Banca Centrala a Irlandei a anunutat, joi, ca Anglo Irish Bank aflata in pragul falimentului are nevoie de un sprijin financiar de la stat de inca 3 miliarde de euro pana la sfarsitul anului, scrie AFP.

Standard & Poor's avertizase, in urma cu doua zile, ca Irlanda risca o noua retrogradare a ratingului de tara, din cauza cresterii costurilor pentru recapitalizarea Anglo Irish Bank, potrivit Reuters. Venit la o zi dupa retrogradarea de catre Moody'a a calificativelor bancii Anglo Irish Bank, avertismentul Standard & Poor's a dus la cresterea primei de risc pentru datoriile Irlandei la un nivel record.

Agentia de evaluare financiara arata ca ajutorul de 25 miliarde de euro acordat pana in prezent acestei banci a facut ca deficitul bugetar al Irlandei sa ajunga in cursul acestui an la 25% din PIB, in conditiile in care autoritatile de la Dublin s-au angajat sa aduca deficitul sub pragul de 3% pana in 2014.

Anglo Irish Bank a fost nationalizata anul trecut si a primit, pana acum, peste 25 de miliarde de euro din bani publici.