Ministrul Economiei, Adriean Videanu, se declara convins ca Romania va inregistra in 2011 o crestere economica intre 1,5 si 2% si afirma ca PDL nu va renunta sub nicio forma la cota unica, dar precizeaza ca nivelul acesteia este apanajul Ministerului de Finante.

"Vom iesi din criza anul viitor", a afirmat Adriean Videanu, la Realitatea TV, reafirmand ca, daca nu existau deciziile legate de reducerea salariilor din sectorul public si majorarea TVA, ar fi existat toate premisele pentru iesirea Romaniei din criza in acest an.

"O sa va rog sa vedeti rezultatele la trimestrul II. O sa vedeti ca ne apropiem foarte mult de zero, e minus un pic", a explicat el.

In ceea ce priveste cota unica, Videanu a argumentat ca "o politica fiscala simpla, care sa includa taxe si impozite simple si morale, duce la conformarea mediului de afaceri in ceea ce inseamna plata acestor taxe".

"Cota unica este un principiu de politica fiscala la care PDL nu renunta sub nicio forma", a afirmat ministrul Economiei, precizand insa ca Ministerul Finantelor este cel care decide cuantumul acestei cote.

S-a terminat cu perioada in care toata lumea sta cu mana intinsa la stat

El a pledat din nou in favoarea masurilor de austeritate si de asanare a bugetului public, explicand ca "daca noi nu strangem cureaua in zona sectorului pe care il putem gestiona nu vom avea sansa sa reluam cresterea economica durabila in tara asta".

Adriean Videanu a spus ca guvernul nu poate impune noi taxe si impozite pentru a plati ajutoare sociale: "S-a terminat cu perioada in care toata lumea sta cu mana intinsa la stat. (...) Sunt oameni care stau cu Mercedesul in fata strazii la tara si iau ajutoare".

"Varza, marmura, Videanu"

La un moment dat, Adriean Videanu a remarcat titlul publicat de Realitatea TV pe burtiera si l-a intrebat pe moderatorul emisiunii: "Care e relevanta 'Varza, Marmura, Videanu'".

Moderatorul a argumentat ca este vorba de declaratiile ministrului facute cu cateva zile in urma, cand a povestit ca a lucrat in sectorul legumicol.

"Da, dar nu cu varza", a replicat ministrul.

Postul de televiziune a difuzat ulterior un reportaj din Videle, orasul in care s-a nascut Videanu, iar moderatorul i-a oferit cadou acestuia o varza.

"Asta nu e din Videle. E o varza care a stat multa vreme prin piete. V-o las aici", a comentat Videanu.

Spre finalul emisiunii, pe burtiera era postat titlul: "De la varza din Videle la marmura din guvern".