Guvernul grec a propus mai multe masuri de austeritate in proiectul de buget pe 2011 care a fost prezentat luni in Parlament, in incercarea de a indeplini conditiile cu privire la deficit impuse la acordarea pachetului international de asistenta financiara, potrivit AP. Autoritatile elene intentioneaza sa reduca deficitul bugetar la 7% din PIB pana la sfarsitul anului viitor, sub tinta de 7,6% din PIB prevazuta in acordul cu FMI si UE.

Ministrul de finante George Papaconstantinou s-a angajat sa nu impuna noi reduceri salariale angajatilor din sectorul public, insa noi masuri de austeritate vor fi impuse, in conditiile in care autoritatile de la Atena continua eforturile de reducere a deficitului. Deficitul bugetar s-a ridicat anul trecut la 14% din PIB.

Potrivit Reuters, noile masuri de austeritate vor viza impozitul pe proprietate, o amnistie pentru incalcarea legilor in domeniul constructiilor, noi licente pentru jocurile de noroc si o taxa unica pentru afacerile ce sunt profitabile trei ani consecutivi.

Conform proiectului de buget prezentat in Parlament, guvernul intentioneaza sa reduca deficitul pana la 7,8% din PIB pana la finele acestui an, sub tinta prevazuta in acordul cu institutiile internationale.