Fitch Ratings a confirmat ratingul Germaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si pe cele in moneda locala la "AAA", cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. De asemenea, plafonul de tara a fost mentinut la "AAA", iar ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta la "F1+".

"Perspectivele economiei germane s-au imbunatatit, nu doar in privinta performantelor macroeconomice - sustinute de revenirea exporturilor si relansarea investitiilor - dar si in ceea ce priveste piata muncii, in conditiile in care somajul a atins cel mai redus nivel din 1991 si pana in prezent", a declarat Maria Malas-Mroueh, director in cadrul Fitch.

Ea a mai aratat ca Germania continua sa aiba una din cele mai importante pozitii la nivel mondial in ceea ce priveste investitiile, care au reprezentat 38% din PIB in 2009.

Totodata, Fitch a revizuit in sens pozitiv estimarile cu privire la cresterea economica a Germaniei in acest an la 3,6%, de la 1,6% cat prognoza anterior. Pentru 2011 si 2012 analistii Fitch se asteapta la crestere economica de aproximativ 2%.​