Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de referinta de 4,2723 lei pentru un euro, nivel cu aproape un ban mai mic decat cel din ziua anterioara. Joi, un euro era cotat de banca centrala la 4,2821 lei.

Pe piata interbancara leul s-a apreciat comparativ cu inchiderea sedintei de joi, cand era cotat la 4,2770 lei pentru un euro.

"Leul e usor mai apreciat, insa nu e cea mai activa zi. Nu sunt date economice si nici evenimente interesante azi", a declarat economistul ING Bank Vlad Muscalu.

El a explicat ca aprecierea monedei nationale a avut loc in prima ora a sedintei interbancare, iar de atunci cursul este static. "Pare o continuare a dinamicii de ieri, cand cursul a fost influentat de publicarea unor date pozitive privind piata fortei de munca din SUA", a mai spus Vlad Muscalu.

Leul s-a apreciat si in fata dolarului american, acesta fiind cotat la 3,3569 lei, de la 3,3684 lei in sedinta anterioara.

Francul elvetian a fost cotat vineri la 3,2787 lei, cu aproape patru bani mai putin decat in ziua anterioara, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 3,9995 lei, dupa ce banca centrala a afisat joi un curs de 4,0279 lei pentru 100 de yeni.