Redresarea din zona euro ramane "graduala", este mai degraba lenta, in ciuda cresterii economice inregistrata in Germania in trimestrul II, care a contribuit decisiv la cea mai rapida expansiune a zonei in ultimii trei ani, a declarat Patrick Honohan, membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene, citat de Reuters.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a inregistrat o crestere record de 2,2% in cel de-al doilea trimestru al anului, acesta fiind cel mai mare avans de la reunificarea din 1990.

Totodata, economia Uniunii Europene a crescut in cel de-al doilea trimestru cu 1% comparativ cu trimestrul anterior, acelasi avans fiind inregistrat si in zona euro, potrivit datelor preliminare ale Eurostat.

"Este mai degraba vorba de o redresare lenta, in ciuda vestilor relativ incurajatoare din Germania," a spus Honohan.

Potrivit lui Honohan, cresterea economica graduala, inflatia slaba si lipsa de bule speculative imobiliare inseamna ca nu este cazul ca BCE sa isi retraga in graba stimulentele de pe piata.

Una dintre masurile luate de BCE de la intensificarea crizei financiare globale este aceea de a imprumuta bancilor exact sumele pe care acestea le solicita.