Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stabilit, joi, un curs de referinta de 4,2347 lei pentru un euro, nivel cu 0,57 bani mai mic decat cel din ziua anterioara, moneda nationala avand o evolutie stabila pe piata inerbancara. Miercuri, un euro era cotat de banca centrala la 4,2404 lei.

"Leul nu s-a miscat foarte mult nici astazi. E o perioada cu o volatilitate destul de mica, desi miscarea perechii euro/dolar ar fi trebuit sa se resimta. Toata aceasta miscare a euro/dolar nu s-a resimtit aproape deloc pe pietele emergente din centrul Europei din cauza activitatii foarte scazute", a declarat Cristian Geanaliu, seful trezoreriei de la GarantiBank.

Acesta estimeaza ca spre sfarsitul acestei luni o sa asistam la o volatilitate ceva mai ridicata pe perechea euro/leu, in sensul aprecierii monedei nationale.

Cristian Geanaliu a mai spus ca si monedele din regiune au evolutii similare cu cea a leului. "Zlotul nu s-a miscat mai deloc in ultimele zile. Are o amplitudine ceva mai mare decat leul, dar cu toate acestea a stat intr-un palier destul de strans", a mai precizat reprezentatul GarantiBank.

Leul a continuat insa sa piarda teren in fata dolarului american, ajungand la 3,3020 lei pentru un dolar, de la 3,2555 lei pentru un dolar, cat era miercuri.

Francul elvetian a fost cotat joi la 3,1277 lei, cu 4,13 bani mai mult decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni au fost cotati la 3,8670 lei, dupa ce miercuri cursul BNR era de 3,8245 lei pentru 100 de yeni.

Gramul de aur costa joi 127,17 lei, in timp ce miercuri fusese cotat la 125,16 lei.