Romania va incheia, cu Comisia Europeana, un nou acord de finantare, similar celui actual, odata cu noul aranjament de tip preventiv pe care il va semna la inceputul anului viitor cu Fondul Monetar International, a anuntat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, potrivit Mediafax: "Daca vom face acest aranjament impreuna cu CE, ceea ce cred ca se va intampla, in mod cert va combina un pachet de finantare din partea CE. Acesta va fi cum este si cel actual".

Mihai Tanasescu a adaugat ca suma ce urmeaza sa fie imprumutata de la Comisie nu a fost deocamdata stabilita, lucru valabil si pentru valoarea noului acord de tip preventiv cu FMI.

Oficialul roman a precizat ca noul aranjament cu Fondul va include o linie de credit care va fi pusa la dispozitie autoritatilor romane doar in cazul unor socuri externe, iar valoarea noului acord va fi, cu certitudine, mult mai mica decat cea a actualei intelegeri.

Mihai Tanasescu discuta, la aceasta ora, cu delegatia FMI la Bucuresti si cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, despre executia bugetara pe 2010 si propunerile privind bugetul pe 2011.

La ora 18:30, premierul Emil Boc are programata o intalnire informala cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, aflati la Bucuresti.