1. G-20 si-a dat acordul pentru ca (scuze cacofonia) Consiliul de Stabilitate Financiara sa intocmeasca lista cu bancile care musai sa fie salvate in caz de faliment, respectivele institutii (stabilimente, dupa caz) fiind de importanta sistemica. Am scris despre asta imediat dupa ce FT a obtinut lista, acum voiam doar sa punctez ceea ce oficial s-a stabilit, scrie Dan Popa pe blogul sau.

2. Dolarul a pierdut 10% din statutul de moneda de rezerva in favoarea euro, lirei sterline si yuanului. Pentru grafice si explicatii, intrati pe linkul indicat la inceputul frazei.

3. Seul- intalnirea ratata, noteaza Les Echos. Vedeti de ce China e considerata victorioasa reuniunii.

4. Ne plangem noi de buget, dar nici UE nu il are inca. Discutiile au fost amanate pe luni. Ca tot veni vorba, am aruncat un ochi peste niste cifre de pe bugetul care va fi trimis in aprilie la Bruxelles. Stiti ca din 2011, bugetul Romaniei musai e sa fie supervizat si de restul Comunitatii. E de un optimism infiorator, mai ales ca Europa se pregateste de vremuri dificile. Ai sentimentul ca Romania va fi noul tigru european.

5. Acum o ora-doua, pe CNN, Obama spunea ca nu vor creste taxele pentru clasa mijlocie americana. Alte rapoarte de azi indica taman pe dos. (vezi foto)

6. Despre ce a vorbit Guvernatorul la Cluj?

Comenteaza peblogul lui Dan Popa.