Am primit aseara un mail in care adresantul - angajat in sistemul bancar local - spunea un lucru perfect rezonabil. Credit Europe, cu prejudiciul descoperit, e mic copil fata de altele. Inainte de a face o trecere in revista a altor cazuri similare, mai zic un lucru: in toate cazurile e vorba de lacomia unor angajati. Am mai scris despre oamenii care nu au ce cauta in banci. Unii au ajuns pe pile si dupa o vreme isi dau in petic. Altii sunt pur si simplu lacomi si nu rezista tentatiei imbecile de a fura.

BRD Constanta - circa 3 milioane de euro

Mai e cazul de la Gura Humorului, sau unul de pe pagina DNA, o sentinta de acum cateva luni data la Reghin. O gasiti dand cautare dupa cuvantul "Banca" in sectiunea de decizii.

Cazul Romexterra Brasov sau BCR Craiova sunt si ele semnificative, ca sa nu mai zic de cea de la BCR Curtici

La Botosani a avut si acolo loc o mare frauda. Nici Raiffeisen nu a fost ocolita de angajatii-hoti. Despre Bancpost Baia Mare e inutil sa mai vorbesc... Inchei tot cu o sesizare legata de Raiffeisen, desi repet, mai toate bancile s-au confruntat cu angajati hoti si escroci.

In perioada de avant a economiei, cand bancile s-au extins mai mult decat le era plapuma, au angajat pe te miri cine. Poate dupa amiaza am sa revin cu niste CV-uri de oameni din banci, CV-uri care nu au nimic in comun cu activitatea bancara. Dar in foamea de oameni, alimentata de foamea de extindere, cine a mai stat sa se uite cu atentie la carierele viitorilor angajati ai bancilor?

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.