Seful Misiunii Fondului Monetar International la Bucuresti, Jeffrey Franks, urmeaza sa prezinte, miercuri, concluziile evaluarii acordului cu Romania, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul BNR, anunta Agerpres. O delegatie a Fondului se afla din 26 iulie la Bucuresti.

Reprezentantii FMI s-au intalnit cu premierul Emil Boc, conducerea BNR, conducerea unor banci comerciale, mai multi ministri, printre care cel al Finantelor Publice, al Sanatatii, al Muncii si cel al Transporturilor, cu membrii Consiliului Fiscal, cu patronatele si sindicatele.

Incheierea cu succes a evaluarii si aprobarea rezultatelor acesteia de catre Board-ul FMI din septembrie ar permite eliberarea celei de-a sasea transe din imprumutul pentru Romania, in valoare de circa 900 de milioane de euro, din imprumutul total de 12,9 miliarde de euro acordat de FMI, la care se adauga cinci miliarde euro de la UE, un miliard de euro de la Banca Mondiala si un miliard de euro de la alti finantatori internationali.

Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.