O saptamana dificila pentru oficialii Volksbank, BCR, Bancpost, Raiffeisen. Clientii nemultumiti organizeaza noi actiuni

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 6 septembrie 2010, 8:13 Economie | Finanţe & Bănci


Urmeaza o saptamana dificila pentru reprezentantii catorva banci locale (Volksbank, BCR, Bancpost, Raiffeisen Bank s.a.) in care acestia vor trebui sa faca fata unui alt val de nemultumiri venite dinspre clientii bancari care se simt “inselati” in continuare de institutiile de credit. BNR a fost si ea rugata sa intervina ca arbitru in acest conflict, intrucat supravegherea bancara tine de Banca Centrala. Sunt pregatite noi runde de intalniri cu avocatii, probabil si primele intalniri comune ale reprezentantilor grupurilor de discutii ale diferitelor banci, dar si iesiri in strada pentru sensibilizarea institutiilor cu atributii pe segmentul financiar.
 • Volksbank- urmeaza 5 zile de negocieri
“Lipsa de implicare a BNR in raport cu practicile Volksbank ii revolta pe toti membrii grupului, care nu accepta faptul ca Banca Centrala nu intervine acolo unde instantele s-au pronuntat deja privind abuzurile unei banci din Romania si cum e posibil ca pe o speta deja transata in instanta sa trebuiasca sa dai banca comerciala in judecata pentru a-ti recastiga drepturile si demnitatea de client”, spun reprezentantii clientilor. Potrivit acestora, campania publicitara din presa prin care Volksbank anunta ca implementeaza OUG50/2010 si ii ruga pe clienti sa mearga sa semneze actele aditionale - cu clauze definite intr-o proprie interpretare-  este privita ca o noua incercare a bancii de a modifica unele clauze, si de aceasta data in avantajul bancii. “In fapt, banca incearca sa treaca contractele cu dobanda fixa la una variabila. Pornind de la valorile mici ale indecsilor LIBOR si EURIBOR din prezent, banca incearca sa-si asigure o marja consistenta, cu mult mai mare decat cea existenta la contractele cu dobanda variabila, la momentul acordarii. In fapt, odata ce indecsii vor incepe sa creasca, ratele lunare vor exploda”, arata reprezentantii clientilor.

“Multe reclamatii ale clientilor provin din clauze formulate ambiguu, declarate ca fiind abuzive de catre instantele de judecata. S-a insistat pe modificarea acestor clauze in toate contractele, pentru a reusi sa mai detensionam situatia si sa rezolvam amiabil acele tipuri de probleme unde exista deja decizii ale instantelor. Cateva exemple privind aceste decizii ale instantelor ar fi: returnarea Comisionului de Rezerva Minima Obligatorie, returnarea sumelor rezultate din cresteri abuzive ale dobanzilor, eliminarea si returnarea Comisionului de Risc perceput abuziv. Conducerea VBR a raspuns ca va analiza aceste spete si ca in unele cazuri deja a operat returnari de sume catre clientii care au cerut acest lucru. O alta discutie a fost legata de modul de calcul al anuitatii si dobanzii, unde expertii grupului de clienti au identificat diferente intre formulele folosite si cele stipulate in contracte. Acestea au facut obiectul unei plangeri inaintate Bancii Nationale a Romaniei, alaturi de alte practici de raportare eronata la CRB si Biroul de Credit”, mai arata reprezentantii clientilor Volksbank.

Potrivit acestora, Volksbank are o intelegere "proprie" ce difera major atat fata de opinia juristilor din ANPC, cat si fata de opinia expertilor juristi ai grupului. "Ne referim la redenumirea Comisionului de Risc in Comision de Administrare Credit si la trecerea la dobanda variabila a contractelor care pana acum au avut dobanda fixa. Astfel, atat banca cat si reprezentantii grupului au agreat ca in urmatoarele 5 zile sa lucreze impreuna la o noua versiune a Actelor Aditionale", mai spun acestia.
 • BCR- A aparut "Manualul Clientului Nemultumit"
O alta institutie luata in “vizorul” clientilor este BCR- cea mai mare institutie locala de credit. Clientii, organizati tot prin intermediul Internetului, au pus la punct o strategie similara celei utilizate in cazul Volksbank, urmand ca probabil, cele doua grupuri sa isi armonizeze interesele comune si sa actioneze in viitor alaturi de membrii grupului Volksbank. Pentru a nu permite “infiltrari” in grup, organizatorii solicita noilor membri inscrisi o copie dupa contractul de credit pe care il au cu BCR si alta dupa buletin. Abia in urma acestui demers cei nou veniti vor primi informatii despre pasii urmatori. “Filtrul” a fost instaurat dupa ce o serie de clienti au sesizat ca unii “useri” ar putea fi oameni din BCR intrati in grup pentru a-i destabiliza.
Grupul a constituit si o baza interna de date in care se pot gasi diverse modele de documente trimise in timp de oficialii BCR, ca si alte resurse care ar putea fi folosite in procesul pe care doresc sa il intenteze bancii.
 • Bancpost- in faza incipienta de organizare
“Eu mi-am propus sa astept sa vad ce ne propun ei si abia apoi sa reactionez. Cred ca nu si-au stabilit inca politica, au incercat marea cu degetul cu cativa "confrati" de creditare, au vazut reactii negative si s-au oprit. Pe de alta parte, asteptam pana spre finalul lunii si daca nu se intampla nimic trebuie sa actionam noi, sa nu ne trezim cu surprize - adica o sa trimit o cerere de informatii la BP in jurul datei de 20 septembrie.

Initiativa de a crea un grup ca sa dam in judecata, colectiv, BP, cred ca este prematura, BP nu a generalizat si nu a trimis noile acte aditionale la toti clientii si nu avem inca baza de care sa ne legam intr-o actiune in justitie.

Este evident insa ca BP nu ne va face nici un favor, sunt 90% convins ca trebuie sa generam o forma asociativa de genul Asociatia Clientilor Bancpost, prin care sa ne manifestam fata de banca - solicitare de concilere si apoi actiune in justitie”, scrie unul dintre clientii Bancpost pe forumul dedicat bancii.
 • Raiffeisen Bank- intalnirea clientilor cu avocatii, luni la ora 13
Nici clientii nemultumiti ai Raiffeisen Bank nu vor sa lase ca lucrurile sa fie transate de oficialii institutiei de credit. Luni la ora 13 se vor intalni cu reprezentantii unei case de avocatura pe care ii contactasera inca de acum o saptamana si vor demara primii pasi pentru intentarea procesului impotriva bancii. Pe pagina lor de forum sunt schimbate opinii, raspunsuri ale oficialilor Raiffeisen la sesizarile clientilor, puncte de vedere transmise in timp de banca. In mod similar cu celelalte grupuri de discutii, pe forumul nemultumitilor Raiffeisen pot fi gasite modele de cereri, de notificari, exemplare din ofertele sau notificarile trimise de Raiffeisen. "Referitor la aspectele sesizate privind creditul imobiliar contractat la Raiffeisen Bank in data de 01.02.2007, in valoare de CHF, va comunicam urmatoarele: rata dobanzii pentru creditul detinut de dumneavoastra este revizuibila, aceasta putand fi modificata de catre banca in functie de evolutia pietei financiare si politica de creditare a bancii; in ceea ce priveste formula de calcul aferenta creditului dumneavoastra detinut la Raiffeisen Bank precizam faptul ca, la momentul la care a fost acordat creditul, legislatia nu prevedea ca dobanda variabila sa fie exprimata in functie de un indice de referinta verificabil (ca urmare, aceasta prevedere contextuala nu se supune ordonantei, in conditiile in care efectele legii nu se aplica retroactiv). In conformitate cu prevederile OUG 174, care au intrat in vigoare la data de 27.12.2008 si, ulterior, oferta bancii a fost adaptata conform cerintelor acesteia. Pentru orice alta situatie/aspect de clarificat sau daca aveti nevoie de anumite informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. Cu deosebita consideratie..", se arata intr-un astfel de document publicat pe grupul clientilor Raiffeisen.
 • Oficialii bancilor si cei ai BNR- mai degraba rezervati
Desi recunosc ca se confrunta cu o situatie in premiera pentru ei, oficialii bancilor nu doresc sa comenteze public demersul clientilor. Unii oficiali vorbesc despre vulnerabilitati ale sefilor diferitelor grupuri sau despre inconsistenta actiunilor pe care clientii vor sa le intenteze. "Nu exista nicaieri in legislatia romaneasca ceea ce vor sa faca ei", a declarat pentru HotNews reprezentantul unei institutii de credit. La randul lor, bancherii sunt acuzati ca vor sa ii mituiasca fie pe avocati, fie presa, fie pe liderii grupurilor organizate pe Internet.

Nici din partea BNR, lucrurile nu sunt mai clare. Oficialii institutiei conduse de Mugur Isarescu evita sa transeze problemele ridicate de clientii care au depus notificari BNR, preferand o pozitie mai degraba favorabila bancilor, de teama riscului instabilitatii financiare.

Pana acum, grupurile reunite ale clientilor nemultumiti numara peste 5000 de oameni, dupa ce in urma cu circa 10 zile, numarul lor nu trecea de 2000.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23888 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Raiffeisen (Luni, 6 septembrie 2010, 8:18)

  cata [anonim]

  clientii nemultumiti ai Raiffeisen sunt asteptati pe grupul lor:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/clienti_raiffeisen_bucuresti/
  • 0 (0 voturi)    
   ABUZ DIN PARTEA RAIFFEISEN (Marţi, 7 septembrie 2010, 20:45)

   MARIANA MARICA [anonim] i-a raspuns lui cata

   Buna seara,

   Am un credit in chf obtinut in 2006 ,cu dobanda variabila.Am facut o sesizare in iunie chiar inainte de a aparea ordonanta OUG 50,si in care solicitam sa mi se explice modalitatea de calcul a dobanzii(mai exact formula).Raspunsul primit a fost cel trimis standard tuturor celor care au facut credit in franci elvetieni
   "Referitor la aspectele sesizate privind creditul imobiliar contractat la Raiffeisen Bank in data de 01.02.2007, in valoare de CHF, va comunicam urmatoarele: rata dobanzii pentru creditul detinut de dumneavoastra este revizuibila, aceasta putand fi modificata de catre banca in functie de evolutia pietei financiare si politica de creditare a bancii; in ceea ce priveste formula de calcul aferenta creditului dumneavoastra detinut la Raiffeisen Bank precizam faptul ca, la momentul la care a fost acordat creditul, legislatia nu prevedea ca dobanda variabila sa fie exprimata in functie de un indice de referinta verificabil (ca urmare, aceasta prevedere contextuala nu se supune ordonantei, in conditiile in care efectele legii nu se aplica retroactiv). In conformitate cu prevederile OUG 174, care au intrat in vigoare la data de 27.12.2008 si, ulterior, oferta bancii a fost adaptata conform cerintelor acesteia. Pentru orice alta situatie/aspect de clarificat sau daca aveti nevoie de anumite informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. Cu deosebita consideratie.....Cu specificarea ca va aprea si ordonanta din 21 iunie
 • +7 (7 voturi)    
  banci (Luni, 6 septembrie 2010, 8:29)

  Catalin [anonim]

  Buna ziua,
  Va felicit pentru articol si va multumesc ca ne tineti informati.
  Revin cu rugamintea daca este posibill sa faceti cunoscute (la dvs. pe blog) toate adresele grupurilor de clienti nemultumiti formate deja pe net (de la toate bancile).
  Adresa grupului de clienti nemultumiti de ING Bank (printre care ma numar si eu), pe care vrem s-o facem cat mai cunoscuta este:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/ing_oug50/
  iar varianta mai scurta este: http://bit.ly/grupING sau doar bit.ly/grupING
  A doua rugaminte ar fi un comentariu al dvs. referitor la intrebarea:
  De ce ANPC nu aplica legea, respectiv art. 86 – 89 din OUG 50/2010, prin care poate impune bancilor respectarea literei legii?
  In opinia mea ANPC ar putea aplica sanctiuni si ar putea obliga bancile sa respecte legea, si astfel am scapa de procese…
  Altfel, eu unul ma indoiesc de onestitatea ANPC.
  Va multumesc.
  • 0 (10 voturi)    
   Eu sunt Inspector ANPC si platesc 3% dobanda (Luni, 6 septembrie 2010, 8:50)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Am avut dobanda variabila la banca mare, nu spui care, au inceput sa o creasca, m-am dus la ei ca oficial sa anchetez de ce imi cresc dobanda, si-au cerut scuze si am EURIBOR + 2% marja bancii.

   Mie imi par chiar intelegatoare bancile din Romania
   • +8 (8 voturi)    
    Hehe (Luni, 6 septembrie 2010, 9:59)

    Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

    Da intelegatori cu ANPC. In plus, nu trebuie sa fie intelegatori, trebuiau sa nu incerce sa te pacaleasca.
   • +2 (2 voturi)    
    Simt ca... (Luni, 6 septembrie 2010, 10:38)

    Cip [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

    e un pic inventata povestea cu 3% si e ironie. Nu-mi spune tu mie ca fiind inspector ANPC, te lauzi cu o dobanda de 3% in conditiile in care lumea "se lupta" pt micsorarea la 5-6-7 % (ceva de genu) iar ANPC sta si nu face nimic.
    Nu cred ca te bagi in gura lupului asa....
   • +1 (1 vot)    
    eu zic... (Luni, 6 septembrie 2010, 11:27)

    Ci Ciong [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

    ca tu esti din departamentul de marketing sau PR al unei banci, si de frica sa nu ti se indeplineasca ”cosmarul PR” de a iti vedea banca terfelita pe net, cu oameni care stau la coada la banca sa isi scoata banii, sau sa depuna reclamatii, te bagi si tu ca poate poate...
   • +1 (1 vot)    
    din aceeasi categorie (Luni, 6 septembrie 2010, 11:54)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

    eu sunt politist si iau spaga sau sunt casier si nu dau rest. Fiecare-si rezolva problemele cum poate :)
    • 0 (0 voturi)    
     rroman (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:42)

     ZiaR [anonim] i-a raspuns lui Alex

     Asta da gandire de rroman. Felicitari!!!
   • 0 (0 voturi)    
    INSPECTOR?????? (Luni, 6 septembrie 2010, 21:00)

    Stefan [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

    De ce ti se par intelegatoare pentru ca lucrezi la ANPC???
  • +6 (6 voturi)    
   ANPC??? (Luni, 6 septembrie 2010, 11:07)

   dani [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Eu am avut probleme cu volksbank si am apelat la ANPC. Cei de la ANPC NU au reusit sa raspunda seizarii nici pana acum desi a trecut mai mult de un an, iar ultima oara cand am sunat la ei sa-i intreb de sanatate au inceput sa-mi tipe in telefon ca e vina mea ca nu ma uit ce semnez.
   Sper ca am avut eu ghinionul sa dau de cei mai nesimtiti si puturosi angajati ai ANPC, mai ales ca sunt platiti din impozitul pe care eu il platesc!
 • +5 (5 voturi)    
  sau... (Luni, 6 septembrie 2010, 8:38)

  kin3zu78 [utilizator]

  Poate daca unei banci ii se va retrage licenta atunci vor lua mai in serios relatia banca-client. Dupa atatia ani de batjocura era si timpul ca lumea sa se trezeasca si sa spuna STOP , unele banci sunt mai ceva decat camatarii. Multa bafta celor care au avut puterea si initiativa aceasta.
  • +2 (4 voturi)    
   nici macar (Luni, 6 septembrie 2010, 9:52)

   bula [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   orice banca care nu (mai) acorda credite MOARE!! de aceea se feresc de publicitatea negativa. Aici trebuie insistat! Ba chiar ar trebui sa inceapa actiunea filiala cu filiala! Eu sunt sigura ca la filiale diferite se dau interpretari diferite, iar curtoazia fata de clienti SIGUR difera. Daca mazilim un singur director de filiala ceilalti vor sufla in iaurt!!!!
   • 0 (4 voturi)    
    sucursale (Luni, 6 septembrie 2010, 10:25)

    postdan [anonim] i-a raspuns lui bula

    Sucursalele nu au nici o putere, sunt doar un kiosk. Totul se stabileste in centralele de la Bucuresti
  • +2 (2 voturi)    
   bancile lucreaza pe (Luni, 6 septembrie 2010, 11:19)

   bancher [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   baza unei autorizatii de functionare, emisa de BNR. (deci nu au licente). Aceste autorizatii pot fi retrase numai in cazuri extrem de grave, si in aceste cazuri grave nu intra si modificarea dobanzii la creditele deja acordate (caz in care se aplica eventual amenzi).
   Mai bine marjati pe publicitatea negativa, asa aveti cele mai mari sanse. Nu te bagi nici in procese lungi, si publicitatea negativa afecteaza orice banca.
 • +6 (30 voturi)    
  bazaconii (Luni, 6 septembrie 2010, 8:45)

  gimini [utilizator]

  Puteti sa va dati voi cu funduletzele voastre creditacioase de pamant cat vreti.

  Momentan Romania e dependenta de banii bancilor ca mortaciosul de perfuzii, si nici BNR-ul, nici guvernul nu-si permit sa zica nici "p^s" in fata bancherilor straini, pentru ca daca astia isi iau jucariile si pleaca, Romania se va afunda intr-un dezastru din care nu o mai scoate nici dracu 50 de ani.

  Asa ca indiferent ce vorbiti, nu veti rezolva nimic. Ati pus botul ca prostii cand era abundenta de bani pe piata, acum taceti si rabdati. Daca nu, veti ajunge in somaj cronic (pentru ca fara banii bancilor straine Romania nu poate oferi nici 2 milioane de locuri de munca) si oricum va veti lua un sut in fund de la viata. Asta e, prostia se plateste, data viitoare cand o sa va mai imbie cineva cu cutii de chibrituri comuniste la pret de Paris sa nu mai puneti botul ca oile. Acu' bagati minusuri.
  • +4 (16 voturi)    
   Mai bine.. (Luni, 6 septembrie 2010, 9:14)

   Bulan [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   nici nu puteam descrie situatia,felicitari!
   Stai sa vezi minusuri de la 'creditati' :)
  • -2 (10 voturi)    
   habar nu ai despre ce vorbesti... (Luni, 6 septembrie 2010, 9:17)

   eu [anonim] i-a raspuns lui gimini

   balcanicule!
   • 0 (8 voturi)    
    Iti ia banca cotetzul? (Luni, 6 septembrie 2010, 10:15)

    kolo [anonim] i-a raspuns lui eu

    Bine ca esti tu neamt
  • -2 (10 voturi)    
   pe cuvantul tau (Luni, 6 septembrie 2010, 9:18)

   Dodo [anonim] i-a raspuns lui gimini

   Zi "zau" cu limba scoasa. Aia care au castigat in instanta deja banii nu par foarte interesati de prostiile emise de tine.
  • +5 (19 voturi)    
   Bine ca esti tu destept (Luni, 6 septembrie 2010, 9:26)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui gimini

   Chiar daca ceea ce ai scris acolo ar fi adevarat, nu meriti minusuri. Pentru limbajul de om superior, merita se mergi sa faci niste analize... daca ar exista, pentru nesimtiti. Sunt oameni care trec prin drame. Poate ca nu au fost destul de atenti, poate ca nu au inteles, poate...
   Dar intr-un stat normal trebuie sa existe si institutii care sa-i protejeze de abuzuri, care sa urmareasca ceea ce se intampla pe piata.
  • +12 (14 voturi)    
   total gresit! (Luni, 6 septembrie 2010, 9:56)

   bula [anonim] i-a raspuns lui gimini

   bancile "straine" au bagat bani in RO si VOR CONTINUA sa bage pt. ca pietele lor de acasa sunt saturate (sa nu mai explic de ce) iar profitul din RO nu-l fac acasa (cu riscuri cu tot). De aceea sunt disperate sa nu-si piarda clientela si de aceea dialogheaza cu clientii. Pt. prima data, avem ocazia, noi clientii, sa le reformam atitudinea fata de clienti. PS. Nu sunt creditat.
  • +10 (12 voturi)    
   Nu stii despre ce vorbesti, amice (Luni, 6 septembrie 2010, 10:17)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   Aici se discuta de ABUZURI ale bancilor. Nu se discuta despre faptul ca oamenii nu ar vrea sa-si plateasca datoriile.

   Toata lumea vrea sa isi plateasca datoriile, insa exista oameni care nu vor sa fie furati. Cat timp bancile te "smecheresc" cum vor ele, e normal sa existe o reactiune.

   Somn usor.
  • +3 (7 voturi)    
   esti pe langa subiect... (Luni, 6 septembrie 2010, 10:32)

   me [anonim] i-a raspuns lui gimini

   ... nu romanii au nevoie de banii bancilor ci bancile au nevoie de banii romanilor...

   Faptul ca statul se imprumuta in prostie este o cu totul alta discutie...
  • +5 (9 voturi)    
   Acum exista lege (Luni, 6 septembrie 2010, 11:18)

   Naiv [anonim] i-a raspuns lui gimini

   Bine ca esti tu informat...
   Cu cata devalorizare (provizioane) a fost vanduta BCR? Si cu ce profituri nete din Romanica si-au umflat mamele civilizate in 2008?
   In strainatate, clientul este tratat ca un client, nu jecmanit si pacalit.Niciodata prietenii mei de acolo nu au inteles cum de suportam atata umilinta si dobanzi duble, triple iar despre sirul de comisioane nici nu au auzit vreodata.
   Acum UE a hotarat. E Directiva!
   Euriborul a scazut de mult dar doar "bancile de Romania" nu au aflat acest lucru. Intradevar creditul este motorul economiei, dar nu dupa legea junglei. Daca aceste banci cred ca vor mai putea jumuli ca pana acum, vor falimenta si vor fi cumparate de altele mai civilizate.
   .
  • +3 (3 voturi)    
   ce sa-ti spun? (Luni, 6 septembrie 2010, 15:03)

   eu [anonim] i-a raspuns lui gimini

   Te inseli amarnic sau esti pe dinafara total despre ce inseamna o afacere. Bancile vor banii, nu pleaca niciuna din Romania. Nu-ti mai fa scenarii ca va ramane Romania fara banci si nu o sa mai ai tu unde sa mergi sa-ti scoti banii. Nu mai visa, trezeste-te la realitate. Oricum sunt de acord cu a face bani, insa nu prin hotia care o incearca unele banci. Profita de faptul ca in Romania poti face orice si isi incearca norocul. Insa cineva acolo sus va da fiecaruia ce merita.
  • 0 (0 voturi)    
   nu intrutotul! (Luni, 6 septembrie 2010, 15:23)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui gimini

   nu-s complet de acord, dar formularea <<data viitoare cand o sa va mai imbie cineva cu cutii de chibrituri comuniste la pret de Paris sa nu mai puneti botul ca oile>> rezuma bine situatia!

   iar daca creditul a fost cheltuit pe un aparat elctrocasnic ce se uzeaza moral inainte de a apuca sa platesti ratele, este si mai rau!
  • 0 (0 voturi)    
   hmmm (Luni, 6 septembrie 2010, 20:08)

   sanaq [anonim] i-a raspuns lui gimini

   este oarecum asa dar din cate inteleg( nu am urmarit subiectul) totul a pornit de la noile legi date de guvern deci sa zicem ca guvernul se implica...bnrul probabil este luat prin surprindere si tac malc :))
   si stai relax ca nici bancile nu pot sa isi ia jucariile si sa plece, este o vaca grasa de muls prin romanica si destul de putine banci ceea ce le permite si unele aranjamente anticoncurentiale...daca totusi vor fi doua banci sa zicem care isi ia jucariile si pleaca va ramane un mare goool pe piata si se va gasi repede o alta banca sa vina sa suga de la vaca cea grasa, au astia niste profituri de te doare capu` la fel ca companiile de telefonie mobila eu ma crucesc cand vad ce profituri au si aia...
  • -1 (1 vot)    
   CORECT (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:46)

   ZaiR [utilizator] i-a raspuns lui gimini

   100%. Suntem dependenti de banii din afara,daca scoatem bancile din rromania sau le obligam sa ofere aceleasi oferte ca in UE, acestea isi vor lua talpasita si vor pleca. La lipsa de ambitie si puturosenia pe care o cunoastem ajungem sa mancam gem din coji de copaci(aia inca netaiati).

   Cu alte cuvinte..ori ne apucam sa muncim ori ii lasam pe altii sa ne saraceasca mai mult.
 • +4 (6 voturi)    
  grup UniCredit (Luni, 6 septembrie 2010, 8:52)

  adrian_v [anonim]

  Stie cineva de existenta unui grup similar pentru UniCredit? Eu am luat un credit "Pentru Orice" si as vrea sa stiu daca sunt si altii in situatii similare.

  Daca cineva cu pregatire financiara poate incepe acest grup ar fi excelent, e obositor sa compari mereu cu alte grupuri de discutii, cand contractul difera.
 • +2 (6 voturi)    
  poate ca (Luni, 6 septembrie 2010, 9:14)

  Pedro [anonim]

  ar trebui publicat undeva ce are de facut un client cu credite la una din banci ca sa se poate descurca in relatia cu banca creditoare.
  Sunt convins ca ma numar printre cei multi inselati de BCR. In decurs de 30 de luni mi s-a marit dobinda de la 12,5% la 18,5% fara nici o justificare. Trebuie sa ma prezint la banca in perioada 13 - 19 septembrie pentru semnarea noului contract, dar sunt multe lucruri pe care nu le inteleg pentru ca au denumiri ciudate. Cum pot sa ma apar de reaua lor intentie, adica de a ma lasa jumulit in continuare ?? Unde ma pot informa ca sa stiu ce ma de facut ?? Va rog un raspuns daca se poate. Unde ma pot inscrie si eu in asociatia celor nemultumiti ?? Multumesc !!!
 • -1 (5 voturi)    
  consiliul concurentei (Luni, 6 septembrie 2010, 9:17)

  banci_cc [anonim]

  In atentia celor nemultumiti de practicile bancilor, de ce nu luati in considerare si avertismentul dat de presedintele Consiliului Concurentei bancilor ref. potentiale schimburi de informatii "interzise"? In contextul actual, puteti fie sa va plangeti celor de la Consiliul Concurentei in cazul in care aveti "indicii" ca bancile au un comportament paralel ilicit coordonandu-si strategiile pe piata (practica concertata), schimbandu-si informatii " sensibile (in special ref. strategie implementare OUG 50/2010), fie sa folositi aceste indicii ca instrument in negocierile cu reprezentantii bancilor.
 • -1 (1 vot)    
  ING (Luni, 6 septembrie 2010, 9:33)

  ING [anonim]

  si la ING se procedeaza la fel; se pastreaza rata de acum la EURIBOR de 1,7% si cand acesta va creste la 4-5% ne va linisti de tot;
  solutia este sa nu avem credite la banci; e greu de facut ceva luand in considerare ca bancile nu schimba dobanzile la acest moment
  • +1 (1 vot)    
   ING (Luni, 6 septembrie 2010, 10:31)

   postdan [anonim] i-a raspuns lui ING

   OUG 50/2010 prevede dobanda = marja fixa din contract + Euribor/Robor/Libor
   ING intelege aceasta formula asa (ptr. credite in euro, aniversare la 1 an):
   dobanda = marja fixa din contract + 2,25% + Euribor 12M
   Acel 2,25% e clar contrar OUG50, dar nu, trebuie sa dai banca in judecata ca sa il scoata. Alti bani, alta disctractie, nervi, timp si bani pierduti pentru ceva care ar trebui sa fie clar ca lumina zilei...
 • +2 (4 voturi)    
  adresa grup BCR (Luni, 6 septembrie 2010, 9:33)

  eu [anonim]

  Dragilor,

  Vreau adresa de la grup pentru clientii nemultumiti de la BCR. Sunt unul dintre ei si nu am reusit sa gasesc grupul/adresa pe internet.

  Multumesc!
  • +1 (1 vot)    
   Adrese utile BCR (Luni, 6 septembrie 2010, 12:10)

   Krisstian [anonim] i-a raspuns lui eu

   http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

   http://www.creditbcr.ro/ - momentan nu functioneaza din cauza unor probleme tehnice de hosting
  • 0 (0 voturi)    
   doresc sa ader la nemultumiti (Luni, 6 septembrie 2010, 19:07)

   Manz Rodica [anonim] i-a raspuns lui eu

   am credit la BCR in euro,am notificat banca ,acum astept raspunsul
 • +4 (4 voturi)    
  Bancpost (Luni, 6 septembrie 2010, 9:43)

  DanOprea [utilizator]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50/messages
 • +4 (4 voturi)    
  Adresa Grup Clienti Volksbank (Luni, 6 septembrie 2010, 9:43)

  AP [anonim]

  Ne gasiti aici:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/
 • 0 (0 voturi)    
  adresa grup volksbank (Luni, 6 septembrie 2010, 9:49)

  mircea [anonim]

  dragilor vreau adresa de la grupul clientilor nemultumiti,volksbank,pt a ma alatura si eu..merci
  • 0 (0 voturi)    
   aici poti sa te inscrii (Luni, 6 septembrie 2010, 11:16)

   grup clienti Volksbank [anonim] i-a raspuns lui mircea

   http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/
 • +6 (6 voturi)    
  Sunt fericit (Luni, 6 septembrie 2010, 9:54)

  cetateanu` [anonim]

  Sunt fericit ca observ cum romanii pun umarul la treaba si se unesc pentru o cauza comuna. Cum stiu sa se organizeze in cazul acesta .
  Asa trebuie sa fim toti cu orice .

  Mult noroc voua .
 • +4 (4 voturi)    
  Grupul RBS(ABN Amro) (Luni, 6 septembrie 2010, 10:02)

  Paul [anonim]

  Aici gasiti adresa grupului RBS Bank:

  http://finance.groups.yahoo.com/group/crediteRBS/
  • +1 (1 vot)    
   RBS (Luni, 6 septembrie 2010, 11:31)

   Maria [anonim] i-a raspuns lui Paul

   Multumesc pentru link. Ma voi alatura si eu sustinerii acestei cauze comune multor clienti abuzati de RBS . Asa poate vom reusi sa atragem atentia asupra lipsei de transparenta si modul in care clientul bun platnic este tratat de aceasta banca .
 • +1 (1 vot)    
  Grupul BCR (Luni, 6 septembrie 2010, 10:52)

  anonim [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/
  • -1 (1 vot)    
   alta directie (Luni, 6 septembrie 2010, 12:41)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui anonim

   De ce ma trimite pe realitatea, zf, gandul?..Si eu sunt client bcr si-mi doresc sa ma alatur lor.
 • +2 (2 voturi)    
  grup OTP (Luni, 6 septembrie 2010, 11:35)

  bs [anonim]

  Acelasi probleme avem si cu OTP . In mod unilateral odata ci O.U 50 , ei pun o marja proprie de ~ 12,5 % pentru creditele in LEI vechi cu dobanda variabila iar celui care cere acum un credit marja este 5,5 % . Mi se pare o jignire o astfel de tratare a clientilor vechi !
  Cine doreste sa se ataseze grupului de initiativa pe Yahoo contra practicilor OTP este bine venit la :
  http://finance.groups.yahoo.com/group/Clienti_OTP_bank_OUG_50/
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Luni, 6 septembrie 2010, 11:45)

  mihaela [anonim]

  Am si eu o intrebare: ce se intampla daca nu semnez acest act aditional?ca rata tot trebuie platita....
  • 0 (0 voturi)    
   Da (Luni, 6 septembrie 2010, 11:55)

   cosming@cosming.ro [utilizator] i-a raspuns lui mihaela

   Bineinteles
  • 0 (2 voturi)    
   variante (Luni, 6 septembrie 2010, 12:04)

   donache [anonim] i-a raspuns lui mihaela

   in general exista doua variante
   1. Te alaturi celorlalti clienti ai bancii la care ai credit si faci tot posibilul ca banca sa fie data in judecata si sa castigati procesul
   2. banca reziliaza contractul si trebuie sa returnezi toti banii acum
   • +3 (3 voturi)    
    variante (Luni, 6 septembrie 2010, 13:17)

    cosming@cosming.ro [utilizator] i-a raspuns lui donache

    Exista de fapt 3 variante :
    1. Te alaturi in procesul comun (costuri mici, sanse medii)
    2. Faci proces separat (costuri medii, sanse mari)
    3. Te alaturi in procesul comun care nu are legatura cu OUG 50/2010 si mergi separat in proces cu OUG 50/2010 (costuri mari, sanse f. mari)
 • 0 (0 voturi)    
  OTP Bank (Luni, 6 septembrie 2010, 12:04)

  OTP Bank [anonim]

  Nimic de OTP? Toata lumea este multumita?
  Pana acum este adevarat nu am avut absolut nimic de comentat. Destul de intelegatori in fata problemelor, solutii ajutatoare, etc., dar inca nu a venit actul aditional pe OG 50/2010.
 • +1 (1 vot)    
  Grup ING (Luni, 6 septembrie 2010, 13:19)

  Dragos R [anonim]

  Intentionez sa intru in contact cu grupul de clienti nemultumiti de la ING Bank. Imi poate furniza cineva o adresa? Multumesc!
  • 0 (0 voturi)    
   adresa clienti ING (Luni, 6 septembrie 2010, 14:07)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui Dragos R

   Citeste al 2-lea comentariu si vei afla.
   http://finance.groups.yahoo.com/group/ing_oug50/
   iar varianta mai scurta este: http://bit.ly/grupING sau doar bit.ly/grupING
   • 0 (0 voturi)    
    Multumesc! (Luni, 6 septembrie 2010, 16:28)

    Dragos R [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    Multumesc pt. informatie. Ne vedem pe primul link. Varianta scurta inca nu merge.
 • +2 (2 voturi)    
  PIRAEUS, (Luni, 6 septembrie 2010, 13:33)

  stoian [anonim]

  cand urmeaza?!!!

  Sunt sute de oameni care reclama pe www.iulianurban.ro
  • 0 (0 voturi)    
   piraues (Marţi, 7 septembrie 2010, 0:02)

   greek [anonim] i-a raspuns lui stoian

   suntem pe
   http://acbdr.wordpress.com/2009/05/06/piraeusbank-mareste-marja-de-profit-cu-50-clientilor-cu-credite-in-chf-oare-nu-i-un-abuz/#comments
 • 0 (0 voturi)    
  Despre UniCredit-Tiriac nici o adiere (Luni, 6 septembrie 2010, 13:39)

  Paul [anonim]

  Oare astia or fi chiar cei mai corecti?
 • +2 (2 voturi)    
  Protestam si noi ! (Luni, 6 septembrie 2010, 13:56)

  Valentin [anonim]

  Dragi clienti ai bancii AlphaBank ,noi ce facem , stam si privim la ceilalti cum se lupta cu hotii sistemului bancar?
  • 0 (0 voturi)    
   alpha bank (Luni, 6 septembrie 2010, 14:12)

   victor78 [anonim] i-a raspuns lui Valentin

   Acu cateva minute a venit o colega cu credit de nevoi de la alpha bank.Propunerea lor este asa :nopua marja =DOBref-EURIBOR+marja veche+comision risc=13%.Trebuie sa facem un grup si sa ne organizam ca o sa avem treaba !!!!
   • 0 (0 voturi)    
    alpha bank (Luni, 6 septembrie 2010, 16:56)

    elyne [anonim] i-a raspuns lui victor78

    Eu sun de azi-dimineata la Alpha dupa draft-uri de acte aditionale, ca sa vad, pt cele 3 credite, ce au putut sa inventeze. Pana acum, ora 17.00, nu am primit nici un raspuns, nimeni nu mai vrea sa raspunda la telefon de mult...Deja ma gandesc la formularile de reclamatii la ANPC. N-ar strica sa ne organizam pentru o eventuala actionare in instanta.
    • 0 (0 voturi)    
     alpha bank (Luni, 6 septembrie 2010, 19:02)

     carmen [anonim] i-a raspuns lui elyne

     Azi am fost la banca sa iau actul additional. Si am avut o prima surpriza: nu vroiau sa-mi dea actul aditional sa-l studiez acasa. Au inventat un pretext de 2 bani. I-am informat ca voi merge la ANPC, moment in care au dat un telefon si dupa aceea au putut sa-mi dea actul. Si ALPHA practica aceeasi formula a dobanzii: dob cfm oug 50/2010= dob prezenta= Euribor 6M+ marja. Deci nu se tine cont de marja initiala. Ba mai mult, au introdus o clauza de modif a euriborului mai des decat la 6 luni. In cazul in care Euriborul are o fluctuatie de +/- 0.75%, sa se modifice dobanda cu luna urmatoare. In prezent euriborul la 6 luni e 1.134%, iar cel valabil in 21.06.2010 e 1.011%, ceea e reprezinta o crestere de 12%. Asa ca dupa 21.09.2010, vor modifica imediat dobanda.
     Trebuie sa actionam cat mai repede. Nu este nimeni printre noi, care sa stie sa faca un grup al celor de la ALPHA BANK?
     • 0 (0 voturi)    
      alpha bank (Marţi, 7 septembrie 2010, 9:46)

      elyne [anonim] i-a raspuns lui carmen

      Variatia de +/- 0.75% nu inseamna (euribor initial-euribor ulterior)/100, ci, euribor initial /- 0.75. Va spun din propria experienta ca ei asa interpreteaza tampenia aia scrisa in contract.Am patit-o si eu la creditul ipotecar, acum 2 luni.
      • 0 (0 voturi)    
       rectificare (Marţi, 7 septembrie 2010, 9:48)

       elyne [anonim] i-a raspuns lui elyne

       rectific:inseamna euribor initial +/-0.75. Greseala de redactare...
       • 0 (0 voturi)    
        alpha bank (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:06)

        carmen [anonim] i-a raspuns lui elyne

        Exprimarea lor e urmatoarea:"prin exceptie, in cazul in care in per de 6 luni dintre 2 actualizari, dif dintre EURIOBOR 6M valabila in ultima zi lucratoare a oricarei luni si EURIBOR 6M utilizat la ultima actualizare este de minimum +/-75 puncte de baza (+/- 0.75%), Banca va modifica rata Dob de Referinta, ori de cate ori va fi cazul, incepand cu prima zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care s-a inreg diferenta". Eu inteleg ca daca indicele inreg o fluctuatie de 0.75% ei au dreptul sa modifice dobanda. Pe caz concret, tu spui ca situatia e urmatoarea: 1,011 (euribor 6m la 21.06.201) / 0.75% = 1.348?
        • 0 (0 voturi)    
         alpha bank (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:49)

         elyne [anonim] i-a raspuns lui carmen

         Nu, eu zic: 1.011+0.75=1.761(%). Sau 1.011-0.75=0.261(%). Dupa aceste valori, ei trebuie sa modifice indicele de calcul la noua valoare.
       • 0 (0 voturi)    
        rectificare (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:52)

        carmen [anonim] i-a raspuns lui elyne

        nu aparuse rectificarea cand eu am rapsuns la primul mesaj;
        in cazul acesta exprimarea din actul aditional nu e deloc clara.
   • 0 (0 voturi)    
    act aditional (Marţi, 7 septembrie 2010, 11:33)

    elyne [anonim] i-a raspuns lui victor78

    Mi-au trimis si mie acum pe mail actul aditional pt creditul de nevoi personale. De la conditiile actuale de 7.75% (dobanda bancii)+2.5%(marja fixa)=10.25%, imi "impun" acum Euribor 6M=1.011%+marja fixa de 12.39% = 13.401%. Deci cu 3.151% mai mult decat pana acum. Si au tupeul sa adauge si urmatoarea fraza: "Semnarea prezentului Act Aditional nu va avea ca efect in niciun caz majorarea costului total al creditului pentru consumatori". Pai cum vine asta??? Maine ma duc la ei cu reclamatia facuta si cu chef de cearta si apoi o sa merg si la ANPC. Intrebarea mea ar fi: EXISTA UN GRUP "DE LUPTA" IMPOTRIVA CELOR DE LA ALPHA BANK, ASA CUM S-A FORMAT PENTRU VOLKSBANK?
    • 0 (0 voturi)    
     act aditional Alpha Bank (Marţi, 7 septembrie 2010, 21:32)

     Nelu Iova [anonim] i-a raspuns lui elyne

     Buna ziua, am doua credite la ei si am fost notificat sa merg sa semnez actele aditionale conform OG 50/2010 .Azi am fost la banca sa solicit noile acte aditionale si am constatat urmatoarele;
     1. In notificare se specifica ca daca nu se semneaza noile acte aditionale banca considera aceptare tacita faca sa se specifice termenul in care trebuie semnate.
     2. se elimina comisioanul de rabursare anticipata dar sa introduce un alt comision de 1% pentru situatia in care clientul solicita bancii convesria valutei creditului sau reducerea perioadei de rambursare a creditului numai ca acesta este pe soldul creditului si nu pe suma rambursata anticipat ex. daca din un credit de 50000 euro se raburseaza 5000 euro in prezent se plateste un comision de 2% din suma rabursata adica 100 euro, in noile conditii se va plati un comision de 1% din soldul ramas de 45.000 euro, adica 450 euro daca clientul solicita rducerea perioadei de creditare.
     3. se modifica marjele bancii in mod nejustificat astfel daca la cedutil ipotecar era o marja de 2,25% plus dobanda de referinta a bancii acum este euribor 6 luni plus o marja de 5,25%, iar la celalalt de la o marja de 1,2% se ajunge la o marja de 7,689%.
     4. daca la contractele initiale termenul de revizuire a dobanzii de referinta era la o fluctuatie a euribor la 6 luni de +/- 0,75% acum revizuirea dobanzii apare la o fluctuatie de +/- 0,35% in conditiile in care se asteapta ca acesta sa creasca in viitor
     Va rog daca s-a format un grup de protest impotriva celor de la Alpha Bank sa ma anuntati si pe mine ca ma inscriu sa facem ceva impotriva lacomiei celor din sistemul bancar, adresa mea de maill este nelu.iova@gmail.com
    • 0 (0 voturi)    
     act aditional (Miercuri, 15 septembrie 2010, 20:38)

     rroxmir [anonim] i-a raspuns lui elyne

     Daca exista un astfel de grup, ar fi bine sa ne alaturam. Fiecare ne petrecem aproape toata ziua la slujba, asa ca un reprezentant al colectivitatii, ar fi bine-venit. De azi dimineata am realizat ce este cu nebunia asta si imi dau seama ca trece timpul si trebuie sa dam un raspuns la banca. Deja am semnat pe http://finance.groups.yahoo.com/group/alphaoug50/.
     Cei de la Bcr si Volksbank sunt reprezentati de Gheorghe Piperea. Poate reusim si noi !
 • 0 (0 voturi)    
  problema cu bancile este foarte simpla... (Luni, 6 septembrie 2010, 14:40)

  capatu` satului [anonim]

  au restructurat prea putin din nr. de angajati, in conditiile in care activitatea principala - creditarea - este blocata, volumul de credite noi acordate este apropiat de 0, angajatii trebuie platiti de undeva, assa ca se inventeza noi si cat mai multe comisioane, taxe, etc. - cum o sa dea afara banca atat amar de personal care au produs profiturile...

  angajatii au inceput sa aiba sindicate puternice,
  clientii trebuie sa suporte pe langa costu` creditului si costu` unui personal stufos si nejustificat - stati linistiti bnr`u vegheaza ca olteanu`, isarescu` si restu` angajatilor sa`si i`a lunar salariul nemodificat, pe langa ca i`au malaiu` adevarat cat tin spatele bancilor, ca doar nu credeati ca o sa se comporte ca o autoritate publica, ei sunt in slujba bancilor, faierii sa mearga la anpc, consiliu` concurentei s`au unde vor..
 • +1 (1 vot)    
  Forum Clienti BP (Luni, 6 septembrie 2010, 14:45)

  Paul [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50/
 • +1 (1 vot)    
  bravo (Luni, 6 septembrie 2010, 15:36)

  tull [anonim]

  E bine ca oamenii incep sa constientizeze forta pe care ao au daca se unesc.
  Sunt sigur ca multe lucruri se vor schimba in relatia client banca dupa aceste actiuni, chiar daca nu toti cei care participa la ele vor fi multumiti de rezultate.
  Ar fi bine daca ne unim si impotriva administratiei romanesti si in special impotriva celei fiscale.
 • +1 (1 vot)    
  Unicredit (Luni, 6 septembrie 2010, 16:41)

  Client Unicredit [anonim]

  Tocmai m-am intors de la Unicredit. Anexa lor contine 5 puncte:
  1. Dobanda, incepand cu 17 Sep este S*30/360*r% , unde S e soldul si r e rata anuala a dobanzii. La intrebarea cum se calculeaza r raspunsul a fost- dobanda e la latitudinea bancii. Curat OUG50
  2 comision rambursare anticipata
  3. Dobanda penalizatoare 10% peste dobanda curenta. Sau 2 % in cazul in care creditul nu are restante si clientul intampina o deducere (sic!) drastica (15%) a salariului, divort, boala prelungita, deces
  4. clientul are dreptul la grafic rambursare sub forma de tabel de armonizare, la cerere si gratuit :)
  5 Orice notificare se transmite clientului cu 30 zile inainte, clientul are 15 zile, lipsa raspuns nu e acceptare tacita si contractul ramane neschimbat.

  Deci, dobanda r e la latitudinea bancii? Revin cu intrebarea, exista grup actiune Unicredit sau trebuie infiintat? Multumesc.
  • 0 (0 voturi)    
   Raspuns gresit (Joi, 9 septembrie 2010, 16:43)

   Tot Unicredit [anonim] i-a raspuns lui Client Unicredit

   Rata dobanzii R nu este la latitudinea bancii. Ati primit acest raspuns intrucat persoana cu care ati discutat nu cunoaste procedura. Va sfatuiesc sa intrati pe site-ul bancii, sectiunea Opinia mea si sa faceti o sesizare in acest sens.
   Pentru raspunsurile gen "latitudinea bancii" solicitati sa vi se arate, la sediul bancii, unde este publicata valoarea "aceastei latitudini" in conf cu prevederile legale.
 • +1 (1 vot)    
  Iata un exemplu si de la ING (Luni, 6 septembrie 2010, 18:06)

  Gabi [anonim]

  Am depus o cerere pentru un credit la ING. Mi s-a aprobat, dar din motive personale nu am mai avut nevoie de el si am decis sa NU RIDIC BANII.
  Am depus o cerere de inchidere dupa o saptamana de la aprobare - mi s-a spus ca acest credit se va inchide peste 3 saptamani si ca trebuie sa achit o taxa de 500 RON. Am achitat suma - iar dupa 3 saptamani am fost sunata si mi s-a spus ca trebuie sa mai platesc inca 300 RON DOBANDA pentru cele 3 saptamani in care ei au decis UNILATERAL sa amane inchiderea creditului.
  Intr-un cuvant, am platit peste 800 RON pentru un credit pe care NU l-am ridicat !!!
  Asta nu este abuz ?
  • 0 (0 voturi)    
   bai nene (Luni, 6 septembrie 2010, 21:40)

   abba [anonim] i-a raspuns lui Gabi

   tu chiar ai fost atat de prost sa cheltui 800 lei pentru niste bani pe care nici nu i-ai primit ?
 • 0 (0 voturi)    
  petitie OUG 50 (Luni, 6 septembrie 2010, 22:45)

  client [anonim]

  Bancherii vor sa se modifice OUG 50/2010!
  Semnati si voi petitia impotriva modificarii acestei ordonante!
  http://www.creditbcr.ro/petitie/index.php
 • +1 (1 vot)    
  Romani nu renuntat, luptati pt drepturile voastre (Luni, 6 septembrie 2010, 23:24)

  marius [anonim]

  Salut,sunt Marius din Bz si cred k acest lucru trebuia sa se intample de mult,adik sa luptam pt drepturile noastre.Nu trebuie sa ne fie rusine pt cea ce vrem sa facem,eu as intreba oficiali BNR dc nu isi exprima punctul lor de vredere ca si EXPERTI IN DOMENIUL BANCAR.Eu am un credit in lei la BANCPOST am plecat cu o dobanda de 11% in 2007,dealungul timpului banca isi facuse PROSTUL OBICEI SA MAREASCA DOBANDA DIN 4IN 4 LUNI cu 0,5-1% si asa am ajuns in toamna lui 2008 la o dobanda de 16,00%,cand am primit o srisoare prin care eram instiintan k dobanda la creditul meu se majorase la 23%.Citind scrisoarea am inceput sa tremur si sa vad negru in fata ochilor dar mi-am revenit si mi-am zis k lucrurile nu pot sa ramana asa mai ales k precedentul fusese creat tot de un buzoian care castigase in instanta.Asa k am inceput sa merg zi de zi la banca sa cer lamuriri iar OFITERUL DE CREDITE IMI RASPUNDEA citez ASTA E POLITICA BANCI NU POT SA VA SPUN MAI MULTE DETALII........asta k sa vedeti ce competenti sunt angajati.Mentionez k rata se marise cu 2.000.000 lei vechi.Am fost la directori, am sunat la bucuresti crezand k cineva ma v-a asculta dar mi-am dat seama k dupa ce ai semnat un contract de creditare cu o banca ZAMBETUL ACELA CALD AFISAT DE OFITERI DE CREDITE dispare si toti incearca sa te calce in picioare si sa iti dea cu FLIT.FIIND BAIAT DESTEPT AM DUS ACEST RAZBOI PE 2 FRONTURI,unul personal cu BANCPOST BUZAU si unul prin intermediul OPC-ULUI BUZAU.Toti imi sp k sunt nebun k ma lupt cu un sistem k nu pot castiga dar nu m-am lasat batut si in luna ianuarie 2009 dupa 4-5 luni de lupta primesc o scrisoare de la ANPC BUCURESTI prin care eram instiintan ca DOBANDA CREDITULUI revenise la valoarea de 16% deci CASTIGASEM RAZBOIUL.De atunci si pana azi cand am scris aceste randuri BANCPOST-UL nu mi-a mai marit dobanda dc o sa va intrebati,raspunsul e simplu pt k am luptat pt drepturile mele si au vazut k eu sunt un cliet care isi cere aceste drepturi.Vrau un link BANCPOST.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru clientii OTP (Marţi, 7 septembrie 2010, 5:57)

  Prebu [utilizator]

  Sigur ca si la OTP sunt probleme, de aceea ne-am organizat pentru a raspunde abuzurilor acestei banci. Am depasit deja 100 de membrii si in scurt timp o sa demaram actiunile. Pentru clientii nemultumiti de la OTP exista grupul:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/Clienti_OTP_bank_OUG_50/
  Va asteptam
 • 0 (0 voturi)    
  client pacalit de greci si ciprioti Banc of cyprus (Marţi, 7 septembrie 2010, 7:50)

  client pacalit [anonim]

  stiti daca cineva a facut vreun forum si pentru clientii pacaliti de greci si ciprioti?

  cu Banc of cyprus are cineva
  contract de credit abuziv?

  multumesc
  • 0 (0 voturi)    
   Saracutul.. (Marţi, 7 septembrie 2010, 9:27)

   :) [anonim] i-a raspuns lui client pacalit

   Altul care nu a stiut ce a semnat :))))
 • 0 (0 voturi)    
  BCR nici nu stii (Marţi, 7 septembrie 2010, 8:04)

  cornel [anonim]

  cat de mica incepi sa fii
 • 0 (0 voturi)    
  Abuz la Raiffesen (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:20)

  bubu [anonim]

  Astia de la Raiffesen cica aplica OUG din 21 iunie in 90 zile Lucratorare, si nu calendaristice.
  Asemenea nesimtite eu nu am mai vazut. Probabil pt a expira termenul legal in care clientul poate refuza actele lor aditionale.
 • 0 (0 voturi)    
  Imperiul austro-ungar (Marţi, 7 septembrie 2010, 10:39)

  bubu [anonim]

  Pe vremea austro-ungarilor, incercau cu preotul catolic, acel om fara familie si fara scrupule sa subjuge.
  Acum ghici cine-i tine locul ? Raiffesen+BCR+Volksbank. Nici cu grecii nu mi-e rusine anyway.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa nu uitam de cozile de topor! (Marţi, 7 septembrie 2010, 19:00)

  mihai [anonim]

  Videanu, Ghetea, Negritoiu, Pescariu...

  http://www.capital.ro/articol/videanu-a-promis-bancherilor-ca-oug-privind-creditele-populatiei-va-fi-modificata-138982.html

  oare Videanu a facut-o pt bani sau ca sa se razbune pe Base+Boc ca l-au remaniat?
 • 0 (0 voturi)    
  salut (Marţi, 7 septembrie 2010, 19:30)

  vivi [anonim]

  am un credit de nevoi personale si de 3 ani nu mi-a scazut deloc dobinda,camatarie cu acte in regula ...si noi ne uitam la remaniere...pacat ca sunt roman!
 • 0 (0 voturi)    
  Necazuri bancare... (Marţi, 7 septembrie 2010, 22:02)

  Lorelei [anonim]

  Ca multi romani am apleat si eu la banci pentru a-mi putea rezolva probleme financiare...dupa aplicarea reducerii salariului cu 25 % am solicitat celor doua banci sa-mi acorde posibilitatea de a micsora rata pentru perioada de un an de zile...BCR a inteles situatia si mi-a sprijinit cererea printr-o reducere a ratei lunare, in schimb RBS mi-a trimis o scrisoare cu un raspuns negativ si cu amenintarea ca va instiinta bancile ca nu imi pot plati rata integrala, deci, catalogandu-ma un rau platnic...cam asa inteleg bancile sa lucreze cu cei care nu se incadreaza in legile lor austere...asta numai in Romania se poate intampla...
 • 0 (0 voturi)    
  credit BCR cu dobanda variabila (Miercuri, 8 septembrie 2010, 16:58)

  lucian [anonim]

  Buna ziua, am un contract de credit bancar pentru persoane fizice cu dobanda variabila in valoare de 15.000 euro,pe durata de 10 ani, luat in iulie 2007 cu o dobanda curenta de 10.9% si variabila, care in 6 luni s-a facut 11.4% ,banca fara sa ma anunte ,ne modificand contractul ca la toata lumea ce a luat credit. La pct.5 din contract este specificat ca: Dobanda curenta este formata din dobanda de referita variabila ,care se afiseaza la sedile BCR,la care se adauga 2,5p.p. .La pct.6 DAE la semnarea contractului este de 18,38% pe an . Din DAE face parte si comisionul de risc in valoare de 42 euro de care sper sa scap din rata de 260 euro ,conform OUG 50 acesta devine ilegal cu 21.06.2010. Art. 36
  Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor, dupa caz, penalitati, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor. Mai am comision de administrare 7,5 euro cu care inteleg ca raman in continuarie.
  Prin notificarea primita de la BCR se specifica ca in perioada 13-19.sep.sunt asteptat la sediul unitatii BCR unde am contractat creditul pentru semnarea actului aditional in conformitate cu oug 50. Astfel dobanda de referinta din contractul de credit va fi formata prin "insumarea valorii indecelui EURIBOR cu valoarea diferentei dintre dobanda de referinta aplicata in baza prevederilor contractuale si indicele EURIBOR.La valoarea dobanzii astfel calculate se va adauga marja fixa din contractu dvs.de credit" .Marja fixa la care se refera banca banuiesc ca este 2.5p.p.? Am inteles ca dobanda de referinta este de 8,9 la euro de la inceputul anului 2010. Rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine ce dobanda urmeaza sa am conform OUG 50,sa stiu cum sa procedez pe 13.septembrie cand ma voi prezenta la BCR.
  • 0 (0 voturi)    
   zi merci (Joi, 9 septembrie 2010, 15:42)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui lucian

   daca ramai cu aceleasi costuri...
   nimic nu e clar si nici bnr-ul nu vrea sa fie ferma...
   atata vreme cat bancile jongleaza pe doua fronturi cu costurile unui imprumut, niciodata nu va fi ceva clar sau sa fim protejati...
   iar cu comisioanele tale, nu vei scapa de ele... nu vor mai fi asa multe ca numar, vor fi mai putine dar ca valoare vor fi la fel, sau mai mari, banca avand in continuare dreptul de a jongla cu ele, dupa bunul plac...
  • 0 (0 voturi)    
   noua marja (Joi, 9 septembrie 2010, 16:51)

   Variante [anonim] i-a raspuns lui lucian

   propunerea este ca noua marja=dobanda (11.4)-euribor (aprox 1), adica 10.4
   Prin urmare, noua rata a dobanzii va fi euribor +10.4%. Aceasta solutie este inacceptabila intrucat euribor nu mai poate merge decat in sus, prin urmare, aceasta formula este o sursa sigura de castig pentru banca si de pierdere pentru tine. Rata ta se va putea modifica doar in sensul cresterii. Singura solutie pe care o vad este solicitarea transformarii ratei de dobanda variabila de 11.4% intr-o rata de dobanda fixa de 11.4%, prin care te protejezi de cresterea euriborului.
 • 0 (0 voturi)    
  mesaj (Vineri, 10 septembrie 2010, 0:02)

  adrian [anonim]

  Banca Raiffaesen incalca flagrant OUG 50/2010 prin impunerea unei marje fabuloase la creditele in derulare ,in comparatie cu acelasi tip de credit care se acorda IN PREZENT .Dupa formula care vor sa o aplice marja fixa la unele credite ar fi si de 8%.De aceea indemna toate persoanele nemultumite si care sunt clienti ai aceste banci ,sa nu semneze actele aditionale. Trebuie sa facem o petitie comuna in instanta si la ANPC. Suntem inselati in propria tara de bancile straine care au venit in RO sa se imbogateasca,SUNTEM INSELATI pentru ca institutiile statului (BNR ,ANPC,GUVERN ) isi bat joc de noi si ne vand ca pe sclavi.Numai aceptati fratilor batjocura.
 • 0 (0 voturi)    
  ANTIBANCPOST (Duminică, 12 septembrie 2010, 0:15)

  antibancpost [utilizator]

  Grupul de initiativa impotriva clauzelor abuzive care se regasesc in contractele de credit BANCPOST, deschis PENTRU TOTI CETATENII din Romania.


  NE GASESTI PE yahoo groups: ClientiBANCPOST_OUG_50
  si pe www.creditbancpost.info

  Grupul sustine implementarea neconditionata a prevederilor legale care se regasesc in legislatia privind protectia consumatorilor OG 21/1992, Legea 193/2000 si OUG 50/2010, in vederea eradicarii clauzelor abuzive continute in contractele de credit BANCPOST.

  Grupul sustine implicarea neconditionata a ANPC, a ONG-urilor in domeniul protectiei consumatorilor, a presei si a autoritatilor judiciare din Romania in sustinerea demersului cetatenilor prejudiciati de abuzurile BANCPOST .

  Grupul sustine colaborarea reciproca a altor grupuri de discutii initiate de cetatenii afectati de abuzuri in contractele incheiate cu alte banci:
  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/
  http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

  Veniti alaturi de noi! Join Us!


  Gasiti aici:
  - formulare de cereri,notificari, proceduri prealabile catre BANCPOST, BNR, ANPC
  - raspunsuri primite de la ANPC, BNR, banci
  - pasii de urmat in justitie
  - idei de lupta impotriva abuzurilor BANCPOST promovate de membrii grupului !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Banc Post (Marţi, 14 septembrie 2010, 18:20)

  Mihai [anonim]

  http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50/

  Adresa grupului de clienti nemultumiti Banc Post. Alaturati-va noua pentru un proces colectiv impotriva bancii.
 • 0 (0 voturi)    
  credit BCR (Vineri, 17 septembrie 2010, 10:58)

  Aiana [anonim]

  Am un credit ipotecar ,in euro, cu dobanda variabila. Am fost la banca pentru actul aditional, am fost teribil de socata sa constat cu cata nesimtire, aceasta institutie isi bate joc de noi. Mi s-a explicat ca nu am un comision de risc deoparece creditul este asigurat de gajul pe apartamentul cumparat, ca celelalte comisioane au fost anulate ramanand doar indicele EURIBOR si ATENTIE: marja fixa impusa de banca = 8,96%. Adica exact toate comisioanele care existau in contractul initial.
  Ma poate ajuta cineva sa inteleg aceasta hotie????
 • 0 (0 voturi)    
  servicii Bancpost (Sâmbătă, 11 iunie 2011, 12:24)

  noua ordine [anonim]

  Sistemul organizat de Bancpost are niste lacune incredibile...de 2 ori am avut de-a face cu ei pentru 2 chestiuni minore...de fiecare data au ratat sansa de a-mi arata ca este o companie serioasa. Bancpost E IADUL BANCILOR.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by