UPDATE Jeffrey Franks, FMI: Trebuie facuta o evaluare pentru o eventuala majorare a salariului minim
Jeffrey Franks a aratat ca stie ca au fost facute presiuni privind majorarea salariului minim si ca acest lucru ar putea fi un avantaj, dar ca trebuie facuta o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce inseamna o eventuala majorare intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie.
Seful misiunii FMI in Romania a mai spus ca sunt intarzieri in ceea ce priveste legea salarizarii unitare si cea a pensiilor, dar a aratat ca spera ca acestea sa fie recuperate.
Referindu-se la acelasi subiect, Mihai Tanasescu a precizat ca spera ca legislatia sa fie aprobata in timp si sa nu creeze probleme in derularea programului.
UPDATE Seful misiunii FMI in Romania a declarat dupa intalnirea cu ministrul Muncii, Ioan Botis, ca majorarea salariului minim ar putea descuraja angajarile, astfel ca autoritatile trebuie sa fie precaute daca vor lua o astfel de decizie.
"Cresterea salariului minim ar putea descuraja angajarile si trebuie sa fii foarte precaut daca iei o astfel de decizie", a spus Jeffrey Franks, dupa intalnirea cu ministrul Muncii, Ioan Botis.
Referitor la proiectiile privind economia, Franks a precizat ca acestea vor fi analizate in timpul vizitei de la Bucuresti si ar putea fi revizuite, dar nu substantial.
Vizita misiunii FMI la Bucuresti are in vedere evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Am vazut ca se poate inlantui cetateanul si in numele clasei muncitoare, nu numai a aristocratiei. Ca pledoaria pentru elita si contra ei - duc la acelasi rezultat.
Am vazut ca poti fi distrus sau jefuit de promotorii oricarei ideologii. De ce ne-am mai lasa ametiti de infruntarea dintre cei ce declara egoismul fast - sub actiunea regulatoare a "miinii invizibile"- si cei care proclama solidarismul - doar pentru a ne baga o mina invizibila in buzunar….. De ce nu s-ar alia victimele "stingii" si ale "dreptei"?
Sa cautam moduri ca triangulatia supusi - putere - forte externe sa lucreze si in folosul nostru. Analiza spectrului socio-politic : http://www.universulromanesc.com/showthread.php?t=501
Politica externa a sclavilor nu trebuie sa coincida cu a stapinilor lor. Au vrut europenii sa-si mareasca teritoriul si forta inghitind cangrena romaneasca? Sa nu ii lasam sa o faca lasindu-ne in ghearele uzurpatorilor statului roman. Daca nu gasim sprijin la liderii occidentali - inseamna ca ei sint omologii sau partasii liderilor nostri. Trebuie sa ne cautam atunci omologii, nemultumitii democratiilor aparente sau oamenii sensibili la dreptate, din democratiile mai sanatoase.
Sa iesim din infundatura in care ne-au adus intelectualii de serviciu de pe ambele parti ale capcanei: cei din occident - care, pentru ca au sustinut "alternativa comunista" nu doresc sa se afle realitatea - si cei de la noi - care, in mod simetric, considera capitalismul am
Nu stiu cine esti,in ce calitate ai comentat,dar vreau sa-ti spun ca ai dreptate.
Nu stiu ce poate face FMI,dar politica bancara la voi cred ca este ca nicaieri.
Traiesc pe alt teritoriu si incerc sa-ti dau ex.real.
Am prelungit acum o saptamana o ipoteca imobiliara.Am platit pana acum diferentiat la 5,8 si 10 ani(nu fac creditare pe durata f.lunga).Una din ele se termina in ianuarie 2011.Banca mea mi-a facut o oferta de 3%(cea care expira a este de 5,4%)un procentaj de care poate fiecare roman nici in visul lui nu-l va primi.
Apoi,ptr.masini de ex.unele banci iti ofera bani la 0,00%,altele max.6%.
Mereu am fost uimit de dobanzile creditelor din Ro.(indiferent in care directie).Nu adaugam, ce-i scris cu litera mai mica acolo intr-un colt, de taxe si para taxe !
Nu stiu cine poate reglementa asemenea
situatii,dar nu cred ca FMI este forul competent
In cateva luni ZGARCITI PATRONI SI MANAGERI vor cauta cu disperare angajatii dupa ce va trece criza si plecarea unui numar de cateva sute de mii de oamenii buni de munca in alte tari la salarii mai mari.