Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au aprobat la sfarsitul saptamanii trecute majorarea capitalului social al bancii cu 63,5 milioane de lei, la 342,45 milioane de lei, prin aport in numerar, potrivit unui raport transmis BVB. Asfel, banca va emite un numar de 635 milioane de actiuni noi, la un pret de emisiune de 0,1 lei pe titlu, egal cu valoarea nominala.

"Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii", se arata in raport.

Actionarii bancii isi vor putea exercita drepturile de preferinta in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii adoptate si vor avea dreptul sa subscrie un numar de actiuni proportional cu numarul de actiuni pe care le detin conform inregistrarii din Registrul Actionarilor. Pentru fiecare actiune detinuta se vor subscrie un numar de 0,2276 actiuni.

Banca Comerciala Carpatica a inregistrat in primul semestru al anului pierderi de 106,48 milioane de lei. Activele bancii se situau la un nivel de 3,014 miliarde de lei la finele lunii iunie.