Millennium Bank Romania a contractat o linie de credit de 20 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), se arata intr-un comunicat comun al celor doua institutii. Fondurile vor fi folosite pentru finantarea proiectelor de investitii pe termen mediu si acordarea de credite pe termen scurt, inclusiv credite pentru capital de lucru reutilizabil si facilitati de tip descoperit de cont.

"Imprumutul BERD, acordat in cadrul Facilitatii de Finantare UE/BERD pentru IMM-uri, va sustine creditarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, intr-o perioada in care accesul la finantare este limitat. Linia de credit va fi completata cu grant-uri UE, incluzand fonduri destinate asistentei tehnice pentru implementarea facilitatii si atragerea unui numar cat mai mare de IMM-uri", se mai arata in comunicat.

"Aceasta tranzactie va oferi o finantare suplimentara firmelor mici si mijlocii din Romania, sustinand dezvoltarea lor intr-un moment in care accesul la finantare ramane limitat. Linia de credit acordata de BERD va creste competitia in sectorul bancar si va incuraja activitatea de creditare", a declarat Jean-Marc Peterschmitt, directorul BERD pentru Institutii Financiare.

Aceasta este prima tranzactie dintre BERD si Millennium Bank Romania.