Dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune decat aurul in cazul in care economia globala "ar aluneca" din nou in recesiune, declara Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York, citat de Bloomberg.

"Daca ar avea loc o recesiune in W, care ar creste aversiunea fata de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elvetian prezinta fundamente de crestere mai solide intr-o situatie de aversiune fata de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", a spus Roubini.

Roubini declara luna trecuta ca economia SUA se indreapta catre o deteriorare semnificativa, in conditiile in care nu va mai beneficia de masuri de stimulare, iar politicile bugetare se vor orienta catre austeritate.

Roubini amintea ca riscurile ca SUA sa se confrunte cu o noua recesiune au crescut, in ultimul timp, de la 25% la 40%, insa el nu este adeptul scenariului unei recesiuni duble.

Roubini, supranumit ''Dr Doom'' al economiei pentru pesimismul sau a lucrat de-a lungul carierei pentru FMI, Fed, Banca Mondiala si banca centrala a Israelului.