Reprezentantii FMI au cerut Guvernului sa se asigure ca legea sistemului unitar de pensii va fi adoptata de Parlament pana la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen sa fie amanat macar pana la 30 septembrie, explicand ca parlamentarii revin din vacanta abia la inceputul acelei luni, relateaza Mediafax, care citeaza surse oficiale.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern la inceputul acestui an, adoptat de catre Senat dupa mai multe luni de dezbatere si se afla in discutia Camerei Deputatilor.

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) s-au intalnit, marti, cu premierul Emil Boc.

"FMI a cerut Guvernului sa se asigure ca legea sistemului unitar de pensii va fi adoptata rapid de Parlament, cel tarziu pana la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen sa fie amanat si impins macar pana la 30 septembrie, explicand ca parlamentarii sunt in vacanta si revin la lucru abia la inceputul acelei luni, astfel ca nu exista timp suficient de incadrare in termenul solicitat", au spus sursele citate.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, in luna septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.