Euro a trecut joi, pentru scurt timp, peste pragul de 1,41 dolari, pentru prima oara in ultimele noua luni, investitorii pariind pe viitoarele masuri ale Bancii Centrale Americane (Fed), relateaza AFP.

Euro a atins 1,4103 dolari la ora 15,59 (06,59 GMT) la Tokyo, dupa care a scazut usor. Moneda europeana era cotata la 1,4093 dolari la 07,09 GMT, in conditiile in care, miercuri seara, cotatia la New York a fost de 1,3958 dolari.

Brokerii continua sa vanda dolari, dupa ce marti au fost publicate extrase din cadrul ultimei reuniuni monetare a bancii centrale americane.

Acest document a aratat ca Fed are in vedere o injectie de lichiditati pentru a relansa economia, ceea ce ar putea antrena o relaxare a dobanzilor in SUA si o noua devalorizare a bancnotei verzi.

Dolarul este si victima deciziei de joi a bancii centrale din Singapore de a-si aprecia moneda nationala, ceea ce a incurajat investitorii sa vanda dolari americani pentru a cumpara dolarii din Singapore, antrenand astfel o devalorizare a monedei nationale a SUA pe majoritatea pietelor asiatice.