Grupul britanic Royal Bank of Scotland a inregistrat in cel de-al treilea trimestru pierderi de 1,146 miliarde de lire sterline (1,3 miliarde de euro), dupa ce in trimestrul anterior a obtinut un profit de 257 milioane de lire sterline, potrivit AFP. In perioada similara a anului trecut, grupul bancar a raportat pierderi de 1,8 miliarde de lire.

Banca, detinuta in proportie de 80% de catre stat, a aratat ca cea mai mare parte a pierderilor poate fi explicata prin aplicarea unei taxe exceptionale de 825 milioane de lire in cadrul unui program guvernamental de protectie a activelor.

Reprezentantii RBS au precizat ca profitul operational a fost de 726 milioane de lire, comparativ cu pierderi de 1,04 miliarde de lire in perioada similara din 2009.

Autoritatile de la Londra au preluat in 2008 pachetul majoritar de actiuni la RBS, salvand astfel de la faliment grupul bancar.

Royal Bank of Scotland a raportat in 2008 o pierdere neta de 24,1 miliarde lire sterline (27 miliarde euro), aceasta fiind cea mai mare pierdere inregistrata vreodata de o companie britanica.

RBS este prezenta si pe piata romaneasca, dupa ce a preluat ABN Amro Romania.