Curtea de Conturi a semnalat an de an plata unor stimulente umflate ilegal. In ultimii ani, 260 milioane de euro au fost distribuite bugetarilor, in afara legii

de Dan Popa     HotNews.ro
Vineri, 15 octombrie 2010, 11:32 Economie | Finanţe & Bănci


Curtea de Conturi a sesizat aproape in fiecare raport anual ca plata stimulentelor da nastere unor abuzuri si plati ilegale,  in unele cazuri fiind sesizat Parchetul pentru pedepsirea celor vinovati. In ultimii ani, bonusurile si sporurile acordate ilegal au depasit 260 milioane de euro, mai constata inspectorii Curtii. Desi stimulentele trebuiau acordate strict pentru performante, ele erau achitate in unele cazuri si angajatilor aflati in concediu de odihna.

Raportul pe anul in curs al Curtii de Conturi va aparea la sfarsitul acestui an sau in prima parte a anului 2011, au declarat oficiali ai institutiei, pentru HotNews. Problema nu e doar una legata de nivelul sumelor, ci si de lipsa performantei care acompania munca celor "stimulati". Si peste toate, e legata de acordarea ilegala a banilor.
 • 2008: Cuantumul drepturilor și sporurilor aprobate in afara cadrului legal se ridică la 259 milioane euro
Acordarea de drepturi salariale prin contractul colectiv de muncă sau prin decizii ale ordonatorilor principali de credite, in afara cadrului care reglementează salarizarea funcţionarilor publici și a personalului contractual, fenomen care s-a declanșat in urmă cu circa 4-5 ani. Fenomenul s-a extins și generalizat in ultimii doi ani, cuantumul drepturilor și sporurilor aprobate in afara cadrului legal in anul 2008 se ridică la 953,5 milioane lei (259 milioane euro), reprezentand 0,18% din PIB, fiind acordate la 4.488 entităţi, respectiv la 234.029 persoane angajate in administraţia publică locală, care reprezintă 36,4% din numărul de posturi finanţate din bugetele locale; inventarierea unor drepturi și sporuri care eludează cadrul legal (de exemplu primă refacere după concediu de odihnă, primă de toamnă, bonificaţie pentru ziua localităţii etc.
 • 2007. S-a constatat constituirea nelegală a unui fond de stimulente în sumă totală de 4,7 milioane de lei
Referitor la fondul de stimulare a personalului. În anul 2007 s-a constatat constituirea nelegală a unui fond de stimulente în sumă totală de 4,7 milioane de lei, din care plăți nelegale în sumă de 4,8 milioane și foloase nerealizate calculate în sumă de 84.000 lei, la DGFP din 11 județe și la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC). În urma controlului efectuat de structurile teritoriale ale Curții de Conturi la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), s-au constatat fapte generatoare de prejudicii în sumă totală de 385.000 lei, constând în:
● decontarea nelegală a 50% din cheltuielile cu masa și cazarea cursanților, respectiv cheltuielile cu serviciile de formare profesională (AJOFM Harghita);
● plăți nelegale;
● stimulente acordate nejustificat salariaților aflați în concediu de odihnă (AJOFM Cluj);
 • 2006: la nivelul Ministerului Finantelor Publice s-a constituit si virat nelegal la fondul de stimulente suma de 5.045.910 lei
La un numar de 7 judete s-au constituit si platit, în mod necuvenit, fonduri de stimulare în suma totala de 1,4 milioane de lei, la care se adauga si foloase nerealizate în suma de 77.000 lei, astfel: D.G.F.P. Arad (suma totala de 580.000 lei), D.G.F.P. Bihor (suma totala de 27.000 lei), D.G.F.P.Botosani (suma totala de 325.000 lei), D.G.F.P. Calarasi (suma totala de 115000 lei), D.G.F.P. Hunedoara (suma totala de 984.000 lei), D.G.F.P. Ilfov (suma de 683.700 lei) si D.G.F.P. Teleorman (suma totala de 130.500 lei). Au fost încalcate prevederile OMFP nr. 212/2004 pentru aprobarea metodologiei de constituire si utilizare a fondului pentru acordarea de stimulente, în sensul aplicarii eronate a cotelor prevazute pentru constituirea acestuia.

Prevalându-se de definirea surselor de constituire a fondului de risc drept creante fiscale, la nivelul Ministerului Finantelor Publice, din majorarile de întârziere pentru neplata unor obligatii fiscale principale datorate fondului de risc, în baza notei înregistrate sub nr. 253638/18.12.2006, s-a constituit si virat nelegal la fondul de stimulente suma de 5.045.910 lei, încalcându-se în acest fel si prevederile Legii nr. 313/2004 a datoriei publice.
 •  2003: Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad si Brasov au constituit fond de stimulente in suma totala de 1,856 miliarde lei
La Ministerul Finantelor Publice, in cazul a 28 de directii generale ale finantelor publice judetene si administratii fiscale, s-a retinut constituirea nelegala a fondului de stimulente pentru personalul propriu in suma totala de 70,2 miliarde de lei. Ministerul a intreprins masurile necesare pentru recuperarea sumei si virarea acesteia la bugetul de stat.

Situatii similare s-au constatat la Casa de pensii a judetului Sibiu, unde s-a constituit fara baza legala un fond de stimulare a personalului in suma de 850,1 milioane lei, pe seama sumelor incasate cu titlu de majorari, dobânzi si penalitati de intârziere, in cadrul procedurilor de executare silita, de reorganizare judiciara si faliment si la Casa de pensii a judetului Dâmbovita, care a virat la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale suma totala de 12.650,4 milioane lei, in vederea constituirii fondului pentru acordarea stimulentelor, suma ce constituie, potrivit legii, venit al bugetului asigurarilor sociale de stat.

Au fost incalcate astfel prevederile art.161 alin.(1) din O.G. nr.61/2002 privind colectarea creantelor bugetare, republicata, cât si art.1 lit. b) din anexa la H.G. nr.266/2001 pentru aprobarea Normelor privind constituirea si utilizarea fondului pentru stimularea prsonalului din  Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, din Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, din Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, precum si din structurile teritoriale ale acestora.

Nu au fost respectate Normele metodologice aprobate prin Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 404/2003 la constituirea fondului de stimulare a personalului.  Astfel, Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad si Brasov au constituit fond de stimulente in suma totala de 1,856 miliarde lei, prin aplicarea cotei de 15% asupra dobânzilor datorate de agentii economici pe perioada esalonarilor, prin aplicarea concomitenta a cotelor de 5% si respectiv 15% asupra aceleiasi surse de venit sau prin aplicarea cotei de 5% asupra majorarilor de intârziere la plata contributiilor, calculate si virate in mod voluntar de agentii economici.

Aceasta situatie de fapt contravine prevederilor art.1 din H.G. nr. 266/2001 pentru aprobarea Normelor privind constituirea si utilizarea fondului pentru stimularea personalului si ale art. 2 si 3 din Ordinul ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei nr. 404/2003. Procedând astfel, agentiile judetene Arad si Brasov au diminuat nejustificat veniturile bugetului asigurarilor pentru somaj cu suma de 457,4 milioane lei.
 • 2002- In cadrul aceleiaşi instituţii publice se întâlnesc mai multe sisteme de salarizare pentru diferite categorii de personal
Drepturile de natură salarială pentru conducătorii unor instituţii publice (agenţii naţionale finanţate din venituri extrabugetare – Autoritatea de Valorificare a Activelor Bancare, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), care au calitatea de ordonatori principali de credite, nu sunt limitate, în timp ce pentru ordonatorii de credite care au funcţii de demnitate publică (ministru, secretar de stat etc.), precum şi pentru Preşedintele României şi Primul Ministru, acestea sunt limitate.

In cadrul aceleiaşi instituţii publice se întâlnesc mai multe sisteme de salarizare pentru diferite categorii de personal (spre exemplu Tribunale, Judecătorii, Curţi de Apel, Parchete, Curtea de Conturi, Ministerul Afacerilor Externe etc.).

Sporurile şi stimulentele acordate la salariul de bază pentru salariaţii unor instituţii publice, deţin o pondere importantă în câştigul brut lunar; această situaţie s-a constatat în sistemul sanitar, în instituţiile publice care colectează impozite, taxe şi alte contribuţii datorate bugetului public ş.a.
 • Recomandările Curtii de Conturi: Modificati legislatia muncii
Modificarea legislaţiei în domeniul salarizării astfel încât să se asigure o legătură directă între sistemul de salarizare şi performanţă. Salarizarea personalului instituţiilor publice şi al altor entităţi, indiferent de forma de finanţare (buget public, venituri extrabugetare), să fie unitară din punct de vedere al salariului de bază, iar diferenţierile să aibă în vedere următorii factori: importanţa socială a muncii prestate (inclusiv responsabilităţile pe termen lung), contribuţia la bugetul public şi la dezvoltarea societăţii, riscul de corupţie, aptitudinile profesionale (stabilite în funcţie de: numărul de ani de educaţie în unităţile de învăţământ şi numărul de ani de experienţă în domeniu), performanţa profesională raportată la complexitatea, specificul activităţii, cantitatea şi calitatea muncii prestate, necesităţile de recrutare şi menţinere a personalului.

Limita maximă a venitului brut lunar pentru personalul din sectorul bugetar şi din instituţiile publice, indiferent de sursa de finanţare, să fie stabilită la nivelul funcţiei de ministru.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5971 vizualizari

 • +16 (16 voturi)    
  Controlu' (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:43)

  Wotan [anonim]

  Controleaza ceva pana la urma STATU ASTA NENOROCIT? In afara de fraierii platitori de biruri???
 • -10 (10 voturi)    
  Hai lasati-o mai moale... (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:43)

  ddanescu [utilizator]

  5 milioane de euro e nimica comparativ cu ce spagi si sume se misca prin ministerul ala.

  E un "botched job" treaba asta cu stimulentele cum ar spune englezul. Ar fii trebuit sa gaseasca o solutie sa le inolcuiasca altfel, fara sa fie atata tamtam. Nici nu ar trebuii platite, dar nici ministrul(istrii) nu au stiut cum sa le scoata fara sa iasa scandal.
 • +18 (18 voturi)    
  tupeu de roman (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:48)

  Mihai [anonim]

  au luat bani atatia ani ilegal si nu a mai tipat nici unul si acum cand li s-a taiat macaroana tipa de foame!

  sa tipe !!!!
 • +14 (14 voturi)    
  Oare cine are conduderea Curtii de Conturi??? (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:50)

  sami [utilizator]

  Incredibil cum se fura in tara asta! Nu mai exista limita, nu mai exista masura...ne furam unii pe altii, si facem asta cu bucurie si pasiune...in nici un caz de nevoie, asa cum tot mai des auzim argumentandu-se!
  Ma mir ca mai exista Romania- ca stat unitar, independent...Cu atatia tradatori de neam...chiar este o performanta!
  • +3 (5 voturi)    
   din cate stiu... (Vineri, 15 octombrie 2010, 15:30)

   ION I [anonim] i-a raspuns lui sami

   Vacaroiu e acolo, si dupa el au venit si alti PSD-isti... (a se vedea Calota de la Ploiesti) - probabil sa aibe grija sa nu iasa la iveala ceva din era lor...
   • -3 (3 voturi)    
    sigur (Vineri, 15 octombrie 2010, 16:20)

    gcorneille [utilizator] i-a raspuns lui ION I

    ministerul finantelor e condus de vacaroiu si psd in ultimii 7 milioane de ani, toti ceilalti ministri de finante care au fost/sunt pe acolo, erau de decor, de fapt vodcaroiu conduce ministerul spagilor publice.
 • +13 (13 voturi)    
  performante (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:51)

  marco [anonim]

  as dori , daca se poate, ca cei care au organizat protestul de la ministerul de finante sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari:
  "Cine are datoria de a stopa evaziunea fiscala?"
  "Cat este evaziunea fiscala in Romania?"
  "Unde sunt performantele angajatilor din directiile de finante, pe care le flutura la televizor?"
 • -1 (3 voturi)    
  curtea de conturi (Vineri, 15 octombrie 2010, 11:57)

  petrubi [anonim]

  cei de la curtea de conturi ar trebui sa caute adevaretele jafuri ce se fac incepind de la administratiile locale si pina sus in virf si sa/si verifice mai bine pe cei care verifica cheltuirea banilor publici pentru ca ei insisi sunt in afaceri cu cei care delapideaza.
  • 0 (2 voturi)    
   Smen tipic (Vineri, 15 octombrie 2010, 13:28)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui petrubi

   Sa-i verifice pe altii, de ca ma verifica pe mine? Ca aia fura mai mult.
 • -1 (7 voturi)    
  ministrul se judeca cu ministerul pentru sporuri (Vineri, 15 octombrie 2010, 12:02)

  altu [anonim]

  despre ce reforma a criteriilor de acordare a stimulentelor vorbiti?

  ministrul finantelor, ialomiteanu se judeca cu ministerul pentru acordarea unor sporuri pierdute.

  tare nu?

  de primarii care se judecau cu primariile pentru mariri am mai auzit.. dar de ministri nu. pana acum.
 • +4 (4 voturi)    
  in afara legii (Vineri, 15 octombrie 2010, 12:14)

  ION I [anonim]

  si , stimabililor, daca s-a descoperit acest lucru.. ce se intampla cu cei care au actionat "in afara legii"??

  cum se recupereaza banii aia? nu se autosesizeaza nimeni, nu este responsabil nimeni pentru nimic?!
 • -1 (3 voturi)    
  stimulent (Vineri, 15 octombrie 2010, 12:30)

  Roxana [anonim]

  Minciuni inimaginabile!Din niciun raport al Curtii de Conturi a Romaniei nu rezulta suma de 259 milioane Euro!
 • +4 (4 voturi)    
  ce conteaza stimulentele pe langa pacea lumii? (Vineri, 15 octombrie 2010, 12:48)

  Dedalus [anonim]

  Sunt convins ca nici unul dintre minsitrii de finante nu a acordat o cat de mica atentie povestii asteia.

  Majoritea politicienilor nostri se ocupa de trebuiri importante cum ar fi incalzirea globala, pacea lumii sau echilbrul de forte dintre SUA si Rusia.

  Nimicurile astea cum ar fi politica fiscala, gestionarea banilor publici sunt... "detalii".

  Nu te poti supra pe prosti ca sunt prosti. Dar nici nu vad de ce ii aplaudam din 4 in 4 ani...
 • -2 (2 voturi)    
  informare corecta (Vineri, 15 octombrie 2010, 12:52)

  x [anonim]

  2006: la nivelul Ministerului Finantelor Publice s-a constituit si virat nelegal la fondul de stimulente suma de 5.045.910 lei
  - autorul articolului bate campii. actul de control al curtii de conturi a fost anulat de o instanta judecatoreasca (definitiv si irevocabil).
 • 0 (0 voturi)    
  si nu numai (Vineri, 15 octombrie 2010, 13:07)

  eu [anonim]

  Curtea de conturi trebuie sa controleze si destinatia fondurilor de la bugetul de stat. Transferul banilor din fondul de sanatate , de exemplu, la investitii in infrastructura se numeste DETURNARE DE FONDURI si se pedepseste cu multi ani de inchisoare, conform Codului Penal.
 • 0 (4 voturi)    
  ce frumoase minciuni spune.... (Vineri, 15 octombrie 2010, 13:23)

  capatu` satului [anonim]

  curtea de conturi cu al ei sef vacaroiu`;

  strict legal curtea de conturi daca isi facea treaba avea obligatia sa sesizeze parchetu`, militia, parlamentu` si restu` autoritatilor, daca descoperea ilegalitati in acordarea stimulentelor ;

  nu putem sa nu observam ca aceste informatii legate de ilegalitatea stimulentelor, apar absolut intamplator la momentu` taierii acestora;

  nu sunt angajat la stat, dar as dori sa subliniez ceva: toti bugetarii au acceptat tacit taierea salariilor cu 25 %(mai putin cei din invatamant) pt. ca toata lumea vede ca trecem printr`o criza financiara, io zic ca daca se taia si din stimulente doar 25 % nu era nici o problema, problema a fost taierea integrala a stimulentelor;

  pe de alta parte, ma simt obligat a sublinia ca daca ministeru` prin ialomiliteanu` descopera cazuri de acordare nejustificata a stimulentelor (soferi si femei de serviciu) io zic, ca poate da afara directorii incompetenti ce au aprobata acordarea lor - da` teama mie ca toti directorii anaf`ului ce au avut impotenta intelectuala si au acordat stimulente nejustificate, sunt stalpi de baza in pdl sau au o legatura cu partidu` de la putere, altfel nu ar ocupa scaunu` de director - ne intoarcem in final tot la partidu` pdl impreuna cu cei 2 experti al lui: presedintele republicii si primu` ministru;

  prezidentu` republicii si guvernu nu au stiut sa administreze o criza minora, despre crizele majore nu are rost sa vorbim....
 • +3 (3 voturi)    
  Varful de lance in (Vineri, 15 octombrie 2010, 13:43)

  yellowdog [utilizator]

  combaterea evaziunii fiscale, face el insusi evaziune fiscala. Foarte interesant! Demisia colectiva a tuturor sefilor de departmente, altfel ce credibilitate mai are acest minister?
 • +1 (1 vot)    
  Centralizati domnilor redactori "stimulentele" (Vineri, 15 octombrie 2010, 13:59)

  denvarel [utilizator]

  Ca postam pe 15 articole si pierdem esentialul:
  Iata ce spune Domnul Vacaroiu in Hotararea 498/32 sept/1993 la Cap III pct. 2
  2. Stimulentele atribuite sint supuse impozitarii, prin cumulare cu celelalte drepturi salariale, potrivit legii.
  Stimulentele nu fac parte din salariul de baza, nu se suporta din fondul de salarii, iar asupra lor nu se calculeaza C.A.S., fond de somaj si contributia pentru pensie suplimentara.
  Curat neconstitutional.
  Cu alte cuvinte MF angajeaza cu salariu minim pe economie si plateste cu oricat de mult ca nu e supus decat impozitului pe venit care "doamne ajuta" e acum unic de 16%.
  Traiasca MF, actioneaza exact ca privatii care dau banii la negru, Dar numai ca el are o Hotarare care-i da dreptul asta. Ca e legala sau nu e alta treaba.
  Dupa parerea mea orice parlamentar daca o aducea la Curtea Constitutionala o desfinta cu totul. Oricand, din 1993 pana astazi. Si nu e timpul pierdut! Un parlamentar, oricare, poate sa-si aroge acum merite pentru rezolvarea situatiei.
  Hai ca se poate!
  • 0 (0 voturi)    
   Si eu cred ca SE POATE (Vineri, 15 octombrie 2010, 15:09)

   vornicul [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   Si eu cred ca SE POATE!
   Putina barbatie politica si va fi decapitata hidra de la Ministerul de Finante!
 • +3 (3 voturi)    
  Un pic de distanta, va rog! (Vineri, 15 octombrie 2010, 14:05)

  stefan [anonim]

  SI veti constata ca si acum ca si alta data dictonul latin DIVIDE ET IMPERA este firul calauzitor. Pusa pe picioare strimbe o tara ajunge din cind in cind in aceasta postura.
  Acum sa ii urim pe salariatii de la MF. Ieri au fost cei din invatamint, alaltaieri cei din energie....
  NU. Salariile sunt strimbe si puse (ramase pe aceleasi principii comuniste, care pe hirtie ziceau frumos, dar in realitate erau pline de fals).
  Cei ce lucreaza acolo au vina lor ca au acceptat plata ascunsa, pentru ca stimulentele nu sunt impozitate decit 16%. Nu platesti din ele nici somaj, nici pensie nici sanatate.
  Mai au vina ca au acceptat acel sistem mirsav ca din prima primita sa mai dai si sefului. Pentru ca a fost instituit asa.
  Toti discuta de competenta, dar este elementul ce lipseste peste tot, incepind cu institutiile politice.
  Iar responsabilitate nici atit.
  Ministrul a acceptat plata lor, si nu a demisionat in loc. In plus, presa scrie ca se judeca cu statul pentru aceste stimulente......
  Proteste spontane..... Cea mai mare minciuna... Si acum si cadrele didactice, tot spontan...
  Liderii de sindicat, o alta plaga nenorocita asupra Romaniei.
  Sigur ca e nevoie de reforma, dar adevarata.
  Acum se poate intelege de ce Legea salarizarii Unice nu va trece niciodata?
 • 0 (0 voturi)    
  Pe langa intelesurile evidente.... (Vineri, 15 octombrie 2010, 15:12)

  vornicul [utilizator]

  Pe langa intelesurile evidente.... situatia are un talc al ei ascuns. Ori clasa politica isi asuma REFORMA si bugetarii de lux CURBA DE SACRIFICIU... ori Romania va intra in disolutie = va dispare ca ''stat unitar, national, independent'' de pe harta lumii.
 • 0 (0 voturi)    
  FURTURI BUGETARE . (Vineri, 15 octombrie 2010, 16:28)

  jon [anonim]

  cu speranta ca acum se va mai limpezi....cat de cat furaciunea care dainuie de la revolutie incoace [ speram in acest debut timid dar promitator !]
  poate de acum incolo vom da crezare democratiei !
  dar totusi nu mai apuca sa vada rezultate imediate decat viitoarele generatii dac ne vor lasa [!] jandarmii mondiali !
 • 0 (0 voturi)    
  Cei vinovati trebuie sa raspunda (Vineri, 15 octombrie 2010, 16:40)

  Petriot [anonim]

  Cu stimilentele a fost o mare ilegalitate si smecherie , sau imbogatit unii directori si sefi de servicii .
  Angajatii erau/sunt la mana unor nmernici care au abuzat de functie si care trebuie sa raspunda in fata Legii .
  Sper ca organele abilitate sa se autosesizeze si nenorocitii sa raspunda , sa se recupereze sutele de milioane de euro incasati ilegal .
  Unii sau umflat cu bani , in timp ce marea majoritate abia supravietuieste .
  In cadrul aceleiaşi instituţii publice se întâlnesc mai multe sisteme de salarizare pentru diferite categorii de personal (spre exemplu Tribunale, Judecătorii, Curţi de Apel, Parchete, Curtea de Conturi, Ministerul Afacerilor Externe etc.).
  In cadrul aceleiaşi instituţii publice se întâlnesc mai multe sisteme de salarizare pentru diferite categorii de personal
  Drepturile de natură salarială pentru conducătorii unor instituţii publice (agenţii naţionale finanţate din venituri extrabugetare – Autoritatea de Valorificare a Activelor Bancare, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), care au calitatea de ordonatori principali de credite, nu sunt limitate, în timp ce pentru ordonatorii de credite care au funcţii de demnitate publică (ministru, secretar de stat etc.), precum şi pentru Preşedintele României şi Primul Ministru, acestea sunt limitate.
 • +1 (1 vot)    
  legea salarizarii (Vineri, 15 octombrie 2010, 17:12)

  MIRCEA [anonim]

  Vedeti acum de ce nici un guvern de pana acum nu a indraznit macar sa propuna o lege a salarizarii si o lege a pensiilor. Legile acestea se pot face si adopta numai sub presiune externa si prin asumarea raspunderii guvernului. Discutiile in parlament sunt inutile si pot dura ani intregi.
  Faptul ca nu stim ce este aceea democratie se poate observa la cea mai mica entitate democratica - asociatia de locatari/proprietari. In cei 45 ani de cand locuiesc la bloc nu am avut o sedinta la care sa participe majoritatea locatarilor si nu am putut sa luam o hotarare. Orice parlament am avea s-ar comporta la fel cu locatarii care participa la o sedinta"de bloc".
 • 0 (0 voturi)    
  Boc are dreptate (Vineri, 15 octombrie 2010, 17:51)

  Petriot [anonim]

  Premierul Boc are dreptate , insa va merge pana la capat ?
  Ai va trage la raspundere pa cei care si-au insusit sume uriase necuvenite - ma refer la directorii si smecherii din sistem , printre care si nevasta lui Marica , marele sindicalit ?
  Marica a fost prin vama - si-o fi tras ceva spaga acolo ? La mitocania lui da .
  Cred ca ar trebui sa cada multe capete ?
  S-a constatat constituirea nelegală a unui fond de stimulente în sumă totală de 4,7 milioane de lei
  Referitor la fondul de stimulare a personalului. În anul 2007 s-a constatat constituirea nelegală a unui fond de stimulente în sumă totală de 4,7 milioane de lei, din care plăți nelegale în sumă de 4,8 milioane și foloase nerealizate calculate în sumă de 84.000 lei, la DGFP din 11 județe și la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC). În urma controlului efectuat de structurile teritoriale ale Curții de Conturi la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), s-au constatat fapte generatoare de prejudicii în sumă totală de 385.000 lei, constând în:
  ● decontarea nelegală a 50% din cheltuielile cu masa și cazarea cursanților, respectiv cheltuielile cu serviciile de formare profesională (AJOFM Harghita);
  ● plăți nelegale;
  ● stimulente acordate nejustificat salariaților aflați în concediu de odihnă (AJOFM Cluj);
 • +1 (1 vot)    
  Cine a fost condamnat (Vineri, 15 octombrie 2010, 20:51)

  hsl [utilizator]

  sau macar trimis in instanta pentru ilegalitatile semnalate?
  • 0 (0 voturi)    
   NIMENI, NICIODATA..... (Sâmbătă, 16 octombrie 2010, 9:31)

   lili [anonim] i-a raspuns lui hsl

   in Romania functioneaza ILEGALITATEA, NU legalitatea...... cate legi nu exista in Romania dar nu functioneaza.... depinde cat sunt de favorabile sau nu oamenilor puterii.....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by