Angajatii din Ministerul Finantelor vor primi in continuare stimulente, insa doar in functie de criteriile de performanta pana la 1 ianuarie 2011. Dupa aceasta data, vor fi aplicate prevederile Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul sedintei Executivului.

"Pana la sfarsitul anului vor fi acordate in continuare stimulente, dar pe criterii de performanta, dupa care va intra in vigoare legea salarizarii unitare, care stabileste conditii egale pentru functii similare in diferite institutii ale statului", a spus Ioana Muntean. "Dupa cum stiti, de la 1 ianuarie va intra in vigoare Legea salarizarii unitare, iar pe solicitarea presedintelui trebuie sa se pronunte Parlamentul si nu Guvernul", a precizat purtatorul de cuvant.

Presedintele Traian Basescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii de aprobare a OUG 1/2010, privind salarizarea personalului bugetar, lege unde a fost introdusa o prevedere prin care se acorda anumite stimulente salariatilor Ministerului Finantelor.

Presedintele Traian Basescu a trimis, miercuri, Parlamentului, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca aceasta creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica si "incalca in mod vadit principiile salarizarii unitare in domeniul bugetar".