Emigrantii continua sa trimita acasa sume considerabile, in pofida crizei economice. In 2010 sumele trimise de emigranti in tarile lor de origine au totalizat 325 de miliarde de dolari, arata un raport al Bancii Mondiale, citat de presa internationala.

Suma este cu 6% mai mare decat cea inregistrata in 2009, spun oficialii bancii care estimeaza ca vor continua sa creasca, in urmatorii ani, sumele trimise acasa de cei care lucreaza in alte tari decat cele de origine citati de AFP.

Primele cinci tari care au primit cei mai multi bani din partea emigrantilor sunt: India, China, Mexic, Filipine si Franta, arata documentul.

Astfel, India primeste 55 miliarde de dolari, China 51 de miliarde de dolari, in timp ce Mexicul, tara cu cei mai multi cetateni care lucreaza in strainatate, primeste anual 22,6 miliarde de dolari.

Previziunile Bancii Mondiale arata ca in 2011 aceste sume vor creste cu 6,2% pana la 346 de miliarde de dolari, iar in 2012 acestea vor fi mai mari cu 8,1% ajungand la 374 de miliarde de dolari.