Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la sfarsitul lunii iulie la nivelul de 31,58 miliarde de euro, cu 47 milioane de euro mai putin decat la finele lunii iunie, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

In cursul lunii iulie, operatiunile financiare la capitolul intrari au fost de 3,05 miliarde de euro, reprezentand transa a cincea aferenta acordului stand-by, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea

rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totodata, au fost consemnate iesiri de 3,10 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,99 miliarde de euro.

Potrivit sursei citate, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) erau, la sfarsitul lunii iulie, de 34,57 miliarde de euro, fata de 34,99 miliarde de euro, cat se consemnau la data de 30 iunie.