In urma discutiilor cu echipa Fondului Monetar International, investitiile vor fi bugetate in primele doua trimestre din 2011, a declarat presedintele Traian Basescu luni, 1 noiembrie la TVR: "Cred ca este pentru prima data cand Romania primeste, de la institutiile creditoare, banii de investitii in trimestrele 1 si 2, si nu in trimestrul 4. Vom avea banii de investitii pusi in primele trimestre, pentru a-i putea cheltui pana la sfarsitul anului".

Acesta a mai spus ca, pana acum, investitiile erau bugetate in a doua jumatate a anului. "In ultimul trimestru n-aveai timp sa faci licitatii, sa-i cheltui (...) pentru ca investitiile se taie primele din buget", a explicat Basescu.

"Inca suntem credibili si in plin proces de credibilizare. Iar perspectiva anului 2011 este una de redresare, o redresare economica insotita de una sociala", a adaugat presedintele Traian Basescu, insa, a explicat acesta, "evaluarea de crestere de 1,5% nu permite si crearea de noi locuri de munca. Abia cresterile de peste 2 procente pot genera absorbtie de munca suplimentara".