Noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Muncii, Ioan Nelu Botis, s-au apucat de treaba inca din prima zi de mandat. Premierul Emil Boc i-a convocat la ora 15.30 la o intalnire de lucru pentru a discuta despre proiectul Legii salarizarii unice in sistemul bugetar si despre modificarea OUG 58/2010. Guvernul s-a angajat sa aprobe, in sedinta de saptamana viitoare, modificarile la Ordonanta de Urgenta 58/2010 privind plata contributiilor sociale aferente activitatilor independente. Vor fi facute modificari si la normele de aplicare.

Potrivit modificarilor, angajatorul va putea sa depuna declaratiile privind plata contributiilor sociale aferente drepturilor de autor si altor venituri din activitati independente.

Ministerul Muncii a lansat in dezbatere publica un nou proiect de lege privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, ce ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011.​

  • ​"Mi-e greu, nu ma asteptam sa primesc aceasta functie. Eu credeam ca domnul ministru Vladescu va ramane in continuare. Ma consider pregatit, altfel nu acceptam aceasta functie. E o functie grea, intr-o perioada grea", a declarat, vineri, noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, la scurt timp dupa depunerea juramantului.
  • La randul sau, noul ministru al Muncii, Ioan Botis a declarat ca "E o perioada grea pentru toti romanii si cred ca experienta mea poate sa ma ajute pentru rezolvarea problemelor romanilor. Sper ca intr-un an sa ne revenim si sa culegem beneficiile acestor masuri de austeritate. Reforma sociala pe care am pornit-o trebuie dusa la capat".