Grupul bancar elvetian UBS a raportat un profit net de 2,0 miliarde de franci elvetieni (1,5 miliarde de euro) in cel de-al doilea trimestru al anului, peste estimarile analistilor, potrivit AFP. Analistii estimau ca banca va inregistra un profit de 1,1 miliarde de franci in perioada aprilie-iunie.

Acesta este cel de-al treilea trimestru consecutiv in care banca a raportat profit, dupa pierderile substantiale inregistrate in perioada crizei financiare si economice. In trimestrul similar din 2009, UBS a inregistrat pierderi de 1,4 miliarde de franci elvetieni.

Totodata, banca a anuntat ca iesirile de fonduri s-au temperat, in conditiile in care in perioada mentionata clientii au retras 4,7 miliarde de franci, comparativ cu 18 miliarde de franci in primul trimestru. UBS a inregistrat o crestere puternica a iesirilor de bani, pe fondul incertitudinilor cu privire la procesul de evaziune fiscala deschis de Statele Unite si a pierderii increderii clientilor dupa rezultatele financiare negative din timpul crizei.