Modificarile aduse recent Codului Fiscal nu vor aduce o suplimentare a veniturilor la bugetul de stat, in conditiile in care exista deja firme care isi muta domiciliul fiscal in Bulgaria sau Cipru, gratie fiscalitatii mai reduse, a declarat, luni, liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, dupa o discutie cu reprezentantii FMI la Bucuresti.

"In urma cu o luna am pus la dispozitia Guvernului o analiza de impact care arata ca prin reducerea contributiilor sociale cu 3%, o parte din economia subterana ar iesi la iveala", a adaugat liderul sindical.

In ceea ce priveste subventiile la energia termica, Dumitru Costin spune ca eliminarea acestora, atat pentru populatie, cat si pentru producatori, va accentua problemele, pentru ca "numarul celor care platesc va scadea".

"In momentul de fata raportul este 60% care platesc si 40% care nu platesc, acesta se va schimba dramatic, va creste numarul celor care nu platesc si al debransarilor. Cei din Guvern doresc sa apeleze la o reducere graduala a subventiilor, insa este nevoie si de investitii in zona producatorilor de energie, care sa duca la scaderi de preturi. In caz contrar, sistemul risca sa intre in colaps", a incheiat Dumitru Costin.