Presa franceza a avut o idee interesanta. Sa ceara cititorilor sai idei despre cum poate fi redus deficitul bugetar. Bineinteles, solutiile nu au intarziat sa apara. L`Expansion va publica cele mai interesante idei. Pana acum au fost popularizate doua initiative. Prima, plafonarea pensiilor. Cu alte cuvinte, de ce un muncitor care si-a dat sufletul pe strung are o pensie de 1000 de lei, iar un director de banca are 3-4000 de euro pensie, bani facuti mai degraba din sudoarea clientilor decat din activitati bancare transparente si incadrate in bunul simt financiar, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Presedintele Carrefour, Lars Olofsson are o amarata de pensie de 500.000 de euro pe an. Bouton, fostul sef al Societe Generale, are cam 6000 de euro lunar. Ideea plafonarii pensiilor, trebuie spus, a fost aparat in anii '90 si de oficialii Bancii Mondiale.

Stiti ca prin mai 2010, se vorbea si la noi despre plafonarea pensiilor speciale, iar Prigoana vorbea de pensii maxime de 2000 de lei.

A doua idee este eliminarea subventiilor sindicale. Nu insist acum asupra ei, pentru ca tocmai ce s-a pus langa mine fostul ministru Seitan si vreau sa-l trag de limba despre una, despre alta.

PS Sunt la o conferinta, v-ati prins :)

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.