Evolutia economica a zonei euro a depasit asteptarile in trimestrul al treilea, insa Banca Centrala Europeana (BCE) isi mentine prognoza pentru o recuperare moderata si neuniforma, a declarat, joi, presedintele BCE, Jean-Claude Trichet.

"Datele economice disponibile si indicatorii obtinuti in urma sondajelor sugereaza o accelerare a activitatii economice in trimestrul al doilea al acestui an, iar datele pentru trimestrul al treilea sunt mai bune decat estimam. Privind mai departe, ne asteptam in continuare ca economia zonei euro sa creasca intr-un ritm moderat si neuniform, intr-un climat de nesiguranta", relateaza Reuters, citat de Mediafax.

Oficialul BCE a participat la o conferinta de presa dupa ce banca europeana a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1% pentru a 15-a luna consecutiva.

Economia zonei euro a avansat cu numai 0,2% in primul trimestru. Datele pentru trimestrul al doilea vor fi prezentate saptamana urmatoare, iar analistii se asteapta sa arate un avans economic mai puternic.