Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu i-a adresat o scrisoare deschisa directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, in care ii cere inlocuirea sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, din cauza interventiei sale publice pe tema OUG 50 referitoare la contractele de credite.

Acesta arata ca "Romania traverseaza o perioada extrem de tensionata" dupa ce Franks a facut public faptul ca obtinerea celei de-a saptea transe din acordul incheiat de tara noastra cu FMI este conditionata de modificarea OUG nr. 50/2010.

Surupaceanu arata ca seful misiunii a cerut ca ordonanta sa nu se aplice si creditelor in derulare ceea ce nu face decat sa sustina "perpetuarea pozitiei abuzive a bancilor asupra persoanelor fizice care au contractat credite". Prin interventia sa publica seful misiunii FMI in Romania "a creat o presiune enorma asupra Guvernului" sa modifice ordonanta, mai scrie Surupaceanu.

"Intrucat imixtiunea reprezentantului FMI in aria legislativului romanesc, in scopul sustinerii profitului bancar in detrimentul cetatenilor, a determinat si riposte vehemente ce pot constitui bazele unor viitoare convulsii sociale de amploare, va solicit, sa interveniti rapid pentru inlocuirea domnului Jeffrey Franks si nominalizarea unei alte persoane care sa reprezinte FMI in relatia cu tara noastra, in vederea asigurarii unei relatii echilibrate si corecte a misiunii FMI cu autoritatile din Romania", se incheie scrisoarea adresata directorului FMI.