Profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru pace, va fi prezent la Bucuresti in data de 29 octombrie, la Social Business Tour 2010, o initiativa ce promoveaza antreprenoriatul social in sase tari din Europa centrala si de est.

Fost profesor de economie, actual bancher si economist, Muhammad Yunus a castigat premiul Nobel pentru pace in 2006 ca urmare a sistemului de microcredite acordat populatiei sarace de catre Grameen Bank. Lauretul Nobel a infiintat banca de microcredite in 1976, in satul Jobra, Bangladesh, si a inceput sa acorde imprumuturi fara garantie si fara documente cu putere legala, mestesugarilor, fermierilor, pescarilor, intreprinzatorilor.

Grameen Bank a dezvoltat programe speciale pentru cersetori, cat si pentru tinerii care nu isi permit accesul la studii.

Politica dusa de Yunus s-a materializat in construirea de locuinte si scoli, dezvoltarea comunitatilor, precum si a infrastructurii de comunicatii a tarii. Conceptul exista in prezent in peste 40 de tari.

Social Business Tour 2010 este o initiativa comuna a Fundatiei Erste, Grupului Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si Grameen Creative Lab.