Oficialii FMI au iesit foarte multumiti de la discutiile avute la cel mai inalt nivel la Banca Nationala, au confirmat pentru HotNews.ro oficiali ai institutiei. “Am avut in aceasta dimineata o serie de discutii tehnice legate de politica monetara si de viziunea BNR cu privire la viitorul economiei. Am fost felicitati de membrii delegatiei FMI pentru modul in care am reactionat la provocarile actuale. Atat la cele externe cat si la cele interne”, au mai spus sursele citate.

Jeffrey FranksFoto: Agerpres

Discutiile au atins nu doar o analiza a politicii monetare, ci si perspectivele pe care economia romaneasca le are pentru a iesi cu bine din aceasta criza. Oficialii Fondului sunt optimisti, chiar daca au manifestat anumite rezerve cu privire la eficacitatea unor masuri din zona politicilor fiscale", au mai adaugat oficialii BNR.

La randul lor, oficialii FMI au apreciat ca fiind “foarte productive” discutiile avute la sediul BNR. “Am avut o discuţie foarte productivă asupra politicii monetare”, a declarat şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, Jeffrey Franks, după discuţiile purtate la BNR. Franks a apreciat ca in urma primirii urmatoarei transe de bani, rezerva valutara a Bancii Centrale va creste. “Poziţia valutară a BNR este puternică şi se poate consolida în continuare dacă va primi o nouă tranşă până la sfârşitul anului”, a declarat luni Jeffrey Franks.

Rezervele BNR se situau la nivelul de 32,579 miliarde euro la 30 septembrie 2010, faţă de 31,554 miliarde euro la 31 august 2010.