Reprezentantii Fondului Monetar International continua discutiile cu autoritatile de la Bucuresti pentru elaborarea Scrisorii de Intentie, iar luni urmeaza sa fie analizata impreuna cu guvernatorul Mugur Isarescu si expertii BNR. Pe baza acestui document, Romania va putea primi urmatoarea transa din imprumutul in valoare de 900 de milioane de euro.

Tonny Lybek, seful Biroului FMI pentru Bulgaria si Romania a declarat, pentru Agerpres, ca scrisoarea de Intentie este revazuta si actualizata in mod obisnuit, cu ocazia fiecarei vizite facute de misiunile Fondului la Bucuresti.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru cea de-a cincea revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, in luna septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.