Ministerul Finantelor Publice organizeaza, luni, o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount - potrivit calendarului de emisiuni de titluri de stat publicat de Minister si preluat de Agerpres. Certificatele de trezorerie au o valoare totala de un miliard de lei si scadenta la un an.

Urmatoarea licitatie - a patra din aceasta luna - va avea loc pe 16 septembrie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la sapte ani, in valoare de 300 de milioane de lei, cu un cupon de 6,75 la suta. Cateva zile mai tarziu, pe 20 septembrie se va organiza o alta licitatie de certificare de trezorerie cu discount, cu scadenta la sase luni, in valoare de un miliard de lei. Ultima licitatie din aceasta luna va avea loc pe 27 septembrie, pentru certificate de trezorerie cu scadenta la un an, in valoare de un miliard de lei.

In luna septembrie, vor fi organizate sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, urmand ca Ministerul de Finante sa imprumute de la banci 4,6 miliarde de lei - adica peste un miliard de euro.

De la inceputul anului, Ministerul de Finante a imprumutat de pe piata interna peste 25 miliarde de lei. Anul trecut, au fost atrase aproape 65 de miliarde de lei.