Seful delegatiei Fondului Monetar la Bucuresti, Jeffrey Franks, a declarat, sambata, ca reprezentantii institutiei financiare internationale l-au pus la curent pe seful statului in legatura cu optiunile existente si actiunile necesare "pentru a putea merge inainte", mentionand ca institutia considera ca Romania va inregistra crestere economica in 2011, potrivit Mediafax. "Am avut cateva discutii intense si dure" la Bucuresti, insa exista o colaborare buna cu autoritatile si se va ajunge la o intelegere, declarase, anterior, la intalnirea de sambata dimineata cu Traian Basescu, oficialul FMI.

Declaratiile lui Jeffrey Franks:

  • Am avut cateva discutii intense si dure aici si cred ca suntem in postura de a ajunge la o intelegere si a trage concluziile vizitei noastre aici.
  • Asa cum stiti, au fost provocari aici in Romania in ultimele cateva luni, dar pasii au fost facuti pentru a merge inainte. Suntem in a sasea etapa a colaborarii noastre, avem o cooperare foarte buna cu Banca Nationala, cu ministrul de Finante si in aceasta vizita multi ministri s-au implicat in discutii.
  • Am discutat cu presedintele Basescu toate... L-am pus la curent cu toate discutiile pe care le-am avut pana acum si cu toate optiunile pe care le avem si actiunile pe care trebuie sa le luam pentru a putea merge inainte. Am avut un bun schimb de puncte de vedere cu el. Am discutat in termeni generali obiectivele noului acord si vom discuta in detaliu cand vom reveni in vizita urmatoare.
  • Credem ca da, cresterea (economica, n.red) va fi pozitiva anul viitor.
  • Am avut un schimb de pareri extrem de interesant si productiv cu PNL. Cred ca suntem de acord ca este important ca in lunile care urmeaza sa lucram cu toate partidele politice pentru a veni cu cele mai bune idei pentru viitorul acord cu Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala. Vom continua dialogul cu partidele in viitor pentru a lua idei de la liberali si social-democrati si de la toate partidele politice asupra a ceea ce putem face mai bine pentru a ajuta la cresterea economica a Romaniei.

Delegatia FMI la Bucuresti a fost primita, sambata dimineata, de presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, iar dupa-amiaza s-a intalnit cu reprezentantii PNL.