Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a primit vineri titlul de doctor Honoris Causa din partea ASE Chisinau. El a plecat la Chisinau in cursul serii de joi, la finalul seminarului organizat de BNR. Vizita guvernatorului roman la Chisinau vine pe fondul unei intensificari a relatiilor dintre cele doua banci nationale, soldate cu dese vizite ale Guvernatorului Bancii Nationale a Moldovei Dorin Dragutanu in Romania.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNRFoto: Rompres

Dragutan a fost in septembrie la BNR, participand la manifestarile organizate cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea bancii centrale romanesti, la cateva luni dupa o alta vizita in cadrul careia s-a intretinut cu responsabilii BNR din domeniile supravegherii, cu consilieri ai Guvernatorului Isarescu, temele abordate tinand de stabilitatea financiara, supraveghere si management.

Tema dizertatiei de vineri a Guvernatorului Isarescu este "Reflectii asupra politicii monetare in contextul crizei financiare". Isarescu a mai primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj si al Universitatii de Vest din Timisoara.