UPDATE: Comisia pentru buget din Senat a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, respinge masura
UPDATE 1: Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat pentru HotNews.ro ca Executivul sustine mentinerea cotei unice de 16% si le cere initiatorilor proiectului sa respecte legea responsabilitatii fiscal-bugetare.
"Am elaborat Strategia Fiscala pentru o cota de 16%. Initiatorii ar fi trebuit sa prevada masuri care sa compenseze scaderea veniturilor bugetare. Respingem scaderea cotei unice in acest moment", a mai spus Ialomitianu.
Proiectul legislativ, depus in luna iunie 2010, prevede modificarea Articolului 43 din Codul Fiscal, referitor la impozitul pe venit.
La 9 septembrie, Guvernul a dat aviz negativ proiectului, aratind ca scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ar duce in 2011 la o scadere a veniturilor bugetare cu 5,2 miliarde de lei.
"E vorba despre o masura care sa stimuleze atit investitiile straine, cit si iesirea la suprafata a unei parti din economia subterana", a mai spus Iulian Urban.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Adio ,cota impozitare preogresiva!Adio, guvern din umbra!Ne vedem la alegerile parlamentare din 2016!
ai un mare PLUS de la mine ;)
DACA trece, va fi cea mai mare realizare de la inceputul primului mandat al lui Basescu!
Sanatate si respect STANGII din Romania (PSD, PC, PNL)!, si dupa cum zice miki: NE VEDEM DIRECT in 2016, fara trept de apel :D
Cu profitul cum ramane?
si dupa ce au taiat 25% din salarii inapoiaza ~6%. si se mai si lauda cu asta...
ba se gasesc unii, aplaudaci pe numele lor, care sa si aplaude
Astea sunt doar vrajeli marca PDL.
Vin iarasi cu " o sa facem, o sa dregem", mai ales acum, ca este lumea suparata rau si trebuie sa o pacalim cu ceva...dar la final ...un mare FASSSS...
La pacaleli sunt experti... vezi cresterea cu 50% a salariilor profesorilor promisa in campania electorala.
Cum ati vazut cresterea asta, asa o sa vedeti si cota de 10%.
Sa inghititi in sec bine !!!
12+ si 6 - ?!?!?! ma asteptam invers :))
sunt dezamagit; inseamna ca postacii cu bugetari juma-de-norma platiti de ilici au terminat programul...
pace frati din opozitie... fie ca razboiul diresct dintre PSDCNL si Basescu sa va afecteze cat mai mult!
Din punctul meu de vedere, sustinatorii inraiti ai unui partid sunt in aceeasi oala: PSD,PC,PDL,PNL, UDMR - laturi, hrana pentru porci
"Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat pentru HotNews.ro ca Executivul sustine mentinerea cotei unice de 16% si le cere initiatorilor proiectului sa respecte legea responsabilitatii fiscal-bugetare."
foarte buna ideea cu micsorarea de la 16% la 10% acum pe timp de criza. este oare semn ca vor sa mareasca alte taxe?
nu m-as grabi sa zic adio guvernului din umbra. e o idee buna care sper sa devina ceva obisnuit cum e in marea britanie de exemplu. exista intotdeauna un guvern in umbra, care pana la urma se mai schimba pe ici pe colo cand partidul trece la guvernare, insa e acolo si e oferta opozitiei, vin cu ideile lor, poate bune, poate rele, insa vezi ca e un punct de evdere mai mult decat ca nu e bine sau ca jos cutare.
aaaa, am uitat sa-ti spun, mi-am facut si eu guvern din umbra, dar nu-ti spun planurile de redresare ecnomica nici sa ma pici cu ceara ... sic-sic
ar fi util sa intre in obisnuinta asa ceva si la noi, si in felul asta sa vezi ca cine e in opozitie are o voce coerenta intr-o situatie sau alta.
si, da, intr-o situatie normala un guvern din umbra ar trebui sa influenteze situatia, sa arate cei care sunt in opozitie la un moment dat ca au cu cine sa vina la guvernare, iar ministrii din guvernul din umbra sa si arate prin ce spun intr-o situatie sau alta ca pot face ceva.
ma bucur ca ai facut si tu un guvern din umbra. inseamna ca te gandesti la situatia tarii si poate vii cu ceva solutii.
Asa ca, putem avea noi nshpe mii de guverne din umbra, ca atunci cand ies la lumina tot nimic nu fac.
Si ar mai fi o chestie, daca tot ai facut un guvern d-asta, ar trebui sa fii obligat sa-l folosesti cand ajungi la putere. Ca, asa, ii pun ministrii pe cei mai tari profesionsti care sa dea din gura sa-si creeze lumea o imagine (hai sa zic) falsa, dar cand am ajuns la putere il pun la finante pe vosganian, la justitie pe chioariu si la interne pe dl norica nicolai ...
psd-ul parca n-are guvern din umbra. o fi pnl-ul mai tare in parcare decat psd-ul?
2) PSD ne tot propune diverse scheme de impozitare progresiva
Cu aceasta miscare se cam duc pe apa sambetei ambele "solutii".
Cat despre guvernul din umbra, eu astept sa vad cand ifi face Crin si tron, sau o coroana, ceva. Macar sa fie bine reprezentat, din umbra :).
PS: o fi o idee buna, dar trebuia facuta acum 2 ani, cand a inceput criza, si sa prezinte solutiile (calcule exacte, nu vorbe aruncate in vant).
problema totusi ramane, nu putem avea un singur partid (mai ales unul ca pdl) iar "marele guvern de umbre"..nu prevede nimic bun.
Pana in 2016, poate se mai schimba cate ceva..si plaga rosie psedista nu va invinge. Poate se vor trezi PNL in al doisprezecelea ceas :( :).
Succes in continuare.
Daca ar mai micsora putin aparatul bugetar...pana la 25% ar fi ideal.
Dar ma las luat de val. Sa vedem intai treaba asta trecuta prin Parlament si mai vb dupa aia.
O seara buna.
Foarte faina scaderea, nu am ce zice. Cine nu isi doreste impozite mai mici? Cum e insa fundamentata financiar o astfel de scadere? De unde vor scoate banii pe care ii pierd in felul asta de la buget?
Sau dupa alegeri o sa revina la 16%?
Ce treaba are Base in toata discutia? Vorbeam de PDL.
Dar oricum nu mai are sens. Daca Min. Fin. a spus ce a spus...e clar.
O sa inceapa sa prosteasca lumea si cu tampenii din astea acum. Voteaza majorarea salariilor cu 150% in comisie, inainte de alegeri.
Mor de ras cand vad ce sarlatani au pus mana pe tara asta :)
Daca ar fi vorba numai de impozitul platit de firme, titlul corect ar fi ,,scaderea impozitului pe profit de la 16% la 10%''
Daca ar fi vorba de impozitul platit de angajati la stat, titlul corect ar fi ,,scaderea impozitului pe salariu de la 16% la 10%''.
Din pacate titlul e ambiguu, pt ca se refera la venituri, si gama de venituri e f mare (salarii, cifra afaceri, dividende, dobanzi, chirii, venituri din vanzari imobiliare...)
-am spus clar: ,,daca e vorba de diminuarea cotei unice, titlul corect ar fi ,,scaderea cotei unice de la 16% la 10%''.
comisia pentru buget din senat a aprobat scadera cotei unice de la 16% la 10%.
mergi la nenea ilici si pupa-i picioarele batrane de bolshevic!
esti nebun? ai baut din apa cainelui?
frate, treci inapoi la ghiseu si nu mai pune in geam biletul cu "Urmatoarea casa", ca deja s-a terminat pauza de pranz de doua ore! Mai ai o ora din cele 8 de program (oficial 8:16), sau 3-4 propriu-zise!
somn-usor! STANGA (PSD, PNL, PC) vegheaza pentru tine!
de unde esti tu asa sigur ca e o masura buna? ai facut tu vreo analiza macroeconomica si ti-ai dat seama ca e de bine? in conditiile in care avem un ditamai deficit bugetar, buget de pensii praf etc...cam riscanta treaba cu scaderea impozitelor.
oricum ai creierul spalat bine deci sa polemizez cu tine n-are rost....
si nu sunt de "stanga", dupa cum vezi tu viata..
In plus de asta cred ca ai fost putin plecat sa uzi buretele cand se plangeau toti PD-isti si cu Vladescu in frunte ca transferurile de la bugetul de stat catre bugetul de asigurari sociale sunt foarte mari si ca sa fie decuplata pensia de salariul mediu net ca sa poata stabili ei punctul de pensie in functie de posibilitatile bugetului.
e abia in comisie la Senat.
chiar daca trece de plen, urmeaza Camera,
care e decizionala.
si acolo pica lejer.
din pacate, observ ca nea Urban asta
o tine tot intr-o aberatie legislativa de la inceputul mandatului.
pe fond, initiativa nu e neaparat rea, insa NU ACUM !!!
frate, trezeste-te!
cum naiba sunt unii (inca) impotriva tarii asta, distrusa timp de 20 de ani de iliescu si ai lui? tocmai acum, cand se intrevede o sperantza, voi, STANGACI demni de toata scarba, tot aruncati cu noroi.....
DORMI LINISTIT! stanga vegheaza pentru tine- duce incet-incet tara de rapa...
2. mi-am exprimat opinia legat de cum consider eu ca va fi traseul "initiativei" in parlament.
vezi ca deja guvernul a dat aviz negativ.
cine-i prim-ministru? la care partid e sef mare?
din ce partid e Urban?
3. vezi ca ai mai pus un raspuns in aceeasi gama la un comentariu mai sus.
POSTACULE!
nu ti-ai mai primit demult dreptul si te oftici ca, vai doamne, "postacii lor sunt mai bogati decat ai lor", si te gandest serios sa dezertezi?
las-o balta cu "nu sunt de stanga, ca miroshi de la o posta.... pfuuuuu :))
hai, las-o balta, ca n-ai ce gastiga, sunteti pe ducaaaaa!!!
PACE! si da fuga la ilici sa-ti primesti bonul de masa pe o zi grea, muncita cu sudoarea degetelor ;)
PS:Impozitul pe venit progresiv este imoral pentru ca cei bogati sunt cei care tin in spate tara. Mai normal este impozitul regresiv in care cei saraci platesc mai mult pentru a exista o oarecare egalitate intre contributii si pentru a nu impovara un mic procent din cetatenii unei tari sa tina restul tarii in spate.
Impozitul diferentiat este la randul sau imoral daca consideram ca oamenii sunt egali intre ei si in fata legii.
Iar impozitul pe venit este in totalitate imoral pentru ca incalca dreptul omului de a se bucura de roadele muncii sale. Ah, dar stati. Am uitat ca in Romania se garanteaza doar dreptul de a munci si nu dreptul de a te alege cu ceva de pe urmele muncii tale. :)
Socialismul nu a esuat decat peste tot unde a fost implementat. De ce nu am insista intr-o prostie?
Pt informarea ta: in constitutia Germaniei scrie ca e un stat social. Si social e diferit de socialist.
Cred ca si ei vor scoate denumirea de social din constitutii. Pur si simplu nu functioneaza. Asta e marea revelatie a secolului 21.
Orice tip de stat e bun. Numai sa fie condus cum trebuie !
Statul social e falimentar si punct. Bine a zis cine a zis cand a zis ca dialogul cu socialistii este inutil pentru ca dialogul implica ratiune, ori acestia la fel ca toata tagma de ecologisti, comunisti, fascisti si copii cu tricou cu Che Guevara nu sunt rationali. Ei sunt care care tipa cel mai tare in lanul de porbumb sub falsa impresie ca daca vorbesc mai tare decat restul minciuna va deveni adevar.
Germania impune masuri de austeritate in timp ce UE o suge de bani din exterior pentru a salva Euro, iar milioanele de turci(~4 milioane in 2007) si alti imigranti paraziteaza din interior bugetul de stat. Populatia e in proces de imbatranire si natalitatea e la pamant. Cati crezi ca or sa ramana in viitor pentru a intretine parazitii?
Franta nici ea nu se simte prea bine pentru ca daca nemtii macar mai muncesc, francezii stiu ca si romanii(ca doar suntem frati nu?)sa stea cu mana intinsa(a se vedea scandalu cu marirea varstei de pensionare, asta apropo si de deficitul sistemului de pensii francez) si nici ei nu o duc prea bine cu imigrantii(2,038,000 de vize acordate in 2006, aprox. 350,000 de imigranti anual, 70% din Africa) care, majoritatea, in loc sa munceasca paraziteaza sistemul care si asa este cu un pas in groapa.
Traim timpuri interesante, si este posibil sa fim retinuti in cartile de istorie drept generatiile care au asistat fie la falimentul general, atat moral cat si financiar, al omenirii, ori care au asistat la esecul final al socialismului.
PS:There is no cake. :) Because you have eaten it.
E cam mare fractura logica, nu-i asa?
Ce-mi plac mie postacii portocalii interesati doar de propria burta de pe HN.ro ... pentru ca sunt vizionari dom'le si au opinii cu adevarat "revolutionare" ... sau mai degraba "involutionare"? Daca ar fi dupa ei am pune taxe si impozite 0 si am putea sa desfintam si statul...cum naiba de nu s-a gandit nimeni pana acum la asta. Geniali postacii...
Tarile nordice sunt cei mai slabi performeri economici din UE. Motivul? Taxarea excesiva atata de draga socialistilor. Muncitorii supraimpozitati si suprataxati nu mai au motivatie sa fie productivi, iar statul acapareaza resursele sectorului privat prin taxe si impozite, iar acesta devine neproductiv deoarece nu mai detine resurse pentru a se dezvolta si a produce in continuare la nivel competitiv. Adaugam colapsul natalitatii(aprox. 1.6 comparat cu Germania aprox. 1,4 si Romania aprox. 1.38)si o sa avem un tablou sumbru. Imigrantii nu muncesc(adevar general in Europa), iar suedezii nu se nasc intr-un numar suficient de mare pentru a inlocui forta de munca ce urmeaza a se pensiona. Tinand cont ca durata de viata este in jur de 80 de ani, cine ii va plati pe pensionarii suedezi? Pentru ca daca tu nu mai produci nimic, poti sa impozitezi 100%, dar daca o faci din 0 o sa iti dea tot 0.
Practic in Suedia se pedepseste performanta, succesul, talentul si productivitatea fiind rasplatite mediocritatea si milogeala. Iar etnicii suedezi nu mai sunt de mult protejatii de propriul stat in numele multiculturalismului si a corectitudinii politice.
Sorry, but the cake is a lie anyway you look at it, my friend.
nu are rost sa intram in doctrina economica americana sau a altor tari occidentale ca sa aflam de ce aceste tari sustin ca sistemul impozitului progresiv este obligatoriu, noi avem pomanagii a caror singura grija este sa obtina ceva de la stat, orice, numai sa primeasca ceva;
sistemul de impozitare progresiva este solutia, numai ca acest sistem trebuie sa duca la o impartire judicioasa a poverii fiscale si nu pe spinarea clasei de mijloc;
electoratu` trebuie sa deschida odata ochii si sa inteleaga ca averile lui becali, copos, patriciu, fratii nevoita, popoviciu, vantu, nastase, voiculescu etc. s-au facut pe spinarea si cu resursele acestei natii; astfel incat, daca tara si legile produse de aceasta tara au facut posibila acumularea acestor averi, acestia trebuie sa plateasca;
bogatasii trebuie sa inteleaga ca omului de rand i`a ajuns cutitu` la os, el nu mai are nimik de pierdut, spre deosebire de cei care se bucura de cota unica de 16 - 10 %,
ce este regretabil, este faptu` ca unii lingaI ai bogatasilor au lansat ipoteza ca o impozitare progresiva a averilor magnatilor tarii ar aduce deservicii tuturor uitandu-se ca averea s-a facut cu banii, cu mintile cu resursele acestei tari - pt. acestia doresc sa subliniez ca doar impozitarea progresiva este solutia.
sistemu` de impozitare progresiva a fost gasit de mult timp de tarile civilizate - la acest moment nici o economie din primele 8 ale lumii nu are un astfel de sistem de impozitare, ceea ce ne spune ceva despre capacitatile intelectuale ale celor care fac o astfel de propunere...
cota unica ajuta doar pe cei care castiga foarte mult, cei de jos sunt impovarati de acest sistem;
era sa uit, pt. partizanii cotei unice, dupa democratie originala a` la iliescu, avem sistem economic cu cota unica mai original decat democratia originala - stalin si poporu` rus fericire ne`a adus...
Oricum in termeni absoluti altfel plateste impozit unul care are 1000 Ron...altfel unul care are 4000!
A...daca mi-ar pune cota maxima 16% pentru un impozit progresiv,atunci ar fi okai...dar nu 35% sau 40% ca Ponta Cel Fara De Creier!
Asa ca mai usor cu socialismul ca macane!
nu te limita la salariile din Bucuresti, tara asta are inca 20 si ceva de milioane de locuitori, pe langa cei 2 milioane de bucuresteni;
referitor la distinctia dintre socialism si corelatia acestuia cu impozitarea progresiva, ma simt obligat a sublinia ca sistemul de impozitare cu cota unica este posibil doar in tarile de capitalism salbatic, in cele cu capitalism normal exista impozite serioase;
daca o sa te interesezi de tarile cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, ma refer la tarile nordice (Norvegia, Finlanda, Suedia) o sa aflii ca au cele mai mari impozite din Europa; protectia sociala costa si inca foarte mult;
cine este vinovat, daca nu societatea romaneasca de nr. mare de copii abandonati, de nr. de accidente de munca , lipsa infrastructurii - cineva trebuie sa plateasca, statul nu este atributul unei persoane, ci este formata de totalitatea cetatenilor acestei tari...
Cu atat mai bine atunci ca sunt 20 de mil...aceasta cota unica in acest moment aduce mai multe venituri la bugetul statului...decat reducerea ei si punerea pe umerii celor care castiga mai mult...
Capitalismul acesta 'salbatic' este foarte bun pentru Romania in momentul de fata!
Vad ca nu comentezi nimic de afiramtiile lui Ponta cu cota 35%..etc?Sa inteleg ca ai sub 4000-3000 de ron si iti convine!?
Loveste pe cei cu studii superioare in special (medici, ingineri, profesori, etc). Si asa tara duce lipsa de specialisti dar daca se aplica cota progresiva vor pleca si mai multi dincolo.
Desi sant impotriva PDL apreciez ca au pastrat cota unica! PSD-ul cu cota progresiva si-a taiat craca de sub picioare.
1. 4000 ( nici 1000 de euro) nu poate sa fie considerata, de un om normal la cap, limita de demarcatie pt bogatie. Asta a spus-o deja cum spus un preopinent al meu, iar altul a spus ca loveste in clasa de mijloc, stii tu, aia care se intretin singuri, care castiga peste medie, care nu sunt bogatasi dar nici nu stau cu mana intinsa si nu urla "sa ne dea statu", clasa aia care de nu stiu cat timp se chinuie sa se formeze. perfect de acord.
2. sa zicem ca eu castig 10000 ron pe luna si tu castigi 1000. pai se cheama ca, daca am considera taxa de 10%, eu dau impozit 1000 si tu 100. Unde vezi tu nedreptatea? Unde vezi tu lipsa de solidaritate?
Hai sictir cu impozitul progresiv si cu cei care il sustin...
Asta e problema undeva pana la 2000 RON ar trebui 10% dar intre 2000 si 15000 RON poate ar trebui 20 - 25 % ca sa intelegi ce zic. De ce pentru ca iti permiti sa dai 25% ca iti raman oricum mult mai multi bani decat un salar la care se aplica 10 %....
2.pe TINE insa, fiind invatat cu mentalitatea asta paguboasa, te intereseaza CU CAT RAMAN EU. Pai uite ce e, zic eu, n-ar trebui sa te intereseze CU CAT RAMAN eu, ca in cazul asta ar trebui sa te intereseze si cate ore pe zi muncesc, cate weekenduri imi petrec la calculator/pe camp/ in sala de repetitii etc sau oriunde imi castig eu existenta
Nu vad, cu alte cuvinte, de ce EU trebuie sa platesc pt ca matalutza nu esti dispus sa mai faci un ban in plus pt ca deh, e buna berea si fotbalu' e palpitant.
NU intentionez sa jignesc pe nimeni, dar traiesc de suficient de mult timp in tara asta ca sa realizez ca FOARTE multi dintre oamenii care au venituri mici, le au SI pentru ca NU SUNT dispusi sa faca mai mult.
Gresit. Tu vezi lucrurile in sistem sud-american: o patura subtire de ultra-bogatasi sus, si restul pulimii la limita de subzistenta. Romania inca nu a ajuns in halul asta (nu ca n-ar avea mult, daca o tinem tot asa). Cota unica ii ajuta pe cei din patura de mijloc. In orice tara cu o economie dezvoltata, patura de mijloc e motorul. Nu bogatasii (desi aici am oaresce rezerve - vezi cat de importante sunt firme ca Microsoft, Apple pentru SUA, AIG pentru Suedia, Renault pentru Franta...exemplele sunt nenumarate) sunt motorul tarii. Evident nici saracii. Media, sa-i zicem media "activa" face tara. Ori la noi media "activa" castiga undeva intre 4000 si 6000 RON, si nu sunt bogatasi. Cum sa-i impozitezi cu 40%?
Ganditi-va la cei care cheltuie doar 5-10% din veniturile care le obtin. Pierd prin tva mult mai putin dacat castiga prin scaderea impozitului.
E ca si cum dupa ce ti-au furat banii hotii vin sa te ajute imprumutandu-te din mila, dar cu dobanda.
Multi nici n-au sesizat umorul din ceea ce a scris Adio@miki si s-au repezit sa-i dea dreptate. Nu ca n-ar avea ... dar n-au inteles ideea.
Super ... miki
Si nu inteleg de ce reducerea impozitului pe venit ar fi mai benefica decat reducerea impozitului pe profit si marirea concomitenta a celui pe dividende pentru a stimula reinvestirea profitului.
Tot ca inainte vrem crestere economica? Nesustenabila? Bazata pe consumul irational al unei parti reduse din populatie de produse si servicii din import? Iar credite peste credite in valuta pentru plasme, autoturisme nemtesti si excursii in Bora Bora? Iar specula cu case si terenuri? Chiar nu am invatat nimic din aceasta criza? Mai vrem o tura?
1) Cat din capitalul de pe bursa e speculativ si cat din el e format din investitii de portofoliu serioase?
2) Romania are nevoie de capitaluri speculative pe bursa sau de investitii directe (multe greenfield pentru ca ce era de vandut s-a cam vandut deja)?
3) Daca elimini din discutia asta orice partizanat politic intelegi ca orice masura are in spate niste eforturi (in cazul asta cu cat vor scadea veniturile la buget, cel putin pe termen scurt) si niste efecte (in cazul asta faptul ca Ionica, care are salariu 10000 Ron va mai incasa inca 600 Ron). Intrebarea e ce va face Ionica cu cei 600 Ron in plus? Experienta ultimilor ani ne arata ca e cam prost ... nu prea isi face nici pensie privata, nu economiseste, nu isi face nici asigurare de sanatate sau de viata, nu investeste nici in educatia sa sau a familiei ci face altele ... Deci ...ii dam lui Ionica 600 Ron in plus sau ii dam in alta parte? La autostrazi de exemplu sau la impozitele angajatorilor?
La dreapta'nprejur! Mars!
Pe principiul asta, cel mai liberal e cel care va propune taxe si impozite 0. Si gata...am scapat de grija. Nu?
Platesc cel putin decent daca sunteti competenti.
Daca nu, sa va ia statul ca pe restu'.
Daca inchidem noi, plectati si voi cu toatii acasa.
PS: celor care zic mai sus ca e o masura de dreapta, le sugerez sa se gandeasca mai bine. Asta e o masura tipica de stanga, insa asta nu ii stirbeste din valoare.
Dar daca asta se face, daca se scade impozitul pe venit(pe care de altfel si eu il platesc) atunci trebuie sa ma alatur celor care astazi isi striga nemultumirea in stada si sa ceri "jogodiilor" sa iasa in fata multimii si sa de-a socoteala.
Daca asta se face atunci atat eu cat si altii nu vom mai avea indoiala ca acest cost la crizei a fost pus pe umerii amaratilor, pentru a da altora prilej de castig cuvenit.
DRAGI OAMENI SI SUSTINATORI ORANJ MAI GANDITI-VA PUTIN
Glumesc. Cine crede ca dupa atatea sacrificii, cu taiere de salarii si crestere de TVA, mai are cineva tupeu sa scada taxele, se inseala. (multe comentarii proaste.. doaaamne cat de multe)
Singura mea bucurie e ca nici acum PNL- PSD nu vor avea o pozitie clara, convingatoare. Ei ar vrea sa nu guverneze acum, cam atat. Atitudinea asta nu va fi uitata in 2012
Ce diferenta este intre sindicalistii bugetari care zic "sa ne dea salarii mai mari" si angajatii din privat care zic "sa ne dea impozite mai mici ca sa avem venituri mai mari"?
Aproape niciuna ... si una si cealalta dintre categorii gandesc doar pe termen scurt si la propriile burti ... in timp ce inca nu am raspuns la intrebari fundamentale legate de modul in care Romania va avea o crestere economica sustenabila si calitatea vietii se va imbunatatii.
De atunci a trebuit sa fac eforturi enorme si sa-mi platesc singur educatia continua sa ajung astazi sa-mi deschid o firma de consultanta.
Asa au facut cei mai multi care au lupat singuri: au invatat, au riscat, au tras tare.
Ca sa ma apar m-am dotat cu diferite scule folositoare!Nevoia te invata!
Politia...care politie...aia care si-o iau de la ci cu cefe groase!
Eu zic sa te opresti aici ca nu tine...
Noi am muncit si ne-am riscat proprii bani ca sa deschidem o afacedre, i-am mobilizat si organizat pe altii. Voi ati intrat pe pile la buget. Capisci? Asta e diferenta?
Si io am fost bugetar ca tine si tot pe pile am intrat. Dar mi-a ajuns sa fiu parazit!
Asta este diferenta.
Din banii privatilor mananca si ei si bugetarii.
Din banii bugetarilor mananca doar ei!
Simplu, nu?
Nu te face ca nu intelegi!
Las/o p'aia cu ... scoala, strada, spital....
Aia sunt niste c...ve anteplatite de parinti, de bunici...
"La 9 septembrie, Guvernul a dat aviz negativ proiectului, aratind ca scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ar duce in 2011 la o scadere a veniturilor bugetare cu 5,2 miliarde de lei."
Este o propunerea parlamentului nu a guvernului.
Hai sa luam cazul Germaniei si al Bulgariei: in Germania impozitul pe profit e in jur de 35%, iar in Bulgaria cota e de 10%. La prima vedere ai crede ca toti investitorii se duc in Bulgaria, si nu la nemti. Ei bine, e chiar pe dos. De ce merg toti in Germania? Pai e simplu: nemtii au infrastructura, au autostrazi, au un mediu de afaceri stabil, au o cerere solvabila, au putere de cumparare |(isi permit sa faca achizitii), au o taxare nu mica dar clara si stabila, au un mediu legislativ stabil si predicitibil, au o aplicare corecta a legii, etc.
Noi avem asa ceva?? Cand vom avea, atunci se vor inghesui investitorii!!!
Nici eu nu cred ca aceasta scadere (care are ff putine sanse sa se produca acum) va atrage ceva din afara, dar macar munca la negru o va diminua.
E corect ce spui tu, ca nemtii au 35% si invetitorii merg la ei. Da, dar daca noi micsoram la 10% avem o sansa in plus, de acord? Intre timp incercam sa facem si autostrazi, dar asta dureaza si costa. Rationament de bun simt.
Si mai lasati-o moarta cu autostrazile ca pe alea merg doar turistii, nu construiesti o afacere de miliarde ca ai autostrada de mare viteza in fata portii.
E clar ca esti bancher. In ultimii 50 de ani a zice imbecil sau economist e acelasi lucru.
Pana la 52000 euro (adica la salarii de ~4500 EURO/LUNA) impozitul este 14%.
Cu alte cuvinte, salariatii normali si cei cu venit mediu au un impozit mai mic decat in Romania!!!
Ce spune Ponta e una; ca visezi ca ai sa castigi banii cu sacosa, e alta. Dar chiar si asa, n-ar strica sa mai si gandesti inainte de a "aproba" ca boerul impozite aberante.
http://www.worldwide-tax.com/germany/germany_tax.asp
Adica in loc sa micsoreze TVA-ul care e ca la nimenea, se micsoreaza impoziutul si asa rezon !
Suntem o natie pe invers !
Si nu platesc impozite pe masini,de pilda.Dar statul suedez este extrem de bine organizat.La fel si firmele sau administratia centrala si locala.Informatizarea in Ro ,spre deosebire de Suedia,a insemnat o crestere cu peste 50% a numarului de salariati.La chestii de-astea suntem penibili,nu la tva sau cota unica.
Deci, un pic de culturalizare inainte de a incepe cu comparatii. Vad ca prea multi ii cred pe economistii de la centru mai prosti ca ei:" uite ce idee super am eu, ce prosti sunteti ca n-ati avut-o voi...!"...ca nu tine. Rulati un model economic (dar e imposibil fara cunostinte solide si softuri ca lumea) si vedeti rezultatele . Nu mai veniti cu idei simple, de parca s-ar inventa roata din nou ca nu se poate...
Voi sunteti nebuni ma cu 10 % a vostru cel putin generalizat.
Adica Petrom care are profit de 2 000 000 000 euro sa plateasca 10 % sau 16 % ?????????????
Sa plateasca 50 % gunoaiele de austrieci si restul firmelor mari straine trebuie sa plateasca mai mult.
Din cauza acestor firme mari profitabile si vandute toate este in canalizarea europei romania !!!
Noi suntem niste sclavi pentru ei indiferent unde lucrezi tot mai putini bani iti dau. Si bancile lor ne iau 20 % DAE cand la ei de ex in germania este 3.5 % DAE ????? Pai adica cum ? sa fie si bancile mulse bine prin taxe suplimentare !!!!
Si inca ceva, poate nu ai citit articolul, dar scaderea nu se refera la impozitul platit de companii, ci cel platit de tine, sclavul ala care muncesti pentru sefii care vor sa-si doneze salariul tie ...
Vad ca ai ramas tot cu mentalitatea comunista in care aia bogati vor impozite mari sa ajute clasa muncitoare.
Nu ai nici cele mai elementare cunostinte de economie. Cine naiba vine in Romania sa plateasca 16% impozit cand tarile din jur au 10% impozit?
Diferenta majora este ca ei au o economie, noi nu prea avem... pui taxe mici pe munca, ca sa stimulezi investitiile, in felul asta cresi economia si atragi cat mai multa forta de munca care acum este somera sau lucreza cu ziua in mediul rural...
Studiaza un pic GDP per capita la noi si la cei dezvoltati si iti vei da seama ca noi nu avem unitati de productie... Astfel de unitati(firme) nu poti sa le atragi fara un sistem fiscal care sa le incurajeze...
In paralel, ca sa nu creezi deficit, te apuci si restructurezi institutiile statului, pui mai multe PC-uri care sunt investiitii si inlocuiesti cu ele munca bruta - acei oameni disponibilizati la stat vor merge in privat, in industria care se va crea odata cu atragerea investitiilor...
Fii sigur ca orice firma din vest isi va dori sa isi mute productia in Ro daca va avea costuri mai mici aici, decat acolo atata timp cat: tu ai cat de cat o infrastructura si calitatea produselor nu are de suferit...
Este foarte bine ce vor sa faca oamenii astia cu impozitarea...
Daca reusesc si sa dea 25% inpoi la salariile bugetare urmad ca bugetul sa il reechilibreze prin
concedieri din administratie (centrala si locala), prin desfiintarea diverselor directii inutile de prin ministere si prin taierea achizitiilor publice de bunuri si servicii, ar fi super... as vota PDL si Basescu!!!
Daca se mai tin si de ce a zis Boc ieri, ca la anul vor continua programele de investitii bazate pe cofinantare, avem sanse sa devenim o tara civilizata.
oricum ar fi o lovitura sub centura foarte puternica data PDL-ului. de PSD nici nu are rost sa amintim. Sunt liberal convins iar aceasta masura ma bucura foarte tare.
salve
Daca nici PDL si nici guvernul nu sustin propunerea asta, e clar ce sanse are in plen: zero.
Asa ca discutam discutii, unii chiar isi fac calcule cat vor castiga in plus, cand de fapt totul e doar o intoxicare.
As fi de parere ca aceasta masura sa se aplice de la jumatatea anului viitor, insa sub rezerva posibilitatilor bugetare din momentul respectiv.