl Ionescu si veti intelege ca dl Ionescu nu se plange, ci autorul vrea sa atraga atentia asupra multor ilegalitati si abuzuri facute de multe si diverse banci, deoarece speculeaza clientul si nevoia acestuia.
  • 0 (0 voturi)    
   diferenta intre noi este ca (Marţi, 27 iulie 2010, 11:21)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Vlad

   TU gandesti din punctul tau de vedere (subiectiv),
   EU gandesc din punct de vedere al proceselor (obiectiv).

   INVIDIE?
   Vlad, poti sa-mi spui cati bani ai donat pt inundatiile de acm 3 saptamani din Moldova?

   Eu am donat 300 de euro si daca vrei detalii, putem intra in legatura si sa-ti recomand UNICEF Romania sa verifici.

   Multi stau pe margine si mananca seminte si vad problema numai din unghiul lor (INGUST, si stiu ce spun) de vedere.
 • 0 (0 voturi)    
  problema... (Marţi, 27 iulie 2010, 10:20)

  dorian gray [anonim]

  "Pe urma, zice dl Ionescu, eu am semnat cu banca un contract pe 30 de ani. Cum sa vina o terta firma sa imi spuna sa dau intr-un an banii inapoi"
  aici e buba
  • +1 (1 vot)    
   contract (Marţi, 27 iulie 2010, 11:41)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui dorian gray

   In acel contract scria ca banca poate sa cesioneaza contractul iar Ionescu cand a semnat a fost de acord. Eu stau totusi si ma mir de curajul acestor Ionesti ( daca povestea este reala ). Un simplu angajat in constructii ia cu tupeu 70000 de EURO ( o suma imensa ) sa faca o pensiune "pentru ca asa au facut si altii". Cand am construit sediul firmei in care activez acum, am luat cu multa prudenta un credit de 30000 de EURO, desi banca imi oferea pana in 100000. Si este vorba de o firma in domeniul IT care functiona la acel moment de peste 5 ani, parte din vanzari fiind la export. Mesajul acestui articol este ca educatie economica se formeaza citind si apeland la specialisti, sau procedand ca domnul Ionescu.
  • 0 (0 voturi)    
   Uite buba nu e buba! (Marţi, 27 iulie 2010, 16:13)

   ion [anonim] i-a raspuns lui dorian gray

   Nu e nici o buba: banca iti da niste bani in anumite conditii, pe un termen foarte lung. Dar daca tu incalci la un moment dat conditiile, banca (sau cei imputerniciti) vrea banii inapoi pe loc. Facand o paralela, e ca si cum tu ai inchiria o casa pe 5 ani. Dar daca chiriasul incepe sa-i sparga ferestrele si sa murdareasca peretii il dai afara pe loc si recuperezi casa.
 • +3 (3 voturi)    
  Lectie!!! (Marţi, 27 iulie 2010, 11:01)

  Daniel [anonim]

  deci, stimati romani, ce invatzam de aici?

  nu va incurcati cu bancile din romania!!!

  incontestabil, toate bancile percep dobanzi la imprumuturi. dar nu sunt dobanzi variabile - cred ca suntem singura tzara din lume unde banca schimba valoarea dobanzii pe timpul imprumutului!!! ca daca ar fi dobanzi minime, ca in vest, de 5-6-7 % ... dar sunt dobanzi nesimtite, de 18 - 20 - 24 % (la euro!)!!! poate si mai mari! (la lei nu are rost sa vorbim, probabil se ajunge pe la 40 - 45 % ushurel.)

  si un mesaj pentru banci: o astfel de politica justifica aparitia miscarilor de extrema (stanga sau dreapta, nu conteaza) politica! si sa va fereasca dumnezeu sa mai vina o data comunishtii la putere ca va impusca pe toti! probabil ca ultranationalishtii "numai" v-ar spanzura ...
 • +1 (3 voturi)    
  Mda (Marţi, 27 iulie 2010, 11:13)

  ion [anonim]

  Toate problema domnului Ionescu vine din modul in care se face executarea silita.
  Cum a zis si angajatul firmei de recuperare nu ii mare lucru ca esti executat silit se mai intampla. Problema este pretul de vanzare al imobilului.
  La noi nu esti protejat in nici un fel . Adica tu ai o casa de 100000 de euro, asta fiind pretul real al unei case similare in zona. Vine executorul si pune un afis la el in spatele blocului ca se executa silit casa. Cei care se ocupa de asa ceva stiu ca acolo trebuie sa caute executarile silite si nu pe o pagina oficiala unde poate vedea toata lumea. Ba mai mult sunt si intelesi intre ei asa ca la prima licitatie nu se prezinta nimeni, la a doua idem poate la a treia ai noroc si vine unul si iti cumpara casa de 100000 de euro cu vreo 25000 de euro. Ce frumos, probabil numai materialele de constructii valoreaza mai mult dar nu conteaza. Tu tocmai ai fost executat silit. Ai pierdut o casa de 100000 de euro si tot mai ai o datorie de 75000 de euro.
  De aici vine disperarea celor care sunt executati silit. Ca daca dupa executarea silita ai fi pe zero, atunci asta este nu ai avut noroc, incerci alta data.
 • +1 (1 vot)    
  supraveghere BNR (Marţi, 27 iulie 2010, 11:13)

  BNR [anonim]

  BNR ce supravecheaza: tezaurul de aur, euroii FMI si CE,euroii capsunarilor care oricum nu au dreptul sa aceseze credite in Ro. BNR treb sa emita legi care sa reglementeze situatia de pe piata instutiilor de credit.
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari !!! (Marţi, 27 iulie 2010, 11:29)

  marcel [anonim]

  Sincere felictari Domnule POPA ,

  chiar va transmit in mod cat se poate de sincer aceste felicitari .
  Astazi acest subiect este interesant si se pot face multe comentarii .
  Sper sa nu mai reveniti la diminuarea veniturilor celor de la B N R
  Incaodata felicitari pentru schimbarea subiectului ultimelor dumneavoastra postari .
 • +1 (1 vot)    
  Toate bancile sunt la fel!!! (Marţi, 27 iulie 2010, 11:35)

  Monica [anonim]

  La fel se intampla si cu cei care sunt bugetari si le-au scazut salariile in ultimul an iar bancile nu numai ca nu vor sa inteleaga asta si sa acorde refinantare si le pun numai piedici in goana de a-i obliga sa faca credite ipotecare, dar mai umbla si cu amenintari ca reziliaza contractul la doar 5 zile intarziere de plata a ratei restante!!! si nu se pune problema unor credite pt ridicarea de pensiuni, ci pt banale credite de consum, aspirator sau frigider sau aragaz chestiile astea care nu sunt deloc produse de lux. iar firmele de recuperari nu au nici o limita, suna inclusiv la orele 9-10 seara chiar si cand nu ai depasit 30 de zile de intarziere! sa vedem ce va fi din toamna incolo ...
 • +1 (1 vot)    
  tineti minte 4 cuvinte: (Marţi, 27 iulie 2010, 12:03)

  yellowdog [utilizator]

  bancherii, hoti in costum...
 • 0 (0 voturi)    
  70 000 EURO/ 30 ani (Marţi, 27 iulie 2010, 16:28)

  Eficienta investitiei [anonim]

  Eu cred ca domnul Ionescu platea in jur de 500 de Euro pe luna la banca.
  Domnul Ionescu vroia sa lucreze in continuare la firma de constructii si sa desfasoare activitati part-time cu pensiunea...Dansul platea din salariu ratele la banca, lucru care ne duce cu gandul la faptul ca planul sau de afacere a fost mult prea optimist...Interesant este ca nici celor de la banca nu le-a iesit in evidenta vreun derapaj...In calculele acestea nu se tine seama deloc de ciclurile economice?
  ....
  Bine, bine sa trecem peste acestea: daca pensiunea nu-i aducea d-lui Ionescu cei 500 Euro lunar, pentru ce dorea sa o mai tina....locuinta de vacanta?!
  ...
  ....Si bancile trebuie sa lase oricati sa intre pe aceeasi piata, uitand de modelul lui Michael Porter?
 • 0 (0 voturi)    
  pierzi, castigi, negustor te numesti?! (Marţi, 27 iulie 2010, 16:40)

  george [anonim]

  ...Haideti sa ne gandim putin cui i-a folosit ca sa intretina si amplifice nebunia asta a constructiilor pe araturi si coclauri...
 • 0 (0 voturi)    
  ca musca-n lapte (Marţi, 27 iulie 2010, 16:43)

  ultimul trezit [anonim]

  Domnului Ionescu ii venise intr-o seara ideea sa-si construiasca o pensiune, asa cum aveau MAJORITATEA vecinilor. GENIAL!
 • 0 (0 voturi)    
  povestiri din capitalism (Miercuri, 28 iulie 2010, 2:48)

  alex3191 [anonim]

  Traiesc de 7 ani in SUA. Un amic (foarte rau-platnic) are un card de credit, limita 10 000 $. In contract se obliga lunar la minimum payment (aprox 300 $ / luna la 10 000 datorati). Intr-o luna intarzie. Luna urmatoare banca ii inchide cardul si solicita toti cei 10 000 inapoi. El injura jidanii. Eu astept inca cei 2000 $ imprumutati catre el...
 • 0 (0 voturi)    
  Capitalist doar ca postac (Miercuri, 28 iulie 2010, 12:20)

  arhideco [utilizator]

  Vad ca la acest articol posteaza comment-uri numai bancheri :). Noi nu mai venim prin birourile voastre si voi va dati pe net, altfel nu imi pot explica aceste puncte de vedere.
  Trecand peste faptul ca va luati liber in week-end-uri si plecati cu plozii la o pensiune...
  Mai baieti si fete, care ii dati in cap lui Ionescu. Ionesti suntem multi. Poate ca unii dintre noi nu am luat credit pentru o pensiune, ci ca sa ne crestem si ai nostri plozi - la nunta darul a fost mic, parintii n-au fost organe de conducere pe vremea lui "I'll be back", etc - am fost nevoiti sa apelam la banci. Unora li s-a infundat, dar difera situatia?
  OK, bancile sunt o componenta importanta a ce vreti voi. Si unii dintre noi le privim cu ochi rai. Nu inteleg ceva - necazul altuia e un motiv sa fim rai?
  Veniti cu idei si exemple reale de rezolvare a acestor probleme cu bancile, nu posturi despre parerea voastra cu privire la un antreprenor fara noroc.
  Poate nu intelegeti mesajul - e un post in care se cere ajutor. Intra aici cine e dispus sa ridice un semen din rahat, nu sa-l spoiasca cu el.
  Hai respect.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by