Ministerul Finantelor Publice organizeaza, luni, o licitatie pentru vanzarea de certificate de trezorerie cu discont, cu scadenta la un an, in valoare totala de un miliard de lei. Agerpres aminteste ca, in luna septembrie, Ministerul Finantelor si-a propus sa imprumute de la banci 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro), prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna peste 25 de miliarde de lei.

In primul trimestru din 2010, MFP a atras 12,7 miliarde de lei, peste nivelul de 10-12 miliarde de lei estimat initial, iar in cel de-al doilea trimestru autoritatile au atras 8,06 miliarde de lei, desi si-au propus sa stranga 11-13 miliarde de lei.

Finantele au imprumutat in luna iulie doar 1,38 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat, cu mult sub valoarea programata de 4,65 miliarde de lei, iar in august a atras putin peste 3 miliarde de lei, sub valoarea programata de 4,6 miliarde de lei. La finele lui iulie, MFP a vandut titluri de stat in euro, in valoare de 1,2 miliarde de euro, de trei ori mai mult decat valoarea programata de 400 milioane de euro.

Autoritatile romane si-au propus initial o tinta de deficit bugetar de 5,9% din PIB pentru finalul acestui an, insa aceasta tinta a fost majorata ulterior la 6,8% din PIB.​