Începând cu 1 noiembrie 2010, noua denumire comercială a băncii MKB Romexterra Bank devine Nextebank, a anuntat Dan Sandu, presedintele executiv, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii media. Institutia de credit a trecut printr-o restructurare consistenta, reducandu-si atat numarul de agentii (in prezent, la 45 de unitati) cat si personalul (circa 600 de angajati). “Ne pozitionam de asemenea pe nisa profesiilor liberale si ne vom adresa cu precadere breslelor profesionale ale medicilor, avocatilor, notarilor si a altor asemena categorii”, a mai spus Sandu.

Dan Sandu, CEO MKB NextebankFoto: Hotnews

MKB Nextebank si-a restructurat si portofoliul de credite, avand in prezent un sold de 700 de milioane de lei pe partea de active si circa un miliard de lei in depozite. Mai mult, banca renunta sa finanteze businessurile de peste un milion de euro, preferand sa ramana in zona finantarilor medii. “Clientii care au in derulare credite de peste un milion au fost deja anuntati de noua orientare strategica si am convenit asupra unei perioade de un an sau doi in care sa se incadreze. Fireste ca nu am cerut nimanui sa restituie maine banii”, a mai precizat Sandu.

Pe aceasta piata MKB Nextebank ii are ca principali competitori pe Libra Bank si Banca Transilvania, toate tintind antreprenorii locali. “Noi credem ca de aici poate veni iesirea din criza a economiei, din zona antreprenoriala”, si-a motivat Sandu reorientarea strategica a bancii.

Executivul MKB Nextebank a mai anuntat si noua identitate vizuala a bancii: ghepardul - simbolul vitezei, agilităţii şi al eficienţei. Pana acum, oficialii bancii vorbesc despre costuri limitate cu rebrandingul. "Circa 200.000 de euro am platit pana acum cu tot ceea ce inseamna schimbare. Credem ca ne-am incadrat cu succes intr-un buget foarte mic", a mai explicat Sandu.

MKB Nextebank face parte din Grupul european BayernLB – MKB. BayernLB este pozitionata ca lider in landul bavarez al Germaniei şi tinteste zona de IMM si retail, fiind recunoscută pentru proiectele de finanţare a exporturilor, infrastructurii, sectorului energetic şi al energiilor regenerabile. MKB Bank este o banca de top din Ungaria, cu o cota de piata pe zona creditelor de circa 14%.