Euro a atins un maxim al ultimelor noua luni: 1,41 dolari
Euro a atins 1,4103 dolari la ora 15,59 (06,59 GMT) la Tokyo, dupa care a scazut usor. Moneda europeana era cotata la 1,4093 dolari la 07,09 GMT, in conditiile in care, miercuri seara, cotatia la New York a fost de 1,3958 dolari.
Brokerii continua sa vanda dolari, dupa ce marti au fost publicate extrase din cadrul ultimei reuniuni monetare a bancii centrale americane.
Acest document a aratat ca Fed are in vedere o injectie de lichiditati pentru a relansa economia, ceea ce ar putea antrena o relaxare a dobanzilor in SUA si o noua devalorizare a bancnotei verzi.
Dolarul este si victima deciziei de joi a bancii centrale din Singapore de a-si aprecia moneda nationala, ceea ce a incurajat investitorii sa vanda dolari americani pentru a cumpara dolarii din Singapore, antrenand astfel o devalorizare a monedei nationale a SUA pe majoritatea pietelor asiatice.

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
la 1.41 dolari pentru un euro exporturile vor avea de suferit.
sunt curios unde sunt 'specialistii' care spuneau prin aprilie, sub impulsul declaratiilor lui Soros, ca euro va ajunge la paritate cu dolarul...
atunci spuneam ca euro va ajunge la 1.25 dolari, pe piata s-a ajuns la 1.22 dolari...
acum spun ca se va interveni pe piata de catre ECB si Deutsche Bank imediat ce FWB va depasi apex-ul de crestere actual, probabil intr-o saptamana.
pe de alta parte noua ne convine de minune un euro scump pentru ca vom importa mai putin si vom incasa mai mult pentru exporturi.
daca ar functiona corect finantarea exportatorilor, s-ar putea face profituri foarte bune si am accelera si noi cresterea. dar la ce haos avem, si la guvern dar si in privat parca vad ca nu vom profita si vom lupta din greu pentru cresteri marunte
Uitati-va numai ce prostii face: (s)cade fata de euro, (s)cade fata de yen - e pe faras, gata!
Bine ca nu mai am niciun dolar.
Pentru binele UE si al Euro ar fi bine sa nu procedeze similar si JC Trichet de la BCE.
Este deja dovedit in practica ca politicile economice Keynesianiste daca nu genereaza inflatie, genereaza bule speculative si invers(vezi SUA in ultimii 30 de ani). UE este o entitate economica "tanara" si nu ar rezista la socurile la care a fost supusa economia americana...
Americanii vor avea sau nu probleme in functie de cum vor reusi sa transfere inflatia in exterior (lucru tot mai greu de facut in conditiile in care China face cam acelasi lucru).