​Bancilor europene le e iarasi bine, daca te uiti strict la rezultatele financiare. Tin minte cum ne extaziam toti prin 2008 cand se raportau cresteri cu 20 sau chiar 30% a rezultatelor, pentru ca un an mai tarziu, aceleasi banci sa cerseasca bani de la stat. Cand le era bine, s-a dovedit ca nu le era bine, ca sa ma exprim (ca un) plastic, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Japonezii sunt tot mai optimisti, ceea ce ma face sa ma intreb cine si in ce limba le-a fost pusa intrebarea. PS Nu azi se implinesc fix 65 de ani de la bombardamentele americanilor cu bomba nucleara?

Va spuneam ieri ca in Kenya urma ieri un referendum cu privire la o noua Constitutie. Ei bine, 67% dintre kenyeni au spus "DA". Ce spune Constitutia lor, in esenta? Limiteaza mandatele sefului statului la cel mult doua a cate 5 ani, iar cea mai importanta prevedere mi se pare infiintarea Senatului, compus asa: 47 de membri alesi de populatie, 16 membri numiti de partidele politice (dupa reprezentativitate), doi reprezentanti ai tinerilor si doi ai persoanelor cu handicap. Apare in schema si Curtea Suprema, plus alte mici detalii.

Eric Schmidt, CEO-ul Google zice ca in curand, gata cu anonimii de pe internet. Abia astept! Dincolo de asta, am mai retinut o zicere a lui Schmidt: Lumea nu e pregatita pentru revolutia tehnologica ce se anunta a veni”.

In Franta, se schimba sistemul de notare a functionarilor publici. As vrea sa vad asta si la noi.

Tot in Franta, un raport arata ca numarul locurilor de munca pierdute in 2009 este cel mai ridicat de dupa razboi.

China revolutioneaza transportul rutier. Interesant, este?

Francezii nu mai strang centura. Ies iarasi cu avant la cumparaturi in hypermarketuri.

Ministrul elvetian al Finantelor ar putea demisiona mai repede decat era prevazut. Merz a fost tare criticat pentru implicarea sa in criza libiana.

Sefa consilierilor economici a presedintelui Obama a demisionat.

Cum abati interesul britanicilor de la viata tot mai scumpa si grea? Desecretizezi niste dosare OZN.

Putin suspenda exporturile de cereale din Rusia, scrie El Mundo.

Riscul de contagiune regionala pe fondul problemelor Greciei, Spaniei si Portugaliei a fost reactivat, zice Barclays.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.