Unul dintre cele mai influente cotidiene braziliene, Jornal do Brasil, va aparea de azi doar in varianta online. Argumentul (mie mi se pare o buna miscare de imagine): vrea sa devina pionier in zona digitala, dupa ce fusese pionierul presei scrise din Brazilia. Reglementatorii pietelor financiare americane, SEC- au acuzat agentia de evaluare Moody`s de practici incorecte si i-au prevenit pe investitorii americani sa puna la indoiala ratingurile celebrei agentii, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Fed- sistemul bancilor nationale ale SUA- au aprobat preluarea a 10% din Morgan Stanley de catre chinezi, prin intermediul fondului suveran CIC. De acum probabil ca banca de investitii se va numi Li Morgan Stanley.

Ministrul francez al Industriilor vrea protectionism. Interesante datele din finalul articolului, legate de costul masinilor cu piese importate vs piese fabricate in Franta. Bine, ei mai au industrie nationala. Noi ce mai avem?

Analistii elvetieni spun ca francul lor se va aprecia in fata euro la niveluri record. Nasol. Tot elvetienii au decis sa isi puna ordine printre produsele pe care se poate afisa sigla nationala.

Azi apar pe piata memoriile fostului premier britanic Tony Blair, in care il face de tot rahatul pe fostul ministru Gordon Brown. Fragmentele publicate sunt foarte interesante, chiar daca de la demisia lui TB au trecut doar 3 ani.

Berea din ravioli. Super inventie, hai sa traim!

In Venezuela, Chavez introduce cartelele, daca isi mai aminteste cineva despre cum era sa cumperi pe ratie…

Grecii sunt mai destepti decat noi. Au o lege a falimentului personal, chiar daca se numeste “legea supra-indatorarii”. Presa le explica frumos care sunt avantajele si care riscurile… Ca tot veni vorba de greci, preturile pe segmentul imobiliar au scazut si la ei in trim. II cu 5,7%.

Germania. Presiunea asupra Bundesbank e in crestere pentru ca Sarrazin sa fie dat afara. Somajul a scazut si scade in continuare, energia atomica cere o indrazneala mai mare din partea nemtilor, iar discutiile despre o eventuala modificare a impozitului pe averile mari sunt tot mai incinse. Taxa de solidaritate din Germania este de 5,5% din valoarea taxei de venit sau de corporatie, insa este doar un impozit temporar. El a fost introdus pentru prima oara in 1991 dupa unificarea Germaniei, iar valoarea lui s-a schimbat de mai multe ori de atunci. Nu platesc taxa de solidaritate cei care au un impozit de venit anual de pana la 972 de euro sau 1.944 de euro in cazul cuplurilor casatorite. Deasupra acestui nivel, procentul creste pana ajunge la 5,5% pentru un impozit pe venit de 1.340,60 de euro sau 2.681,38 de euro pentru cuplurile casatorite.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.