Banca Centrala a Statelor Unite (Fed) a deschis, marti, calea unor noi masuri de sprijin monetar pentru a contracara incetinirea ritmului de crestere economica, scrie AFP.

Federal Reserve este gata "sa faca si mai flexibile politicile economice daca este necesar pentru a sprijini redresarea economica si pentru a restabili niveluri "acceptabile" ale inflatiei, a declarat Comitetul de politica monetara a Fed (FOMC) in cadrul intalnirii de la Washington.

Ca si in luna august, comunicatul final al reuniunii observa ca "ritmul de recuperare a activitatii economice si ocuparii fortei de munca a incetinit in ultimele luni."

Comitetul nu isi modifica esential aprecierile privind conjunctura economica aratand ca mentinerea somajului la nivelul de 9,6% in august si progresul slab inregistrat pe piata muncii continua sa antreneze reluarea cresterii consumului.

Dar, in acelasi timp, reprezentantii Fed observa scaderea investitiilor companiilor in logistica, investitii esentiale pentru reluarea cresteriii economiei.