Comisia Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor nu va mai dezbate miercurea viitoare Ordonanta 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, a declarat pentru DailyBusiness.ro Eugen Nicolaescu, deputat al Partidului National Liberal, membru al Comisiei Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor.

Dezbaterea a fost amanata deoarece miercuri, 27 octombrie, va avea loc sedinta reunita a camerelor Parlamentului pentru votarea motiunii de cenzura.

Initial, dezbaterea ordonantei in Comisia Buget Finante fusese programata pentru 12 octombrie. La acea data au avut loc, insa, doar discutii generale pe marginea reglementarii. Discutiile privind textul ordonantei au fost in prima instanta amanate pana la data de 27 octombrie.

"Atunci cand a fost fixata data pentru dezbaterea OUG 50 in Comisia Buget Finante, nu se stia de aceasta sedinta reunita, asa ca vom fi nevoiti sa amanam", a spus Nicolaescu.

Potrivit acestuia, dezbaterea nu poate fi programata nici joi 28 octombrie, cand Guvernul isi va asuma raspunderea asupra Legii educatiei in cadrul sedintei reunite a camerelor Parlamentului. Asadar, actul normativ nu va fi luat in discutie saptamana viitoare la lucrarile comisiei. ​