Banca Centrala a Japoniei - a doua mare economie din lume - a avut o intalnire de urgenta cu scopul de a contracara aprecierea subita a yenului. In urma acestei decizii, bursa din Tokyo a deschis sedinta de luni in crestere puternica cu 3%, iar pretul petrolului a atins 75,38 dolari pe baril, relateaza France Presse.

In aceasta luna, moneda japoneza a inregistrat un nou maxim al ultimilor 15 ani, fata de dolarul american. In aceste conditii, numeroase companii au anuntat ca isi vor muta productia in strainatate, ceea ce afecteaza situatia de pe piata muncii si conduce automat la scaderea preturilor produselor importate.

Bursa japoneza incepe saptamana in forta

Bursa din Tokyo a inregistrat, luni, in deschiderea sedintei, o crestere puternica de 3%. Potrivit France Presse, indicele Nikkei a castigat 269,48 puncte si a ajuns la valoarea de 9.260,54.​

Creste si pretul petrolului

Pe pietele asiatice, si pretul petrolului a inregistrat cresteri. In tranzactiile de luni dimineata, barilul de petrol light sweet crude s-a scumpit cu 21 de centi si a ajuns la valoarea de 75,38 dolari/baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu termen de livrare in luna octombrie, a inregistrat o crestere cu 18 centi si a ajuns la valoarea de 76,83 dolari/baril.