Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a transmis o adresa institutiilor de credit pentru a sprijini politistii aflati in dificultatea de a-si rambursa creditele, dupa o discutie dintre seful Politiei Romane, chestorul principal Petre Toba, si presedintele ARB, Radu Ghetea. Petre Bunescu, director general adjunct al BRD - Groupe Societe Generale, arata insa ca politistii nu vor beneficia de clauze speciale pentru restructurarea creditelor, ci vor avea un tratament similar cu al celorlalti clienti.

Petre Bunescu, director general adjunct BRDFoto: Agerpres

Petre Bunescu, care este si vicepresedinte al ARB, a declarat pentru HotNews.ro ca reexaminarea creditelor politistilor va avea loc in conditii obisnuite.

"In cazul acestor restructurari vom proceda la fel cum am facut in cazul clientilor proveniti din mediul privat, de exemplu. Se trateaza caz cu caz pentru a gasi solutii si pentru a ne continua colaborarea, pentru ca asta este esenta activitatii bancare", a declarat Bunescu.

El a mai spus ca bancile vor discuta cu fiecare client in parte, "pentru ca fiecare caz e diferit: unii au credite imobiliare, altii credite de consum".

Petre Bunescu se asteapta ca cereri de reesalonare a creditelor sa vina si din partea altor categorii de bugetari, in conditiile in care toti bugetarii au fost afectati de scaderea salariilor cu 25%. Directorul general adjunct al BRD nu se asteapta insa la un val de solicitari de reesalonare din partea bugetarilor.

Oficialii Politiei Romane au anuntat in acest week-end, in urma unei discutii dintre chestorul principal Petre Toba si Radu Ghetea, ca reprezentantii bancilor sunt gata sa renegocieze cu fiecare om al legii in parte clauzele contractelor de credit, potrivit EvZ.

"Urmare a acestei intalniri, Politia Romana a transmis o adresa catre ARB pentru a fi inaintata bancilor comerciale. (...) ARB a sprijinit in acest demers Inspectoratul General al Politiei Romane, transmitand solicitarea bancilor comerciale. Demersul vine in sprijinul politistilor care au dificultati in rambursarea creditelor, pentru ca, in urma identificarii celor mai bune pachete de oferte si a unor discutii ulterioare dintre client si banca sa fie gasite solutiile optime care sa vina in intampinarea nevoilor celor doua parti", au explicat reprezentantii politiei.